Corey Allen: regie en cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Men Who Hate Women And The Women Who Love Them

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Corey Allen. Met o.a. Mary Crosby, Bryan Cranston, Lindsay Wagner, Finola Hughes en Edith Fields.

Een film met een aantal case-histories over vrouwenmishandeling, die aan elkaar gepraat worden door Lindsay Wagner. Ze worden nagespeeld door bekende acteurs en actrices; ze zijn geregisseerd door regisseurs van naam. Niemand van de rollen of regie heeft deze medewerking in hun offici[KA3]ele filmografi[KA3]en laten opnemen. Dat geeft te denken. Als je naar de voor Amerika ongebruikelijk lange (film)titel kijkt (en hem leest), dan vraag je je af: 'hoe kregen ze het voor elkaar?', maar dan had je indertijd het gelijknamige boek dat ooit op de gerenommeerde bestsellerlijst van The New York Times stond, moeten lezen. Dr. Susan Forward zette de zaken voor de rolprent op een rijtje. Goed bedoeld, maar zeer beslist geen entertainment in de ware zin des woords.

Stalking Back

1993 | Thriller, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1993. Thriller van Corey Allen. Met o.a. Shenna Reed, John Martin, Luanne Ponce, Tom Kurlander en Cassie Yates.

De veertien-jarige ontluikende schoonheid Laurisa Anello (Ponce) wordt aanbeden door haar tien jaar oudere baseball-coach Curt Harper (Kurlander). Haar ouders vinden zijn verliefdheid onschuldig, maar als hij ongepaste geschenken (bloemen, brieven) begint te sturen, wil haar moeder Landa (Reed) een einde eraan maken. Als de trainer merkt dat zijn amoureuze avances onbeantwoord blijven, toont hij zich van een minder romantische kant (achtervolgen, poging tot kidnappen). Spannende, maar weinig ge[KA3]inspireerde romantische thriller naar een z.g. waar gebeurd scenario van Priscilla English. De film begint speels en vervalt dan langzaam tot een stevige brok suspense, maar de (omgekeerde) FATAL ATTRACTION-effecten zijn té opvallend. Goed gespeeld door vooral de jonge Ponce. Fotografie is van Ronald Lautore.

The Ann Jillian Story

1988 | Biografie

Verenigde Staten 1988. Biografie van Corey Allen. Met o.a. Ann Jillian, Viveca Lindfors, George Touliatos, Timothy Webber en Pam Hyatt.

De zangeres Jillian speelt in haar eigen biografie over haar huwelijk met een agent van de zedenbrigade in Chicago, en over haar strijd tegen borstkanker. Tussendoor zingt ze ook nog vier nieuwe liedjes. Ideale rolbezetting.

The Last Fling

1987 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1987. Komedie van Corey Allen. Met o.a. John Ritter, Connie Sellecca, Randee Heller, Scott Bakula en Paul Sand.

Een aanstaande bruid zet haar zinnen op een eenzame yuppie, om voor het laatst nog eens uit de band te springen voor ze trouwt met haar stijve verloofde. Ze sleept hem mee naar Mexico.

J. J. Starbuck

1987 | Misdaad

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. Dale Robertson, Bill Bixby, Patty Duke, David Huddleston en Shawn Weatherby.

Het botert niet meer tussen Bixby en zijn vrouw, maar hij beseft maar al te goed dat een echtscheiding schadelijk is voor zijn carri[KA2]ere. Wanneer zijn vrouw dood wordt aangetroffen is hij verdachte nummer een. Tijdens het onderzoek komt opeens de minnaar van zijn vrouw op de proppen die beweert de moordenaar te zijn. Bixby gaat vrijuit, maar voor de rechtbank komt de minnaar op zijn bekentenis terug en pleit hij voor ontoerekeningsvatbaarheid. Detective Starbuck (Robertson) moet de waarheid uitzoeken. Niet al te spannende pilot voor een geflopte serie met de vroegere western-vedette Robertson in de titelrol. Alles is routine, tot de voorspelbare climax toe. Stephen J. Cannell schreef het zwakke scenario dat in beeld gebracht werd door Frank Raymond.

Destination America

1987 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. Bruce Greenwood, Rip Torn, Joe Pantoliano, Corinne Bohrer en Alan Autry.

Een jongeman van goede huize geeft het leven als arbeider op en keert terug naar het goede leven. Hij blijkt de hoofdverdachte te zijn van de moord op zijn vader, die van hem vervreemd was. Deze pilot voor een serie à la Then came Bronson werd geschreven voor Greenwood, die echter een arts ging spelen in de tv-serie St. Elsewhere. Fraai spel van Torn als de afstandelijke vader. Scenario van Patrick Hasburgh en camerawerk van Robert E. Collins.

I-Man

1986 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Corey Allen. Met o.a. Scott Bakula, Ellen Bry, Joey Cramer, John Bloom en John Anderson.

Een taxichauffeur, zijn zoon en een hond worden achtervolgd door schurken nadat ze op onverklaarbare manier 'onvernietigbaar' geworden zijn. Pilootfilm voor een eventuele serie uit de Disney- stal. Scenario van Howard Friedlander en Ken Peragine. Camerawerk van Frank Scott.

Code Name: Foxfire

1985 |

Verenigde Staten 1985. Corey Allen. Met o.a. Joanna Cassidy, Sheryl Lee Ralph, Robin Johnson, Liliane Komorowska en David Rasche.

Een pilotfilm voor een korte serie van acht films over een fraai gevormde, mooi uitziende geheim agente, die ingeschakeld wordt door de broer van de Amerikaanse president om de diefstal van een raket met een atoomkop op te lossen. Ze wordt geholpen door twee bijna even aantrekkelijke assistentes, die vaststellen dat het brein achter de misdaad een ex-CIA-agent is. Hoewel de film aardig is, zijn de vervolgen niet veel zaaks. Scenario van Joel Schumacher, Richard Chapman en Bill Dial.

Brass

1985 | Misdaad

Verenigde Staten 1985. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. Carroll O'Connor, Lois Nettleton, Jimmy Baio, Paul Shenar en Vincent Gardenia.

O'Connor, in zijn eerste tv-rol na die van Archie Bunker in All in the Family, speelt een hoofdinspecteur van politie in New York City die te maken krijgt met twee geruchtmakende moorden in Manhattan en met corruptie op hoog niveau. Zijn overdreven kalme spel vertraagt de handeling tot een slakkengangetje in deze pilot die bedoeld is voor een tv-serie.

Beverly Hills Cowgirl Blues

1985 | Misdaad

Verenigde Staten 1985. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. James Brolin, Lisa Hartman, David Hemmings, Irena Ferris en Michael C. Gwynne.

Om de moord op een vriendin op te lossen, moet plattelandsagente Hartman naar Los Angeles. Ze krijgt de hulp van Brolin die zijn best doet om te bewijzen dat hij als man van de stad over heel wat meer speurtalent beschikt. Toch wordt hij verliefd op haar, terwijl zij een bende diamantsmokkelaars weet op te rollen. Flauwe, oppervlakkige politiefilm die spannend, noch plezierig is. Amusement om niet bij na te denken met oubollige grappen over de man-vrouwrelatie. Slechte acteerprestaties. Rick Huskey schreef het scenario, dat bol staat van de clichés en achter de camera stond Harry May.

Murder, She Wrote: The Murder of Sherlock Holmes

1984 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1984. Mysterie van Corey Allen. Met o.a. Angela Lansburry, Michael Horton, Arthur Hill en Brian Keith.

De zeer Britse schrijfster van een succesvolle detectiveroman, Lansbury, moet na afloop van een gekostumeerd feest dat ter gelegenheid van de promotie van haar boek in Amerika werd gegeven, de moord oplossen op uitgever Keith die als Sherlock Holmes levenloos bij het zwembad wordt aangetroffen. Strikte routine wie-is-de-dader.

Pirate's Key

1983 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1983. Mysterie van Corey Allen. Met o.a. Jameson Parker, Gerald McRaney, Cassie Yates en Patrick Culliton.

De pilot voor de tv-serie [KL]Simon & Simon[KLE] over twee broers die priv[KA1]e-detective zijn en betrokken raken bij een ingewikkeld complot van oplichting, moord en diefstal. Omdat een van hen (ten onrechte) in Florida van moord verdacht wordt, dreigt een invloedrijke senator hun vergunning in te trekken, waardoor ze haast niet in staat zijn hun onschuld te bewijzen. Een platgetreden plot dat aardig gebracht is en daardoor nog net aan te zien is.

The Return of Frank Cannon

1980 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1980. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. William Conrad, Allison Argo, Arthur Hill, Burr DeBenning en Taylor Lacher.

Bij de steeds toenemende trend om vroegere succesvolle tv- series opnieuw tot leven te wekken is de halfgepensioneerde Cannon teruggehaald om een dubieuze zelfmoord van een oude vriend en collega bij de militaire inlichtingendienst te onderzoeken.

Stone

1979 | Misdaad

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. Dennis Weaver, Pat Hingle, Roy Thinnes, Vic Morrow en Mariette Hartley.

Een politieman met literaire neigingen, gespeeld door veteraanrechercheur Weaver, schrijft in zijn vrije tijd een boek (een nauwelijks verhulde verwijzing naar Joseph Wambaugh) tegen de zin van zijn rechtlijnige chef die hem de dienst uit wil werken. Pilot voor Weavers tv-serie. Het scenario is van Stephen J. Cannell.

The Man in the Santa Claus Suit

1978 | Komedie

Verenigde Staten 1978. Komedie van Corey Allen. Met o.a. Fred Astaire, Gary Burghoff, John Byner, Bert Convy en Nanette Fabray.

Een kerstverhaaltje, waarin Fred Astaire zeven verschillende rollen speelt en het bestaan van (in Amerika) bekende tv- persoonlijkheden beïnvloedt. Hij zingt op verrukkelijke wijze de titelsong.

Avalanche

1978 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Corey Allen. Met o.a. Rock Hudson, Mia Farrow, Robert Forster, Jeanette Nolan en Rick Moses.

Rampen in het pasgeopende skireservaat met magnaat Hudson die er hard tegenaan gaat en vastbesloten is zijn niet zo geringe investering te verdubbelen, terwijl zijn ex-vrouw Mia uit de band springt met een van de plaatselijke figuren die strijdt voor het landschap. Stijve vertolkingen, bijna overtroffen door de speciale effecten.

A Chance to Live

1978 | Misdaad

Verenigde Staten 1978. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. David Cassidy, Gloria DeHaven en Anne Lockhart.

Pilot voor de serie Man Undercover met tieneridool Cassidy in de hoofdrol als geheimagent die op een school drugsdealers probeert op te sporen. Leidde niet tot een succesvolle come-back van Cassidy en de serie stierf een vroegtijdige dood.

Yesterday's Child

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Corey Allen en Bob Rosenbaum. Met o.a. Shirley Jones, Ross Martin, Claude Akins, Geraldine Fitzgerald en Stephanie Zimbalist.

Een rijk gezin is ontsteld als er een tiener opduikt die beweert hun veertien jaar tevoren ontvoerde dochter te zijn. Melodramatische nonsens bewerkt naar het fijnzinnige mysterieverhaal van Doris Miles Disney Night of Clear Choice. En dan waren er ook nog twee regisseurs voor nodig!

Thunder and Lightning

1977 | Actiefilm, Thriller, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Corey Allen. Met o.a. David Carradine, Kate Jackson, Roger C. Carmel, Sterling Holloway en Ed Barth.

Een aardig filmpje over de tijd van de Drooglegging met aanstekelijk spel van Carradine en Jackson, en het te verwachten aantal auto's dat geruïneerd wordt.

Cry Rape

1972 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. Andrea Marcovicci, Peter Coffield, Greg Mullavey, Joseph Sirola en James Luisi.

Twee verhalen in één; het eerste: de problemen, vernederingen, frustraties bij het aangeven van aanranding bij de politie; het tweede bestaat uit de geijkte achtervolging van agenten en verdachten. Ongelijk, maar redelijk gedaan.

See the Man Run

1971 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. Robert Culp, Angie Dickinson, Eddie Albert, June Allyson en Charles Cioffi.

Een verlopen acteur bedenkt met zijn vrouw een volmaakt afpersingskomplot maar voor ze het weten, bevinden ze zich middenin een dubbele achtervolging. Redelijk spel maar de dialogen hebben een geurtje en de regie is veel te slordig. Scenario van Mann Rubin en Robert Presnell Jr.

Sweet Bird of Youth

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Paul Newman, Geraldine Page, Shirley Knight, Ed Begley en Madeleine Sherwood.

Gekuiste versie van het spraakmakende toneelstuk van Tennessee Williams over Chance Newman, een opportunistische gigolo die heeft besloten dat-ie acteur wil worden. Gekuist, omdat regisseur Richard Brooks in 1962, toen hij Sweet Bird of Youth maakte, nog te maken had met de zogenoemde Production Code. Deze zelfregulerende lijst met 'afspraken' teisterde Hollywood van 1934 tot 1966 (!). Wat stond er zoal op die lijst? Seks tussen verschillende rassen was taboe, elke vloek (zelfs Lord, Christ, Gawd en damn) was verboden, lang en gepassioneerd kussen kon echt niet, enz., enz. Geen wonder dat Brooks het einde van Williams' toneelstuk (als Chance gecastreerd wordt) voor de film heeft aangepast.

Private Property

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Leslie Stevens. Met o.a. Corey Allen, Warren Oates, Kate Manx, Robert Wark en Jerome Cowan.

Twee zwervers komen in het leven van een mooie, verwaarloosde huisvrouw. Een langzame verleiding vindt plaats met een gewelddadige finale. Ondanks het vreemde verhaal, toch heel interessant voor een regiedebuut.

Key Witness

1960 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Phil Karlson. Met o.a. Jeffrey Hunter, Pat Crowley, Dennis Hopper, Joby Baker en Susan Harrison.

Een te lange, maar effectieve geschiedenis waarin een straatbende druk uitoefent op Fred Morrow`s (Hunter) gezin om diens vrouw Anne ervan te weerhouden in een misdaadzaak te getuigen. Het scenario is van Alfred Brenner en Sidney Michaels naar een roman van Frank Kane. Het camerawerk is van Harold E. Wellman.

Party Girl

1958 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Nicholas Ray. Met o.a. Robert Taylor, Cyd Charisse, Lee J. Cobb, John Ireland en Kent Smith.

Hinkende, cynische advocaat van kwade zaken Thomas Farrell (Taylor) en nachtclubdanseres Vicki Gaye (Charisse) proberen los te komen uit de wurgende greep van de maffia in Chicago. De gangsters laten het stel echter niet zomaar gaan. Charisse voert een paar bijzonder geile dansnummers op, waar de vonken vanaf vliegen (vooral voor de tijd, waarin de film werd gemaakt). Een rauwe, gewelddadige film maar de stijlvolle aanpak van Ray bezorgde de film achteraf cult-status. Speelt tijdens de drooglegging. Het scenario is van George Wells naar een verhaal van Leo Katcher. Robert Bronner stond achter de camera. Gefilmd in CinemaScope.

Darby's Rangers

1958 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van William A. Wellman. Met o.a. James Garner, Etchika Choureau, Jack Warden, Edward Byrnes en David Janssen.

Garner doet het goed in deze actiefilm over WO II als leider van stoottroepen in Noord-Afrika en Italië, waarbij de aandacht gericht is op relaties tussen zijn manschappen en hun geliefden tijdens hun verlof.

Shadow on the Window

1957 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1957. Actiefilm van William Asher. Met o.a. Phil Carey, Betty Garrett, John Barrymore Jr, Corey Allen en Jerry Mathers.

Een redelijke B-film; Garrett wordt gegijzeld door roofmoordenaars.

Drama Classics: The Golden Junkman

1956 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1956. Drama van Roy Kellino. Met o.a. Lon Chaney jr, Robert Arthur, Corey Allen, Peter Brocco en Ronald Anton.

Na de dood van zijn vrouw staat Chaney alleen voor de opvoeding van zijn kinderen. Zelf kan hij lezen noch schrijven, maar hij is een uitstekend zakenman die van het afvalverwerkingsbedrijf van zijn neef Rocco een gouden zaak maakt, zodat hij zijn twee zonen naar de militaire school kan sturen. Ze groeien op tot regelrechte snobs die zich schamen over hun onderontwikkelde vader. Ze weigeren zelfs hem nog langer te zien. Pakkend melodrama dat dankzij de schitterende vertolking van Chaney blijft boeien, ondanks het sentimentele verhaaltje. Zijn toespraak op het einde van de film geeft elke kijker een krop in de keel. Donald S. Sanford baseerde het scenario op een verhaal van John Nesbitt, die tevens de commentaar inspreekt. De make-up is van niemand minder dan Jack Pierce. Paul Ivano hanteerde de camera.

Rebel Without a Cause

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Nicholas Ray. Met o.a. James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo, Jim Backus en Ann Doran.

‘Teenage terror torn from today’s headlines!’ Zo werd het publiek lekker gemaakt voor dit moralistische, maar nog altijd erg vermakelijke melodrama over de met het leven worstelende, eenzame tiener Jim Stark (Dean), die de naoorlogse frustraties niet bepaald ­terughoudend ventileert. Mooie rollen van de piepjonge Wood en Mineo. James Dean is ontegenzeglijk cool in de hoofdrol, maar ook een beetje over the top wanneer hij zijn ouders huilend toeschreeuwt: ‘You’re tearing me apart!’ De klassieke autorace­scène heeft een wrange bijsmaak omdat de jonge ster een maand voor verschijning van de film omkwam bij een auto-ongeluk.