Mohamed Mohamed Chabane-Chaouche

Acteur

Mohamed Mohamed Chabane-Chaouche is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Samia

2000 | Drama

Frankrijk 2000. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Lynda Benahouda, Mohamed Mohamed Chabane-Chaouche, Kheira Oualhaci, Farida Abdallah Hadj en Yamina Amri.

Samia (Benahouda) groeit op in Marseille in een gezin van Algerijnse immigranten. Buiten de deur doet ze haar best op school en probeert ze een moderne Française te zijn. Thuis heeft ze niets in te brengen, met een dominante, agressieve broer die precies weet hoe een deugdelijk islamitisch meisje zich gedraagt. Sober, indringend drama over verscheurdheid in immigrantenfamilies in Frankrijk, naar het boek van Soraya Nini, die meeschreef aan het scenario. De amateuracteurs zijn prima. Filmmaker Faucon maakte een paar jaar later het goed ontvangen drama Fatima.

Les étrangers

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Yamina Amri, Karim Ben Sadia, Zaïa Belabid, Mohamed Mohamed Chabane-Chaouche en Fatima Itim.

Sinds hij uit de kast kwam als homo heeft de jonge S[KA1]elim (Ben Sadia), een moslim van Algerijnse afkomst woonachtig in Marseille, af te rekenen met onbegrip en onverdraagzaamheid in streng religieuze familiale kring. Ten einde raad meldt hij zich als vrijwilliger bij de Franse blauwhelmen die ingezet worden bij de vredesmacht in Bosni[KA3]e. Maar ook hier wordt hij geconfronteerd met vooroordelen. Hij wordt gepest en beledigd door zowel de andere soldaten als door de officieren. Het ongewone beeld van de homoseksualiteit in moslimkringen. De intolerantie t.o.v. andere seksuele geaardheid die na eeuwen christelijke samenleving eindelijk (gedeeltelijk) weggeëbd is leeft nog op volle kracht in de Mohamedaanse wereld. Maar de pesterijen die onze jonge protagonist ondergaat worden evengoed uitgevoerd door zijn blanke medemens, een dubbel racisme zou je het kunnen noemen. Faucon baseerde zijn scenario op getuigenissen van Mussy Boufarra, Marc Benda en François Crémieux, zoals neergeschreven in het essay Paris- Bihac van Benda en Crémieux. Een uitstekend uitgangspunt voor een discussie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mohamed Mohamed Chabane-Chaouche op televisie komt.

Reageer