Cathy Underwood

Acteur

Cathy Underwood is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Robert Rylands' Last Journey

1996 | Mysterie

Spanje 1996. Mysterie van Gracia Querejeta. Met o.a. Ben Cross, William Franklyn, Cathy Underwood, Kenneth Colley en Gary Piquer.

Deze in het Engels gedraaide Spaanse film speelt in het Britse universiteitsplaatsje Oxford. Het is een literair drama met een keur aan personages en rijk aan dialoog. Technisch is het prachtig uitgevoerd en de spelprestaties schenken voldoening binnen het kader. Robert Rylands (Franklyn) is een professor in de archeologie, die na tien jaar afwezigheid weer opduikt. Aanvankelijk ziet de kijker hoe zijn directe omgeving op zijn afwezigheid reageerde en middels een dialoog met smeris Archdale (Colley) wordt duidelijk hoe Rylands, die aan vreemde stoornissen lijdt (duizeligheid en ongecontroleerde bewegingen van zijn hand), over hen denkt. Zo zijn er o.a. Alfred Cromer-Blake (Cross) een collega van Rylands, Alfreds zuster Jill (Underwood) en haar tien-jarige dochtertje Sue (Weeks) - de kijker vraagt zich af of Rylands soms de vader is - en Juan (Piquer) een gastdocent uit Spanje, en nog veel meer andere personages, w.o. rector Hume (Denham), die het nodige weet over het controversionele verleden van Rylands. De regie is goed en het scenario is een waardige bewerking van de roman van Javier Marias, die in het Engels verscheen als All Souls. Het camerawerk van Antonio Pueche is niet alleen uitstekend, maar draagt ook sterk bij aan de mysterieuze sfeer van de film. Geproduceerd met geld van o.a. de Spaanse omroep TVE en betaalzender Canal Plus EspaƱa.

Robert Rylands last journey

1996 | Drama

Spanje 1996. Drama van Gracia Querejeta. Met o.a. Cathy Underwood, William Franklyn, Ben Cross en Alfred Cromer.

Curieuze Europese co-productie: een Spaanse Engelstalige film die zich afspeelt in Oxford. Een oudere archeoloog keert terug naar de universiteitstad en wordt daar geconfronteerd met zijn verleden. De dialogen doen enigszins geforceerd aan, gezien het feit dat ze uit het Spaans zijn vertaald. (JvB/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cathy Underwood op televisie komt.

Reageer