Oleg Efremov: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Shapka

1990 | Drama

USSR 1990. Drama van Konstantin Voinov. Met o.a. Vladimir Il'yin, Lidiya Fedoseeva-Shukshina, Evgeniy Evstigneev, Evgeniy Vesnik en Oleg Efremov.

Een film naar het gelijknamige boek van Voynovitch. In een bepaalde Russische schrijversbond werden bonnen uitgedeeld voor hoeden. De betere schrijvers kregen de beste hoeden, maar een onbetekenende joodse schrijver kreeg alleen maar een hoed van kattebont. Hij spant zich dan zó in voor een betere hoed, dat hij sterft aan een hartaanval. De veelbelovende cast met vele grote namen gaat collectief de mist in bij gebrek aan een goed regisseur.

Odnazhdy dvadtsat let spustya

1980 | Drama

USSR 1980. Drama van Joeri Egorov. Met o.a. Natalia Gundareva, Victor Proskurin, Evgeny Lazarev, Oleg Efremov en Valentina Titova.

De film gaat over een reünie van oud-klasgenoten, die na twintig jaar op hun school bijeenkomen, en bestaat uit herinneringen uit de schooltijd en verhalen over hun huidige levens en carrières. USA-titel: ONCE TWENTY YEARS LATER.

Roedin

1977 | Drama

USSR 1977. Drama van Konstantin Voinov en Nikolai Figoerovsky. Met o.a. Oleg Efremov, Armen Jigarkhanian, Svetlana Pereladova, Lydia Smirnova en Rolan Bykov.

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ivan Toergenev. De persoon van Roedin is complex en tegenstrijdig, maar tegelijkertijd briljant en goed geschoold. Hij brengt menselijke beschaving naar een landgoed op het platteland, dat geïsoleerd is geweest van de levensstijl van de jaren veertig van de 18de eeuw. Het spel in de film is een uitstekende studie van menselijkheid.

Tol'ko tri nochi

1969 | Romantiek

USSR 1969. Romantiek van Gavriil Egizarov. Met o.a. Nina Gulyaeva, Valeri Kozinetz, Irina Korotkova, Nikolay Grin'ko en Oleg Efremov.

Een liefdesgeschiedenis die gaat over twee oudere mensen, die elkaar vroeger hartstochtelijk hebben bemind. Als zij elkaar na lange tijd weer ontmoeten proberen ze tevergeefs het vroegere vuur weer aan te blazen. Alweer een film die niet door de censuur kwam, en pas na de perestroika vertoond mocht worden.