Valérie Lemoine is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mercedes mon amour

1997 |

Frankrijk/Turkije/Duitsland 1997. Bay Okan. Met o.a. Alexander Gittinger, Valérie Lemoine, Ilyas Salman en Micky Sébastian.

Een Turk die afkomstig is uit Anatolië, legt in München iedere mark opzij, die hij kan missen. Net zolang totdat hij genoeg geld bij elkaar gespaard heeft om een oude Mercedes 350 SE te kunnen kopen. In Duitsland is van de glanzende limousine de glorie allang vergaan, maar in zijn vaderland wordt de slee als het toonbeeld van ongekende luxe en succes beschouwd. Hij begeeft zich op weg naar Turkije om te pronken en te pralen met zijn bezit in de hoop voldoende te kunnen imponeren om een bruidje naar zijn gading uit te zoeken. Eenmaal in zijn geboorteland stapelen de problemen zich op. Geslaagd portret van een ijverig mens, die tussen twee culturen beklemd raakt. Het scenario is van de in Zwitserland wonende regisseur Okan, die de roman van Adalet Agaoglu bewerkte. Het camerawerk is van Orhan Oguz.

Les voisins du dessus

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Jacques Audoir. Met o.a. Marthe Mercadier, Pierre Doris, Stéphane Hillel en Valérie Lemoine.

Een verfilming van het stuk van Laurence Jyl, gebaseerd op de (voor de hand liggende maar amusante) contrasten tussen een jong, benepen en opgeschroefd stel en de buren van boven. Ofwel een maf en schaamteloos stel van in de zestig, maar jong van geest, dat er een ongeregelde leefwijze op na houdt. Cinematografisch niet van belang maar aardig amusement, dankzij de acteurs.

L'amour aveugle

1988 | Komedie

Frankrijk 1988. Komedie van Guy Demoy en Michel Coulon. Met o.a. Vincent Gauthier, Valérie Lemoine en Aurélien Geneix.

Een stuk in een televisiefilm want Jules Trehard, een jonge toneelschrijver in de jaren vijftig, kijkt naar de opvoering van zijn eerste stuk [KL]Poil de carotte[KLE] ook wel genoemd [KLE]L`adolescent tourment[KA1]e[KLE]. Hij vertelt hierin over zijn ongelukkige jeugd, en de invloed die dat heeft op zijn latere leven. Uiteraard een - doorzichtige - parodie op de beroemde gelijknamige roman van Jules Renard (1894). Niettemin kostte het enige moeite de twee thema's tot een geheel te verwerken, en dit goed gespeelde maar onpersoonlijk geregisseerde vermaak lijdt zwaar onder de vergelijking met het origineel.