Michiel van Erp

Regisseur, Scenarist, Producer

Michiel van Erp is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

I Am a Woman Now

2011 | Documentaire

Nederland 2011. Documentaire van Michiel van Erp.

Van Erp (Pretpark Nederland) werpt zijn kenmerkend milde, nieuwsgierige blik op vijf oudere vrouwen die werden geboren als man. In de jaren zestig en zeventig ondergingen zij in Casablanca een geslachtsoperatie bij de geheimzinnige Franse arts Burou, die in ruil voor een zak contant geld geen vragen stelde. Hoe gaat het nu met deze pioniers? Zoals een van hen opmerkt: 'Dat ik ooit een oude vrouw zou zijn, was geen onderdeel van de droom.' Geen puntje-van-de-stoel-cinema, wel een mooi gegeven, smaakvol en ontroerend uitgewerkt.

Angst

2009 | Documentaire

Nederland 2009. Documentaire van Michiel van Erp.

Michiel van Erp, de chroniqueur van modern Nederland, volgt zes mensen met een angststoornis. Van zeer dichtbij, en als hij er zelf niet bij kan zijn, laat Van Erp hen zichzelf filmen. Het resultaat is een even schrijnend als dapper en openhartig portret van moedige tobbers, met Amsterdam als nadrukkelijke achtergrond.

Pretpark Nederland

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Michiel van Erp.

Documentaire van Michiel van Erp over Nederlanders en hun vrije tijd. Druk in de weer op de Libelle Zomerweek of op de Gay Pride wringt de Nederlander zich in alle bochten om iets van het leven te maken. Pretpark Nederland is een film over een vreemde stam in een mal land, waarvan de cultuur al snel op de lachspieren werkt. Totdat het besef groeit dat het malle land en die cultuur bij de eigen voordeur beginnen.

One night stand: Divina Gloria

2006 | Komedie

Nederland 2006. Komedie van Michiel van Erp. Met o.a. Shanti Devi Uppal, Monique van de Ven en Hans Croiset.

Eens in de honderd jaar komt de tropische plant Divina Gloria tot bloei. Voor de duur van slechts één nacht toont zij haar uitbundige schoonheid. Daarna sterft ze. In deze bitterzoete komedie volgen wij een aantal mensen in de Hortus Botanicus, die getuige zijn van deze kortstondige bloei. Gedurende de nacht raken zij steeds verder in vervoering van dit zwoele wonder, met extatische afloop

Op handen gedragen

2003 | Documentaire

Nederland 2003. Documentaire van Michiel van Erp.

In de documnetaire Op handen gedragen volgt regisseur Michiel van Erp de gebeurtenissen rond de begrafenis van Prins Claus, maar dan achter de schermen bij de media en in de beslotenheid van een aantal Nederlandse huiskamers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michiel van Erp op televisie komt.

Reageer