Craig Smith

Acteur, Scenarist, Geluidsman

Craig Smith is acteur, scenarist en geluidsman.
Er zijn 6 films gevonden.

The Target Shoots First

1999 |

Verenigde Staten 1999. Christopher Wilcha. Met o.a. Marie Capozzi, Christopher Wilcha, John S. Wilcha en Rick Hunt.

Persons Unknown

1996 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten/Oekraïne 1996. Actiefilm van George Hickenlooper. Met o.a. Joe Mantegna, Kelly Lynch, Naomi Watts, J.T. Walsh en Don Blakely.

Veiligheidsexpert Jim Holland (Mantegna) mist na een zwoel avondje met Amanda (Lynch) een aantal vertrouwelijke documenten uit zijn beveiligingsbedrijfje. Hij spoort haar op en ontdekt dat Amanda en haar verlamde zus (Watts) een overval plannen op een drugsbaas. De film werd direct uitgebracht op video wat meestal niet veel goeds belooft maar de onverwachte plotwendingen en het sterke spel van de cast resulteerden in een bovengemiddeld aangenaam werkje. (VM/VPRO Gids)

Nervous Energy

1995 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Jean Stewart. Met o.a. Alfred Molina, Cal Macaninch, John McGlynn, Siobhan Redmond en Annette Crosbie.

Tom Kelso (Macaninch), een jonge Schot, woont in Londen samen met zijn vriend Ira Moss (Molina), een Amerikaanse journalist. Tom lijdt aan AIDS en daardoor voelt hij zich zeer opgefokt. Hij weet dat zijn dagen geteld zijn. Hij besluit zijn familie in Glasgow op te zoeken hoewel Ira hem dit afraadt. Tom logeert bij zijn broer Ian (McGlynn) en zijn schoonzus Joyce (Redmond). Tom is soms heel erg humeurig vanwege zijn onafwendbare noodlot en krijgt last van ongebreidelde woede-aanvallen. De situatie wordt onhoudbaar, waarop Ian besluit zijn trots te laten varen en Ira te vragen ook te komen. Raak getekend portret van een homostel, waarin de relatie wordt ontleed tussen Ira en Tom, die zijn (toen nog terminale) ziekte niet kan aanvaarden. Molina en Macaninch leveren schitterende spelprestaties. Tegenwoordig doet dit drama wat verouderd aan, omdat AIDS niet meer dodelijk hoeft te zijn. Het scenario van Howard Schuman is autobiografisch. Het camerawerk is van Nicholas D. Knowland.

Scam

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van John Flynn. Met o.a. Christopher Walken, Lorraine Bracco, Miguel Ferrer, Martin Donovan en Daniel von Bargen.

Sensuele Bracco schuimt in dienst van Ferrer in Miami conferenties af op zoek naar mannen, die zij dan op hun hotelkamer uitschudt. Ze ontmoet Walken, die ze niet in slaap krijgt. Hij doet zich voor als FBI-agent en stelt haar voor een dilemma: uitgeleverd worden aan de cops of in Jamaica een zware klus voor hem klaren, die beiden miljoenen zal opleveren. Craig Smith schreef het scenario, naar zijn eigen roman Ladystinger, en Bracco is het bekijken waard als femme fatale: nooit eerder hoorden wij een actrice haar regels trager uitspreken.

Bad Taste

1988 | Sciencefiction, Actiefilm, Horror

Nieuw-Zeeland 1988. Sciencefiction van Peter Jackson. Met o.a. Terry Potter, Pete O'Herne, Peter Jackson, Craig Smith en Mike Minett.

Bloed, inwendige organen en nog veel erger vliegen over het scherm als een stelletje mislukkelingen een invasie van kannibalistische buitenaardsen tracht tegen te houden. Behoorlijk walgelijk en chaotisch geregisseerd. Als je de sick-jokes kunt verdragen, dan behoor je tot de uitverkorenen die ervan kunnen genieten. Schrijver/regisseur/grimeur Jackson (die vijf jaar aan deze productie werkte) speelt de man wiens hersenen er voortdurend uitvallen. Over de gehele wereld een cult-hit. Er zijn ook versies van 90m en 92m.

Shadow on the Earth

1987 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Chris Bernard. Met o.a. Sheila Grier, Billy Hartman, Andrew Dallmeyer, Sam Hickman en Craig Smith.

Terwijl Joeri Gagarin zijn historische ruimtevlucht maakt denken twee jongens dat de in de steek gelaten albino in hun midden een buitenaards wezen is. De wonderen van de ruimtevaart en de werkelijkheid van het menselijk bestaan vloeien in elkaar over via deze uiteindelijk onfortuinlijke ontmoeting. Een fraaie tweede film van de regisseur van LETTER TO BREZHNEV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Craig Smith op televisie komt.

Reageer