Karen Michael

Regisseur, Acteur, Producer

Karen Michael is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Das Mädchen mit dem indischen Smaragd

2013 | Avonturenfilm

Duitsland 2013. Avonturenfilm van Karen Michael. Met o.a. Stephanie Stumph, Suzanne von Borsody, Peter Prager en Omar El-Saeidi.

Juist op het moment dat Annie Krüger haar schoolklas het verhaal van de Indiase smaragd vertelt, hoort ze dat haar vader in India verdwenen is. Onderweg naar India leert ze allerlei interessante figuren kennen. Eenmaal aangekomen ontdekt ze dat de smaragd uit het sprookje daadwerkelijk bestaat. 2-delige tv-film.

Sur les traces d'Edgar Rice Burroughs

1996 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1996. Documentaire van Michel Carrière. Met o.a. Michel Decuyper, Janine Decuyper, William Morse, Joan Bledig en Danton Burroughs.

Michel Decuyper is een eenvoudige boer uit Duinkerke. Het enige waarmee hij opvalt is zijn gigantische Tarzan-verzameling. Hij bezit zowat alles wat ooit over Tarzan of zijn geestelijke vader Edgar Rice Burroughs geschreven werd. Filmaffiches, foto's, boeken, de films zelf op 8mm en op video. Samen met de filmploeg trekt hij naar Amerika op zoek naar de wortels van Burroughs via andere adepten met wie hij in zijn gebroken Engels over zijn zeldzame stukken praat. Het hoogtepunt in zijn leven volgt wanneer hij ontvangen wordt door Danton Burroughs, de kleinzoon van de schrijver, die nu waakt over de rechten op het werk van zijn grootvader. Voor Tarzan-liefhebbers is dit ongetwijfeld een juweeltje van een documentaire, temeer daar zeldzame opnamen van Burroughs als illustratie dienen. Wie minder belang stelt in deze jungle boy heeft er weinig boodschap aan. Carrière schreef het scenario en, samen met Yann Lardeau, de commentaar die ingesproken wordt door Yves Arnault. Montage is van Michel Huguet en Xavier-Marie Bonnot hanteerde de camera.

Je n'en ferai pas un drame

1996 | Romantiek

Frankrijk 1996. Romantiek van Dodine Herry. Met o.a. Philippine Leroy-Beaulieu, Julian Benedikt, Wolfgang Wimmer, Bernard Schmidt en Patricia Herry.

De Franse journaliste Lily (Leroy-Beaulieu) en de joods Duitse fotograaf Torsten (Benedikt) zijn langzaam maar zeker uit elkaar gegroeid. In de hoop hun huwelijk in extremis te redden brengen ze een weekend met elkaar door op het platteland. De vervreemding tussen hen beiden raakt echter niet opgelost. Via flash-backs wordt een balans opgemaakt van hun huwelijk in de hoop te ontdekken waar het verkeerd ging. Ondertussen leveren vrienden van het koppel commentaar. Scènes uit een huwelijksleven van twee personen met totaal verschillend karakter en temperament. Ondanks het feit dat ze van elkaar houden slagen ze er toch niet in om gelukkig samen te leven. De film komt erg artificiëel over en kan moeilijk overtuigen, maar bevat toch enkele magistrale momenten. Het spel van de twee hoofdacteurs is bevredigend. Herry schreef het onsamenhangend scenario dat uiteenvalt in flitsen gegrepen uit het leven. Knappe zwart-wit fotografie van Olivier Raffet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karen Michael op televisie komt.

Reageer