Cristian Mercado

Acteur

Cristian Mercado is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Contracorriente

2009 | Drama

Peru/Colombia/Frankrijk/Duitsland 2009. Drama van Javier Fuentes-León. Met o.a. Cristian Mercado, Tatiana Astengo en Manolo Cardona.

Miguel (Mercado) woont met zijn hoogzwangere vrouw Mariela (Astengo) in een klein vissersdorpje in Peru, waar iedereen alles weet van iedereen. Toch heeft Miguel verborgen gehouden dat zijn Grote Liefde niet Mariela is, maar Santiago (Cardona), omdat zijn buren moeite hebben met homoseksualiteit, en hijzelf eigenlijk ook. De zaken worden nog wat complexer als Santiago overlijdt en terugkomt als geest, die alleen door Miguel gezien kan worden. Mooi magisch-realistisch drama met uitstekend spel en prachtige fotografie. Publieksprijs op het Sundance-festival.

Che: Part Two

2008 | Drama, Biografie

Spanje/Frankrijk/Verenigde Staten 2008. Drama van Steven Soderbergh. Met o.a. Benicio Del Toro, Demián Bichir, Marc-André Grondin, Oscar Jaenada en Cristian Mercado.

Dit tweede deel is een minutieus verslag van Che’s poging om in Bolivia een soortgelijke revolutie te ontketenen als op Cuba. Het eigenzinnige, contemplatieve Che is geen hagiografie. Een spektakelstuk is het evenmin. Een vuurgevecht bestaat bij Soderbergh uit een paar droge knallen, en beelden van mannen die angstig om zich heen kijken omdat ze geen idee hebben vanwaar ze onder vuur worden genomen. Beide delen - het tweede deel nog meer dan het eerste - maken op zichzelf ook diepe indruk. Door de fenomenale Benicio Del Toro, door het zoekende, onrustige camerawerk van Soderbergh en door de spaarzame, daardoor extra effectieve muziek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cristian Mercado op televisie komt.

Reageer