Arthur Howard: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Steptoe and Son

1973 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1973. Komedie van Cliff Owen. Met o.a. Wilfrid Brambell, Carolyn Seymour, Arthur Howard, Victor Maddern en Fred Griffiths.

De bekende tv-serie (in Nederland bewerkt tot STIEFBEEN EN ZOON met Rien van Nunen en Piet Römer) kreeg een filmversie die in kwaliteit niet veel onderdoet voor de tv-uitvoering. Voor de liefhebbers van wat platte Engelse humor. Ray Galton en Alan Simpson waren als schrijvers verantwoordelijk voor tv- en filmscenario's.

Blinker's Spy-Spotter

1971 | Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1971. Familiefilm van Jack Stephens. Met o.a. David Spooner, Sally-Ann Marlowe, Arthur Howard, Mildred Mayne en Bernard Bresslaw.

Jeugdfilm rond het geniale jongetje Blinker dat elektronische middelen aanwendt om de uitvindingen van zijn vader te beschermen tegen louche figuren. Opnieuw een kinderfilm waarin de incompetente wereld der volwassenen voor ondergang wordt behoed door jeugdige inventiviteit. Opgeruimd, ontspannen werkje; het regiedebuut van Jack Stephens.

Hoverbug

1970 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1970. Familiefilm van Jan Darnley-Smith. Met o.a. John Trayhorn, Jill Riddick, Francis Attard, Gary Cann en Arthur Howard.

Kinderen proberen een hovercraft te bouwen om mee te kunnen doen aan de Eerste Amateur Hovercraft Race op de Theems. De inventieve, geanimeerde kinderfilm wendt documentair filmmateriaal aan van zo'n race, uitgeschreven door 'The Daily Express' in 1970.

Les félins

1964 | Thriller, Drama

Frankrijk 1964. Thriller van René Clément. Met o.a. Alain Delon, Jane Fonda, Lola Albright, André Oumansky en Arthur Howard.

Delon is een onverbeterlijke playboy die op de vlucht slaat na een affaire met de vrouw van een beruchte gangsterbaas. Hij duikt onder in een kerk aan de Franse kust, waar hij in de ban raakt van een rijke Amerikaanse weduwe (Albright) en haar schijnbaar naïeve nichtje (Fonda, memorabel in een vroege rol). Er ontstaat een gevaarlijke driehoeksverhouding. Logica is niet het sterkste punt van deze sexy thriller, maar de zonnige locaties, aantrekkelijke acteurs, hitchcockiaanse spanning en coole sixties-sfeer maken erg veel goed. Internationaal bekend als Joy House.

Bottoms Up!

1960 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. Jimmy Edwards, Arthur Howard, Martita Hunt, Sydney Tafler en Raymond Huntley.

Een bovenmeester laat, om het schoolbestuur zand in de ogen te strooien, de zoon van zijn bookmaker optreden als een Prins, die geïnteresseerd is in de school. Flauwe herhaling van een klassieke tv-serie. Om het uitbundige spel valt hier en daar nog wel te lachen, maar de meeste grollen gaan de mist in.

I Only Asked!

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Montgomery Tully. Met o.a. Bernard Bresslaw, Michael Medwin, Alfie Bass, Charles Hawtrey en Norman Rossington.

Een militaire eenheid, een ongeregeld zootje, wordt naar het Midden Oosten gestuurd. Ze laten alles in de soep lopen, maar weten tenslotte toch een revolutie in het protectoraat te voorkomen. De enige film naar de ongelooflijk populaire tv-serie THE ARMY GAME. Jammer genoeg is het niet meer dan een slap aftreksel van het origineel: tv-ster Bill Fraser doet niet mee en dan ligt meteen het hele ensemblewerk plat. Scenario van Sid Collins en Jack Davis. Camerawerk van Lionel Baines.

I Only Arsked!

1958 |

1958. Montgumery Tully. Met o.a. Maureen Moore, Julie Shearing, Jennifer Mitchell, Pauline Chamberlain en Anna Griffiths.

Een militaire eenheid, een ongeregeld zootje, wordt naar het Midden Oosten gestuurd. Ze laten alles in de soep lopen, maar weten tenslotte toch een revolutie in het protectoraat te voorkomen. De enige film naar de ongelooflijk populaire tv-serie THE ARMY GAME. Jammer genoeg is het niet meer dan een slap aftreksel van het origineel: tv-ster Bill Fraser doet niet mee en dan ligt meteen het hele ensemblewerk plat. Scenario van Sid Collins en Jack Davis. Camerawerk van Lionel Baines.

One Wish Too Many

1956 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1956. Familiefilm van John Durst. Met o.a. Anthony Richmond, Rosalind Gourgey, Bay White, Frank Hayden en Gladys Young.

Een jongetje vindt een wenssteen en wenst zich een reusachtige stoomwals. Paniek en chaos zijn het gevolg. Een inventieve kinderfilm, opgenomen in Londens East End-district.

The Glass Tomb

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van Montgomery Tully. Met o.a. John Ireland, Honor Blackman, Geoffrey Keen, Eric Pohlmann en Sydney Tafier.

De bizarre achtergrondbeelden van een carnaval geven dit verder onoriginele moordverhaal een beetje smaak.

One Way Out

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van Francis Searle. Met o.a. Jill Adams, Eddie Byrne, Lyndon Brook, John Chandos en Olive Milbourne.

Een succesvol misdadiger probeert zich een vasthoudende politieman van het lijf te houden. Hij weet diens dochter te betrekken bij een misdrijf en hij chanteert de politieman daarmee. Een zwarte B-film met een voor het genre ongewoon goed script en uitstekend spel.

Never Look Back

1952 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Francis Searle. Met o.a. Rosamund John, Hugh Sinclair, Guy Middleton, Henry Edwards en Terence Longdon.

Twee scenarioschrijvers, Guy Morgan en John Hunter, en regisseur Searle kwamen eraan te pas om dit verhaal over advocate John, die een oude vlam moet verdedigen om de strop te ontlopen wegens moord tot een geloofwaardig draaiboek te maken. Het werd echter geen meesterwerk, maar dat kan je ook niet verwachten van een Hammer-produktie. Reginald Wyer was verantwoordelijk voor de fotografie en werd daarin bijgestaan door Ken Hodges.

The Passionate Friends

1949 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van David Lean. Met o.a. Ann Todd, Trevor Howard, Claude Rains, Betty Ann Davies en Isabel Dean.

Een voorspelbare driehoeksverhouding in de betere kringen, versterkt door een goede rolbezetting en Leans vakmanschap. Gebaseerd op een verhaal van H. G. Wells door Eric Ambler tot scenario verwerkt. Camerawerk van Guy Green.

Broken Blossoms

1919 | Drama, Zwijgende film

Verenigde Staten 1919. Drama van D.W. Griffith. Met o.a. Lillian Gish, Richard Barthelmess, Donald Crisp, Arthur Howard en Edward Piel.

Ouderwetse, maar lieve film over Chinees Barthelmess die de kwetsbare Gish opvangt uit de handen van de gemene Crisp; nog steeds een film met een mooie atmosfeer door de gevoelige rollen. Een van Griffith's meer eenvoudige, succesvolle films.