Mickey Daniels

Acteur

Mickey Daniels is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Our Gang

1944 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Komedie van Robert McGowan. Met o.a. Joe Cobb, Mary Kornman, Jean Darling, Mickey Daniels en Allen Clayton Hoskins.

Een uniek document: drie videobanden die vijf films bevatten van de legendarische komische jeugdserie OUR GANG, sinds 1922 geproduceerd door Hal Roach, rond vier verrukkelijke ukken, voor wie geen streek te dol is, en twee mollige meisjes die om beurten de harten van de knapen stelen. Een van de korte films, BORED OF EDUCATION, kreeg in 1936 zelfs Oscar. Vanaf 1929 doen nieuwe gezichten hun opwachting, waaronder Jackie Cooper, net voor hij een kinderster werd. Norman Chaney verving Joe Cobb. Na 193O verschenen de toekomstige kindersterren Dickie Moore, Scotty Beckett, Spanky McFarland, Carl Switzer en Darla Hood. Niet alleen McGowan voerde de regie: ook Anthony Mack, Gus Meins, Gordon Douglas, George Sidney, Edward Cahn en Cy Endfield droegen hun steentje tot het succes van de serie bij. In 1938 verkocht Roach de rechten aan MGM, die ermee doorgingen tot in 1944. In 1955 kwamen een honderdtal van de oorspronkelijke Roach-filmpjes op de Amerikaanse televisie maar onder de titel The Little Rascals, omdat de OUR GANG-titel eigendom was geworden van MGM. In 1936 werd de enige grote, avondvullende Our Gang-speelfilm gedraaid: GENERAL SPANKY.

Doctor Jack

1922 | Komedie

Verenigde Staten 1922. Komedie van Fred Newmeyer. Met o.a. Harold Lloyd, Mildred Davis, John T. Prince, Eric Mayne en C. Norman Hammond.

Een simpele dorpsdokter (Harold) en zijn bezoeken aan zijn patiƫnten met als merkwaardige teneur dat de meeste ziekten psychosomatisch zijn. Er zit weinig ontwikkeling in het verhaal, maar er blijven grappen genoeg voor de liefhebber over.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mickey Daniels op televisie komt.

Reageer