Gianni Morandi is acteur en componist.
Er zijn 18 films gevonden.

La forza dell' amore

1998 |

Italië 1998. Vincenzo Verdecchi en Vincenzo Verdecchi. Met o.a. Corinne Clery, Gianni Morandi, Marianna Morandi en Marianna Morandi.

L'homme que j'aime

1997 | Romantiek, Drama

Frankrijk/Italië 1997. Romantiek van Stéphane Giusti. Met o.a. Jean-Michel Portal, Marcial Di Fonzo Bo, Mathilde Seigner, Vittorio Scognamiglio en Jacques Hansen.

De 28-jarige Martin (Di Fonzo Bo) is homo en werkt als badmeester in Marseille in een zwembad. Hij wordt verliefd op zweminstructeur Lucas (Portal), maar deze is hetero en woont samen met Lise (Seigner). Dus weigert hij op de toenaderingspogingen van Martin in te gaan. De homo irriteert hem zelfs in hoge mate. Op een dag verneemt Lucas echter van zijn vader, die arts is, dat Martin seropositief is en weigert zich te laten behandelen. Vanaf dat ogenblik bekijkt hij Martin met andere ogen. Hij trekt zich het lot van zijn collega aan en gaat zelfs op diens avances in. Het soms diepdramatische portret van twee mannen die niet in elkaars levenswereld thuis horen, maar die toch meer dan een gewone vriendschap voor elkaar gaan koesteren. Niet naar ieders smaak, maar het wedervaren van deze mannen zal toch weinigen onberoerd laten. Het gevoelige scenario is van de hand van regisseur Giusta en Bruno Dega. Achter de camera nam Jacques Bouquin plaats.

In fuga per la vita

1993 | Thriller

Duitsland/Italië 1993. Thriller van Gianfranco Albano. Met o.a. Gianni Morandi, Gianluca Spadetto, Pierfrancesco Loche, Renan Demirkan en Frank Kobe.

Michel (Morandi) werkt als pianist in een pianobar in Hamburg, en is getrouwd met een Duitse. Zij hebben een zoon van zes, Paolo (Spadetto). Remo (Loche), Michels vroegere muziekvriend uit Itali[KA3]e, bezoekt ze zo af en toe. Hij heeft koste wat het kost geld nodig om een nieuw leven te kunnen beginnen en steelt drugs van handelaar Hans (Kobe), die hij verbergt in Michels garage zonder dat deze het weet. Hans is woedend, en gaat achter Remo aan en iedereen die ermee te maken heeft en hem in de weg staat. De vrouw van Michel wordt vermoord, en Remo ook snel daarna, waarvan Paolo getuige is, die aanbiedt de politie te helpen. Dan komt ook het leven van de jongen in gevaar, en vader en zoon gaan naar Milaan om daar onder te kunnen duiken. Maar Hans en zijn moordenaars weten ze te vinden voor een laatste ontmoeting. Veel spanning en goede suspense-opbouw. Vertoning in drie afleveringen van honderd minuten.

Una donna tutta sbagliata

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Mauro Severino. Met o.a. Ombretta Colli, Roberto Alpi, Flavio Bonacci, Isa Bellini en Laura Tanziani.

Een vierdelige mini-serie over een ouder wordende zangeres tijdens een huwelijkscrisis. Als ze op tournee is, gaat haar man er vandoor met een jongere vrouw. Hij biecht haar alles op, en zelfs komen ze tijdens een korte vakantie niet tot elkaar. Zij vindt een nieuwe liefde, maar haar gezondheid gaat achteruit. Intussen ontdekt haar man dat het leven met zijn jonge vriendin ook geen rozegeur en maneschijn is. Redelijk gespeeld, nergens verrassend, meer soap dan drama.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië/Spanje/Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

La Voglia di vincere

1987 | Actiefilm, Romantiek

Italië 1987. Actiefilm van Vittorio Sindoni. Met o.a. Gianni Morandi, Catherine Spaak, Milly Carlucci, Federic Andrei en Gabriele Ferzetti.

De beste rallycoureur ter wereld wil op veertigjarige leeftijd nog een keer winnen. Hij doet samen met zijn veel jongere broer mee in een snelle Lancia Delta S4. Zijn vrouw en twee kinderen lopen ook in de film rond. Een voorspelbaar verhaal met aardige figuren; een echte televisiefilm voor het hele gezin, goed geproduceerd.

Voglia di cantare

1985 | Drama, Muziek

Italië 1985. Drama van Vittorio Sindoni. Met o.a. Gianni Morandi, Capucine, Nanni Svampa, Ana Obregón en Marco Bonetti.

Deze voor de televisie bedoelde film is een echt melodrama dat iedere teerhartige vrouw menig papieren zakdoekje zal kosten. Hoofdpersoon is een beroemde zanger die op het toppunt van zijn roem en populariteit staat maar wiens privé-leven een mislukking is. Zijn vrouw, die het zat is in de schaduw van een beroemdheid te leven, verlaat hem. De enige die ze weer bij elkaar weet te brengen, is hun zoontje, dat ervoor zorgt dat ze samen nog lang en gelukkig leven. De muziek van Luis Enriquez is goed.

Società a responsabilità molto limitata

1973 | Drama, Misdaad

Italië 1973. Drama van Giorgio Bianchini. Met o.a. Gianni Morandi, Maurizio Arena, Vittorio Caprioli en Franco Fabrizi.

Een ex-bokser en een crimineel ontmoeten elkaar na vijf jaar in de gevangenis te hebben gezeten. Zij hebben het plan opgevat om een zak cocaïne te stelen en deze door te verkopen aan een ziekenhuis. Maar het verloopt allemaal niet zo gladjes als beraamd. Een film met een uitstekende rolbezetting, verknald in een banale en slecht geregisseerde prent.

La Cosa buffa

1972 | Romantiek

Italië 1972. Romantiek van Aldo Lado. Met o.a. Gianni Morandi en Ottavia Piccolo.

Film gebaseerd op een roman van Giuseppe Berto over een jonge onderwijzer die op de universiteit een Venetiaanse ontmoet. Hij wordt verliefd op het meisje, dat de dochter van een rijke industrieel blijkt te zijn. Goed camerawerk. Vooral voor het romantische publiek.

Il provinciale

1971 | Romantiek, Komedie

Italië 1971. Romantiek van Luciano Salce. Met o.a. Gianni Morandi, Maria Grazia Buccella, Sergio Leonardi, Teri Hare en Franco Fabrizi.

De 22-jarige Giovanni Di Giacomo (Morandi) gaat van Zuid- Italië naar Rome om daar journalist te worden. Alles blijkt anders te zijn dan wat de naïeve jongen uit de provincie zich had voorgesteld: zijn 'invloedrijke' oom is butler, niemand in de pers zit op hem te wachten en Giovanni moet aan de kost zien te komen als automonteur.

Le castagne sono buone

1970 | Romantiek, Drama

Italië 1970. Romantiek van Pietro Germi. Met o.a. Gianni Morandi, Nicoletta Machiavelli, Stefania Casini, Patricia Allison en Giuseppe Rinaldi..

Kastanjes zijn prima, net als gevoelens, gezin, gezond leven en eerlijke gedachten. Intussen zijn drugs, opstandigheid, avant- garde, haar en baarden, hippies en veelwijverij ook prima. Hoofdfiguur is een meisje, dat verliefd is op een tv-regisseur. De man beschouwt liefde als een avontuurlijk spel. Ze krijgen ruzie en alles lijkt hopeloos, maar ze komen weer samen met eerlijke, wederzijdse gevoelens. Een film over het einde van de periode 1960-1970 met alle pretenties en goede bedoelingen.

Faccia da schiaffi

1969 | Muziek, Komedie

Italië 1969. Muziek van Armando Crispino. Met o.a. Gianni Morandi, Laura Betti en Vittorio Congia.

Makkelijk in het gehoor liggende liedjes en sympathieke figuren redden dit lichtgewicht werkje van de totale ondergang. Het simpele verhaaltje gaat over een jongeman die er maar zo'n beetje op los leeft. Hij sluit vriendschap met een weesmeisje. Ze vinden een modus vivendi, tot de jongeman een vrouw ontmoet. Dat verandert hun hele leven.

Chimera

1968 | Muziek, Familiefilm

Italië 1968. Muziek van Ettore Fizzarotti. Met o.a. Gianni Morandi, Laura Efrikian, Nino Taranto, Gino Bramieri en Katya Moguy.

Een bekende zanger, met verlof uit militaire dienst, vrouwtje zwanger, krijgt zijn nieuwe plaat niet op de rails en heeft geldzorgen. Zoekend naar een uitweg overweegt hij in te gaan op het aanbod van een miljonair uit Rio de Janeiro, die hem wil engageren voor een tournee door Brazilië. Een film voor positivo's, vol mensen van goede wil en met een happy ending. De laatste in de reeks door Fizzarotti geregisseerde films die Morandi maakte met zijn toenmalige echtgenote Laura Efrikian.

Mi verdrai tornare

1966 | Romantiek, Muziek

Italië 1966. Romantiek van Ettore Fizzarotti. Met o.a. Gianni Morandi, Nono Taranto en Elisabetta Wu.

Sentimentele, romantische film waarin de soundtrack wordt volgezongen door Morandi. Zeekadet wordt verliefd op Japanse prinses, maar hun verhouding wordt bemoeilijkt door culturele barrières en klasseverschil. Daar moeten ze mee zien te leven.

Se non avessi più te

1965 | Romantiek, Muziek, Drama

Italië 1965. Romantiek van Ettore Fizzarotti. Met o.a. Gianni Morandi, Laura Efrikian, Nino Taranto en Gino Bramieri.

Derde en laatste deel van een trilogie, vervolg op IN GINOCCHIO DA TE uit 1964 en NON SON DEGNO DI TE uit 1965, met dezelfde regisseur en cast. Deze keer wil onze jonge dienstplichtige zanger trouwen met zijn verloofde, alle militaire voorschriften ten spijt. Maar een paar mensen geven ruchtbaarheid aan het plan, wat roet in het eten dreigt te gooien.

Non son degno di te

1965 | Romantiek, Muziek, Drama

Italië 1965. Romantiek van Ettore Fizzarotti. Met o.a. Gianni Morandi, Laura Efrikian en Nino Taranto.

Vervolg op IN GINOCCHIO DA TE uit 1964, eveneens onder regie van Fizzarotti en met dezelfde cast. Deze keer is onze jonge dienstplichtige zanger ervan overtuigd dat zijn verloofde hem heeft bedrogen met een andere man, maar gaandeweg begint hij zijn ongelijk in te zien.

Altissima pressione

1965 | Muziek

Italië 1965. Muziek van Enzo Trapani. Met o.a. Gianni Morandi, Rosemary Dexter, Lucio Dalla en Dino.

Een vluchtige blik op de populaire Italiaanse muziek in de jaren 1960-1970 met optredens van Italiaanse popsterren. Het verhaal is heel simpel en gaat over een groep beginnende muzikanten, componisten en zangers die hun dromen proberen te verwezenlijken.

In ginocchio da te

1964 | Romantiek, Muziek, Drama

Italië 1964. Romantiek van Ettore Fizzarotti. Met o.a. Gianni Morandi, Laura Efrikian en Nino Taranto.

Een jonge zanger moet in militaire dienst, waar hij verliefd wordt op de dochter van een officier. Hun geluk wordt bedreigd door de aanwezigheid van een ander meisje. Het zijn bijna allemaal aardige mensen in deze luchtige komedie, waarin de populaire Morandi niet alleen onder de douche, maar ook op allerlei andere locaties in zingen uitbarst.