Victor Drai: cast en productie.
Er zijn 5 films gevonden.

An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn

1998 | Komedie

Verenigde Staten 1998. Komedie van Alan Smithee. Met o.a. Eric Idle, Ryan O'Neal, Coolio, Sylvester Stallone en Whoopi Goldberg.

Sinds 1955 wordt de naam Alan Smithee op de creditlijst genoteerd als de regisseur om wat voor reden dan ook weigert zijn naam aan de film te verbinden. In de satire An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn speelt Idle een debuterend regisseur die inhoudelijke ingrepen van de producer (goeie rol van O'Neal) onaanvaardbaar vindt. Maar zijn naam is ongelukkigerwijs écht Alan Smithee, dus wat nu? Ondanks het briljante uitgangspunt en de interne kritieken met vele cameo's wordt deze film nooit echt grappig. Waarschijnlijk heeft dat met de overdreven stijl van scenarist Joe Eszterhas (Showgirls, Basic Instinct) te maken. Men zegt dat regisseur Arthur Hiller door conflicten met Eszterhas zijn naam heeft gewist voor Alan Smithee. O ironie of O pr-machine?

Folks!

1992 | Komedie

Verenigde Staten 1992. Komedie van Ted Kotcheff. Met o.a. Tom Selleck, Don Ameche, Anne Jackson, Wendy Crewson en Christine Ebersole.

Een ongeluk komt nooit alleen. Effectenmakelaar (Selleck) ervaart dat op de dag dat hij hoort dat zijn moeder naar het ziekenhuis moet. Hij ontdekt dat zijn vader (Ameche), die hij al vijftien jaar niet meer heeft gezien, seniel is en het huis in brand steekt. Zijn feeks van een zuster geeft niet thuis, zodat hij zijn ouders bij hem in huis moet nemen. Ondertussen blijkt zijn collega (Murphy) een undercover FBI-agent te zijn die hem probeert te betrappen op belastingontduiking, zijn arm wordt gebroken door enkele gangsters, vrouw en kinderen lopen weg, en zuslief trekt nog bij hem in. Een zwarte komedie die geen grenzen kent. Jammer genoeg komt het allemaal nogal geforceerd en flauw over. Selleck (zonder snor) is een kanjer van een miscast, maar Ameche en Jackson als zijn ouders maken het scenario van Robert Klane dat aan alle kanten lek is nog een beetje te genieten.

Weekend at Bernie's

1989 | Komedie

Verenigde Staten 1989. Komedie van Ted Kotcheff. Met o.a. Andrew McCarthy, Jonathan Silverman, Catherine Mary Stewart, Terry Kiser en Don Calfa.

Komedie neemt melige aanloop van ruim een half uur voordat de clou in beeld komt. Verzekeringsagent (McCarthy) en zijn vriend annex collega (Silverman) doen net alsof hun baas zaliger nog leeft om te voorkomen dat ze van moord worden beschuldigd. Aan een paar droogkomische scènes valt af te zien dat Kotcheff - maker van het geslaagde Joshua Then and Now en de eerste Rambo-film First Blood - tot heel wat beter in staat is. In 1993 kwam er een sequel, met dezelfde hoofdrolspelers, maar onder regie van Robert Klane.

The Man With One Red Shoe

1985 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1985. Komedie van Stan Dragoti. Met o.a. Tom Hanks, Dabney Coleman, Lori Singer, Charles Durning en Carrie Fisher.

Concertpianist Richards (Hanks) arriveert met één rode schoen aan zijn voeten op het vliegveld. Er begint voor hem een hachelijk avontuur. Hij wordt verleid door een mooie, koele vrouw, verdoofd door een bende duistere figuren en achtervolgd - waarom weet hij niet - door moordlustige geheime agenten. Matte remake van Le grand blond avec une chaussure noire, maar dan zonder het pittige speelse aspect van die film, dat hier is vervangen door botte boertigheid. De acteurs doen hun best maar slagen er niet in het scenario van Robert Klane tot leven te brengen.

The Woman in Red

1984 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1984. Romantische komedie van Gene Wilder. Met o.a. Gene Wilder, Kelly LeBrock, Charles Grodin, Joseph Bologna en Gilda Radner.

Amerikaanse herverfilming van het Franse kassucces Un éléphant ça trompe énormément. Wilder speelt pr-manager Teddy Pierce, een gelukkig getrouwde man van middelbare leeftijd die tot zijn schrik en verbazing plots halsoverkop verliefd wordt op fotomodel Charlotte (LeBrock). Zijn stuntelige verleidingspogingen en de onhandige manier waarop hij een en ander verborgen probeert te houden voor zijn vrouw leveren een aantal geestige scènes op, maar de show wordt gestolen door Radner als Teddy's secretaresse die hopeloos verliefd is op haar baas en hem dat maar niet duidelijk kan maken. Een van de liedjes van Stevie Wonder ('I Just Called To Say I Love You') kreeg een Oscar en werd een hit.