Hansi Knoteck

Acteur

Hansi Knoteck is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

Der Jäger von Fall

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Harald Reinl. Met o.a. Alexander Stephan, Gerlinde Döbert, Hansi Knoteck en Gerlinde Dèberl.

Als ene Friedl na drie jaar militaire dienst in zijn dorp terugkeert blijkt zijn vrouw een kind te hebben van Huisentoni, de lokale stroper. Friedl zweert zich te zullen wreken. Een door Reinl competent verfilmd heimatdrama, alleen leuk voor de liefhebbers van het genre.

Heimatglocken

1952 | Drama, Mysterie

Duitsland 1952. Drama van Hermann Kugelstadt. Met o.a. Hansi Knoteck, Armin Dahlen, Ernst Waldow, Franz Muxeneder en Albert Florath.

Een bergdorpje in Beieren. Een jonge boer wordt ervan verdacht bij het stropen een boswachter te hebben neergestoken. Pas na een gevaarlijke strijd met de echte dader lukt het hem en zijn aanstaande zijn onschuld te bewijzen. Spannende heimatfilm met een pretentieloos, maar meeslepend verhaal.

Das war mein Leben

1944 | Drama

Duitsland 1944. Drama van Paul Martin. Met o.a. Carl Raddatz, Hansi Knoteck, Paul Dahlke en Leny Marenbach.

Een arts, die de praktijk van een oudere collega overneemt, krijgt diens levensverhaal te horen. Boeiend portret van een dorpsdokter.

Im Schatten des Berges

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Alois Johannes Lippl. Met o.a. Hansi Knoteck, Attila Hörbiger, Winnie Markus en Viktoria von Ballasko.

Margret houdt van Andreas maar ze wil niet trouwen met een man die voortdurend zijn leven op het spel moet zetten: hij is lid van een reddingsbrigade die in nood verkerende alpinisten hulp biedt. Een boeiend geregisseerde film met een uitstekende rolbezetting.

Das sündige Dorf

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Joe Stöckel. Met o.a. Hansi Knoteck, Albert Janscheck, Josef Eichheim, Joe Stöckel en Erna Fentsch.

Vevi (Knoteck) en Toni (Janscheck) willen trouwen. Vevi`s vader (Stöckel) is echter tegen hun huwelijk, omdat hij vermoedt dat Toni zijn onwettige zoon is en daardoor in feite een broer van Vevi. Na menige verwikkeling en het opduiken van meerdere onwettige kinderen komt toch alles goed en staat niets het huwelijk tussen Vevi en Toni nog in de weg. Een plezierige Beierse klucht zonder enige artistieke pretentie, maar wel een goed stuk vermaak. En ook dat is een verdienste.

Waldrausch

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Paul Ostermayr. Met o.a. Hansi Knoteck, Paul Richter en Hedwig Bleibtreu.

De inwoners van een dorp verzetten zich tegen de bouw van een stuwdam maar uiteindelijk komt hij er tóch en de ingenieur vindt de ware liefde. De film toont te veel zoetelijke romantiek en te weinig stoer boerenleven, maar heeft wèl aardige natuuropnamen.

Heimatland

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Ernst Martin. Met o.a. Hansi Knoteck, Wolf Albach-Retty, Bruni Löbel, Christian Gollong en Ursula Herking.

Van deze verfilming van de operette [KL]Monika[KLE] van Dostal gaat niet veel bekoring uit. Het is het verhaal van het meisje Monika (Knoteck) uit het Zwarte Woud dat haar geliefde G[KA3]unther (Albach-Retty) naar Berlijn volgt. Ze keert vervolgens ongelukkig en teleurgesteld uit de metropool terug naar haar Zwarte Woud. Met een talentvolle regisseur had het een goede film kunnen worden. Nu is het ondanks de muziek en de goede acteurs maar een gemiddelde prent geworden. Jammer.

Prinzessin Sissy

1938 | Muziek

Duitsland/Oostenrijk 1938. Muziek van Fritz Thiery. Met o.a. Traudl Stark, Paul Hörbiger, Gerda Maurus, Hansi Knoteck en Emil Stöhr.

De Romy Schneider-SISSY-films hadden een voorganger met de hartveroverende Traudl Stark als Sissy en met een liedje als `So blau wie du ihn haben willst, so kann der Himmel nicht sein`. Hertog Max helpt een afgebrand circus uit de nood waarna hij en kleine Sissy er ook nog in optreden al heeft koning Ludwig I (1825-1848) zoiets strikt verboden en voelt hij kleine Sissy er later over aan de tand om het naadje van de kous te weten. Het is de leukste, meest ongedwongen van alle Sissy-films. Het scenario is van Friedrich Forster Burggraf en Rudolf Brettschneider. Camerawerk van Georg Bruckbauer. In Oostenrijk v[KA1]o[KA1]or de Anschlu[KL19] (1938-1945) gedraaid en een week erna in première gegaan; dus een Duits-Oostenrijkse film!

Gewitter im Mai

1938 | Misdaad, Romantiek, Drama

Duitsland 1938. Misdaad van Hans Deppe. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hans Richter, Anny Seitz en Ludwig Schmid-Wildy.

Na langere afwezigheid komt de zeeman Ludwig terug in zijn dorp in het Beierse hooggebergte. Zijn liefde voor zijn vroegere jeugdvriendin ontvlamt opnieuw, maar voor het tot een happy end komt, moet Ludwig een rivaal uitschakelen. Gevoelige verfilming van het gelijknamige verhaal van de geliefde Heimatschrijver Ludwig Ganghofer.

Der Edelweisskönig

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Paul Ostermayr. Met o.a. Viktor Gehring, Katharina Berger, Paul Richter en Hansi Knoteck.

Een adellijk heer heeft een meisje laten zitten en dat nemen haar broers niet. De sfeer van Ludwig Ganghofers in de bergwereld spelende roman, die aan de film ten grondslag ligt, is dank zij de gevoelige en attente regie goed getroffen.

Wenn Frauen schweigen

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Johannes Heesters, Hansi Knoteck, Fita Benkhoff en Hilde von Stolz.

Charlotte van Doeren vertelt niemand dat een onbekende man haar een serenade heeft gebracht. Ze heeft er geen idee van dat de zanger haar eigen man was. Een vlotte, aardige film met Heesters en Knoteck als het sympathieke liefdespaar.

Ritt in die Freiheit

1937 | Historische film

Duitsland 1937. Historische film van Karl Hartl. Met o.a. Willy Birgel, Hansi Knoteck, Viktor Staal en Ursula Grabley.

Een ritmeester wordt verliefd op de dochter van een Russische gouverneur maar hij offert zijn leven terwille van zijn regiment. Lopende-bandkostuumdrama met het geijkte militaire-heldenmoedthema.

Der Mann, der Sherlock Holmes war

1937 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1937. Komedie van Karl Hartl. Met o.a. Hans Albers, Heinz Rühmann, Marieluise Claudius, Hilde Weissner en Hansi Knoteck.

Twee avonturiers doen zich voor als Sherlock Homes en dr Watson en gaan op verzoek van de Parijse politie achter een bende vervalsers aan.

Das Schweigen im Walde

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Paul Richter, Hansi Knoteck, Rudolf Schündler en Friedrich Ulmer.

Verfilming van Ganghofer's heimatroman over de dochter van een kunstschilder op wie zowel een adellijke landheer als een boswachtersjongen verliefd zijn.

Brillianten

1937 | Misdaad

Duitsland 1937. Misdaad van Eduard von Borsody. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hilde Körber en Hans Brausewetter.

Een oplichter laat zijn dubbelganger een aantal in onderpand gegeven briljanten ophalen, om vervolgens zelf zijn slachtoffer geld afhandig te kunnen maken. Maar die vlieger gaat niet altijd op! Met deze spannende film debuteerde Von Borsody, die voordien cameraman en montageman was, op verrassende wijze als regisseur.

Waldwinter

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Fritz Peter Buch. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hans Zesch-Ballot en Eduard von Winterstein.

Nauwelijks getrouwd verlaat Marianne haar echtgenoot, dr. Heidecke, die een egoïst blijkt te zijn. Bij een schrijver vindt ze het geluk. De film is nogal uitgesponnen en de personages blijven vaag. Er vallen wel wat mooie natuuropnamen te bewonderen.

Der Zigeunerbaron

1935 | Muziek

Duitsland 1935. Muziek van Karl Hartl. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Hansi Knoteck, Fritz Kampers, Gina Falckenberg en Rudolf Platte.

De bekende operette van Johann Strauss. Samen met René Clairs broer Henri Chomette draaide Hartl een Franse versie LE BARON TZIGANE met Wohlbrück en met Jacqueline Francell als Saffi.

Das Mädchen vom Moorhof

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Hansi Knoteck, Ellen Frank, Friedrich Kayssler, Lina Carstens en Theodor Loos.

Een jonge boer is met een rijke boerendochter verloofd maar houdt van een arm daglonersmeisje. Naar het bekende boek van Selma Lagerlöf.

Schlosz Hubertus

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Hansi Knoteck, Paul Richter en Friedrich Ulmer.

Een graaf onterft zijn kinderen omdat zij met gewoon volk omgaan, maar hij wordt gestraft als een adelaar hem de ogen uitpikt. Alsjeblieft, dit is pas drama in het heimat-genre.

Fürst Woronzeff

1934 | Avonturenfilm

Duitsland 1934. Avonturenfilm van Artur Robison. Met o.a. Albrecht Schoenhals, Brigitte Helm, Hansi Knoteck en Willy Birgel.

De ernstig zieke vorst Woronzeff is niet opgewassen tegen zijn familie die er bezwaar tegen maakt dat zijn plotseling opgedoken dochter haar erfdeel opeist. Hij schakelt daarom een dubbelganger in om orde op zaken te stellen. De film mist tempo en er wordt overdreven geacteerd. Alleen Albrecht Schoenhals houdt maat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hansi Knoteck op televisie komt.

Reageer