Vidar Sandem

Acteur

Vidar Sandem is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Sejer - se deg ikke tilbake

1999 | Misdaad, Mysterie

Noorwegen 1999. Misdaad van Eva Isaksen. Met o.a. Bjørn Sundquist, Christian Skolmen, Thomas Robertson, Bjørn Skagestad en Trond Brænne.

Konrad Sejer moet in Lundeby een moord oplossen op de vijftienjarige Annie. Het onderzoek haalt de donkere kant van het dorpsleven naar boven. Halvor, het vriendje van Annie, is een mogelijke verdachte, maar heeft hij het werkelijk gedaan?

Brun Bitter

1989 | Mysterie, Misdaad

Noorwegen 1989. Mysterie van Solve Skagen. Met o.a. Frank Krog, Kristin Kajander, Anne Krigsvoll, Rolf Skoien en Vidar Sandem.

Een sjofele advocaat (Krog) redt bij toeval een aantrekkelijke vrouw van een verkrachting. Zij vraagt hem haar te helpen bij haar echtscheiding. Dan wordt haar man dood aangetroffen in haar flat. De verdachten worden een voor een uit de weg geruimd. Er zijn spannende momenten, maar de pogingen tot humor zijn mislukt.

Is-Slottet

1988 | Drama

Noorwegen 1988. Drama van Per Blom. Met o.a. Line Storesund, Hilde Nyeggen Martinsen, Urda Bratternd Larsen, Merete Moen en Vidar Sandem.

Een traag, nadrukkelijk drama over twee bevriende pre- pubermeisjes in een afgelegen, ondergesneeuwd dorp. Spelend in de jaren vijftig. Op weg naar school valt een van hen in een dichtgevroren waterval en kan niet gered worden. Vooral de wat vreemde seksuele aantrekking tussen de meisjes onderling en de verdwijning herinneren aan Peter Weirs PICNIC AT HANGING ROCK. De lieve, ongedwongen vertolkingen van de twee meisjes worden mooi in beeld gebracht.

Over grensen

1987 | Oorlogsfilm, Drama

Noorwegen 1987. Oorlogsfilm van Bente Erichsen. Met o.a. Bjørn Sundquist, Sverre Anker Ousdal, Inger Lise Rypdal, Ingerid Vardund en Finn Kvalem.

De pogingen van een journalist en een rechercheur om de zaak Feldmann opnieuw in de actualiteit te brengen. Een joods echtpaar werd in 1942 door het Noorse verzet op brute wijze vermoord en beroofd onder het motto de ontsnappingsroute voor vele anderen te beveiligen. Na de oorlog, in 1947, worden de daders ontmaskerd en voor het gerecht gebracht. Ze worden echter vrij gesproken, maar iederen weet dat het niet de juiste oplossing is. Openhartige, barse reconstructiefilm in de rechtzaal, waarin oude verbittering en vijandigheden nieuw leven wordt ingeblazen zonder een bevredigend antwoord. Ook bekend als FELDMANN SAKEN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vidar Sandem op televisie komt.

Reageer