Katja Raganelli is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Frauen in Ingmar Bergmans Filmen

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Katja Raganelli. Met o.a. Bibi Andersson, Harriet Andersson, Eva Dahlbeck, Gunnel Lindblom en Ingrid Thulin.

Raganelli gaat op zoek naar de vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven en de films van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman. Ooit heeft de cineast eens gezegd: "De vrouw is de hemel en de hel in het leven van de man.". Ze wil uitzoeken wat Bergman daar juist mee bedoelde, zowel in gesprekken met zes van de actrices die privé of beroepsmatig een deel van Bergmans leven hebben uitgemaakt als in diverse filmfragmenten die het belang van de vrouw in het leven van de man als onderwerp hadden. In haar documentaire belicht Raganelli een van de beroemdste filmmakers aller tijden uit een heel ander standpunt. Geen droog intellectueel gelul, maar een levensecht portret van een man die steeds genoten heeft van de kleine dingen des levens. De dames in kwestie hebben heel wat verrassende anecdotes in petto over de man waarvoor ze eens de muze waren. Raganelli schreef zelf het scenario. Commentaar wordt gesproken door Heidi Treutler, Elisabeth Endriß, Sabine Kastius, Renate Küster, Eleonore Noelle en Eva Pflug. Voor de montage werd beroep gedaan op Camilla Bernetti en achter de camera nam Konrad Wickler plaats.

Wanda, That's Me

1991 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1991. Documentaire van Katja Raganelli en Konrad Wickler.

Enkele weken voor haar vroegtijdige dood kregen de makers van deze documentaire de kans een uitgebreid gesprek op beeldband te brengen met de Amerikaanse actrice/regisseuse Barbara Loden. Bij cinefielen is zij vooral bekend door de enige film die ze ooit draaide, WANDA. Ze speelt niet alleen de hoofdrol, maar tevens zorgde voor regie en scenario. Loden was vooral toneelactrice, én gehuwd met Elia Kazan. Ze wist zelf niet de toen de opnames gemaakt werden dat haar dagen geteld waren, want nergens in deze documentaire spreekt ze over haar ziekte of nakende dood. We volgen een openhartig gesprek waarin we - geïllustreerd met foto's uit het familie-album en beelden van repetities - een bijzondere actrice leren kennen. Getuigenissen zijn er van Kazan, haar leraar Paul Mann en haar cameraman Nicholas T. Proferes. De gelijkenis die ze trekt tussen haar personage van Wanda en zichzelf maakt de film nog boeiender. Een portret van een unieke en moedige vrouw.