Yvonne Lawley

Acteur

Yvonne Lawley is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Thyphon's People

1993 | Sciencefiction, Actiefilm

Nieuw-Zeeland 1993. Sciencefiction van Yvonne Mackay. Met o.a. Greg Wise, Sophie Lee, Alfred Molina, John Bach en Michael Hurst.

De beroemde celbioloog Dr. David Thyphon (Smyth) wordt in Wellington, Nieuw Zeeland, vermoord kort voordat hij op een persconferentie belangrijke verklaringen kan afleggen over de genetische experimenten die hij, onder auspici[KA3]en van de Britse politicus Andreus (Mollina), op enkele kinderen heeft uitgevoerd. Alvorens te sterven vernietigt hij de gegevens in zijn computer. Huurmoordenaar Constantine (Hurst) doodt de geleerde Vogel en neemt diens plaats in, teneinde de reservegegevens terug te vinden. Thyphons medewerkster Ainsley Starling (Lawley) is ervan overtuigd dat Andreus achter de zaak zit en ze neemt contact op met de Britse computerexpert Coto MacGill (Wise), maar voordat ze kan praten wordt ook zij vermoord. Samen met Thyphons secretaresse gaat Coto op onderzoek in diens fabriek. Ze komen op het spoor van een vreselijk geheim. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld en dat is het ook. Je raakt al vlug de draad kwijt en veel moeite doe je dan niet meer om het allemaal te volgen en op het einde ben je nog niet veel slimmer. Gemaakt in de beginperiode van het 'klonen-tijdperk', maar het geheel lijdt erg onder het beperkte budget. Margaret Mahy schreef het scenario en achter de camera stond Wayne Vinten.

Death in Brunswick

1991 | Komedie

Australië 1991. Komedie van John Ruane. Met o.a. Sam Neill, Zoë Carides, John Clarke, Yvonne Lawley en Nico Lathouris.

Dubbel debuut van zowel romancier Boyd Oxlade als regisseur Ruane over geboren verliezer, kok Neill in een keuken vol kakkerlakken van duf eethuis-cum-disco. Hij krijgt het aan de stok met keukenhulp Lathouris, Australiër van Turkse afkomst, die liever in drugs handelt dan afwast. Als Lathouris Neill met een hakmes aanvalt, legt de eerste het loodje. Met hulp van Clarke, doodgraver van beroep, weet Neill zich uit zijn benarde positie te redden. Pittige film, die liefhebbers van galgenhumor flink zal behagen. Goed spel en goed voor een groot aantal nationale nominaties, maar net geen prijzen. Regisseur en schrijver schreven samen het scenario naar het boek dat autobiografisch zou zijn. Carides speelt de weelderige serveerster, die Neill af en toe troost. Camerawerk van Ellery Ryan.

Ruby and Rata

1990 | Komedie

Nieuw-Zeeland 1990. Komedie van Gaylene Preston. Met o.a. Yvonne Lawley, Vanessa Rare, Lee Mete-Kingi, Simon Barnett en Russell Gowers.

Genietbare, eigenaardige maar te lange film over de psychologische oorlog tussen een vastberaden oude hospita en haar lastige huurster. Geweldige personages. Het scenario sleept er echter te veel clich[KA1]es bij (vooral het subplot uit de show- business over de sterstatus van rockzangers).

Among the Cinders

1985 | Familiefilm

Nieuw-Zeeland 1985. Familiefilm van Rolf Haedrich. Met o.a. Paul O'Shea, Derek Hardwick, Yvonne Lawley, Rebecca Gibney en Amanda Jones.

Tiener O'Shea trekt met zijn opa Hardwick de wildernis in overmand door schuldgevoelens na de toevallige dood van een vriend. Uitstekende film over het ontdekken van het eigen ik en volwassen worden. Met gevoelige vertolkingen en mooie momenten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yvonne Lawley op televisie komt.

Reageer