Bima Stagg is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Inside

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Arthur Penn. Met o.a. Eric Stoltz, Nigel Hawthorne, Ian Roberts, Ross Prelier en Janine Eser.

Mary Strydom, een idealistische professor aan de universiteit. Hij komt uit een prominent 'wit' Zuid-Afrikaans nest. Hij wordt beschuldigd van samenzwering tegen de regering nadat hij een concert van Amnesty International in Zimbabwe heeft bijgewoond en belandt in de cel. Kolonel Kruger van de geheime politie moet ervoor zorgen dat Strydom bekent. Na martelingen en een valse getuigenverklaring, verliest Strydom zijn strijdlust om te overleven. Tien jaar later, nadat de macht in Zuid-Afrika is overgedragen aan de zwarte meerderheid, komt er een nieuw onderzoek. Dit keer wordt kolonel Kruger ondervraagd door een zwarte advocaat. Kan in het nieuwe Zuid-Afrika de schuld van Kruger bewezen worden? Zal er gerechtigheid geschieden? (IdH/VPRO Gids)

Survivor

1987 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Zuid-Afrika 1987. Sciencefiction van Michael Shackleton. Met o.a. Christopher Mayer, Richard Moll, Sue Kiel, John Carson en Ben Dekker.

Na een kernoorlog is de aarde in een gigantische woestijn veranderd. Een astronaut die de ramp overleefd heeft, dwaalt door het zand op zoek naar tekenen van menselijke beschaving. Deze ongelooflijk pretentieuze imitatie van MAD MAX zit vol langdradige monologen over leven, dood en aanverwante thema's tegen een achtergrond van bizarre ruïnes. Het scenario is van Bima Stagg. Goed camerawerk van Fred Tammes.

Death Of A Snowman

1972 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1972. Thriller van Christopher Rowley. Met o.a. Nigel Davenport, Ken Campu, Peter Dynely, Bima Stagg en Madala Mphahlele.

Een journalist verdiept zich in een serie moorden in Johannesburg (Zuid-Afrika) en het verband tussen een bende-oorlog in New York, vijf jaar daar voor. Samen met een inspecteur van de Newyorkse politie bijt hij zich vast in een drugssmokkel met moord en doodslag. Een harde, smakeloze actie-thriller; uitsluitend voor genrefanaten, die geweld niet schuwen. Ook bekend als BLACK TRASH.