Dan Dailey: cast.
Er zijn 40 films gevonden.

The Private Files of J. Edgar Hoover

1977 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1977. Biografie van Larry Cohen. Met o.a. Broderick Crawford, Michael Parks, José Ferrer, Celeste Holm en Rip Torn.

Vanaf de drooglegging in de jaren twintig tot aan het Watergate-schandaal in de jaren zeventig stond J. Edgar Hoover aan het hoofd van de FBI. Hij bouwde de dienst uit tot een moderne, zeer efficiënte en machtige organisatie, die over werkelijk iedereen gegevens verzamelde. Verschillende presidenten overwogen om hem aan de kant te zetten, maar vonden dat uiteindelijk te riskant. In deze biopic wordt hij neergezet als een machtsbeluste potentaat, die Martin Luther King haatte en iedereen die een toespeling maakte over zijn vermeende homoseksualiteit het leven zuur maakte. Interessant, goed gespeeld, portret.

Testimony of Two Men

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Larry Yust en Leo Penn. Met o.a. David Birney, Barbara Parkins, Steve Forrest, Ralph Bellamy en Theodore Bikel.

Mini-serie in drie delen. Rivaliteit tussen Birney en Forrest in de periode vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog. Liefe, haat en intriges. De vrouwen vonden het mooi, voor de mannen hoefde het niet. Verzorgd verfilmd maar zonder enige actie. Naar het boek van Taylor Caldwell. Yust regisseerde deel 1 en 3. Penn nam deel 2 voor zijn rekening.

The Daughters of Joshua Cabe Return

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van David Lowell Rich. Met o.a. Dan Dailey, Ronne Troup, Cristina Hart, Brooke Adams en Dub Taylor.

Vervolg op de film uit 1972 met Dailey die nu de rol van schelmachtige boer speelt en de drie duistere dames, door hem ingehuurd om voor zijn dochters door te gaan. Als een van hen door de echte vader wordt gegijzeld voor een bedrag dat Dailey niet kan betalen, wordt hem de loef afgestoken.

Say Hello To A Dead Man

1973 | Mysterie

Verenigde Staten 1973. Mysterie van Gary Nelson. Met o.a. Dan Dailey, James Naughton, Geraldine Brooks, Sharon Gless en Craig Stevens.

De [KL]pilot[KLE] voor de tv-serie FARADAY AND COMPANY (er volgden nog slechts vijf afleveringen [KA2]a 74m) waarin Dailey, in de titelrol, na 28 jaar weet te ontsnappen uit een Zuidamerikaanse gevangenis waar hij onschuldig heeft gezeten. Terug in Amerika ziet hij een moderne maatschappij waar hij eerst vertrouwd mee moet raken. Hij ontdekt een zoon te hebben (Naughton), een kind van zijn vroegere secretaresse (Brooks). Ondanks dat gaat hij verbeten op jacht naar de moordenaar van zijn partner.

Mr. and Mrs. Bo Jo Jones

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Robert Day. Met o.a. Desi Arnaz Jr., Chris Norris, Dan Dailey, Dina Merrill en Susan Strasberg.

Jaren vijftig. Een jong echtpaar in een kleine gemeente ondergaat de druk van de ouders en de omgeving. Goed acteerwerk, maar het onbeduidend scenario leidt ertoe dat de film weinig indruk achterlaat.

Hemingway's Adventures of a Young Man

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Richard Beymer, Diane Baker, Paul Newman, Eli Wallach en Arthur Kennedy.

Overdreven en oudbakken film waarmee de herinnering aan de befaamde schrijver bezoedeld wordt; pretentieus en te lang. Losjes gebaseerd op autobiografische elementen in de verhalen van de auteur. Verspilde moeite van de goede acteurs. Ook bekend als ADVENTURES OF A YOUNG MAN. Gefilmd in CinemaScope.

Pepe

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van George Sidney. Met o.a. < Cantinflas, Dan Dailey, Shirley Jones, Janet Leigh en Jack Lemmon.

Deze ongelooflijk lange, waardeloze film verspilt het talent van Cantinflas en vele, vele anderen. Alleen gaan zien wanneer u wanhopig bent. Oorspronkelijke lengte 195m.

Underwater Warrior

1958 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Andrew Marton. Met o.a. Dan Dailey, Claire Kelly, James Gregory en Ross Martin.

De Filippijnen doen het prima als achtergrond in dit als vertelling gebrachte verslag van kikvorsmannen in de nadagen van WO II.

Women! Oh, Men! Oh

1957 |

1957. Nunnally Johnson. Met o.a. Barbara Rush, Dan Dailey, David Niven en Ginger Rogers.

De Filippijnen doen het prima als achtergrond in dit als vertelling gebrachte verslag van kikvorsmannen in de nadagen van WO II.

The Wings of Eagles

1957 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1957. Biografie van John Ford. Met o.a. John Wayne, Maureen O'Hara, Dan Dailey, Ward Bond en Ken Curtis.

Wayne speelt de rol van `Spig` Wead, [KA1]e[KA1]en van de vliegtuigpioniers van het Amerikaanse leger. Na een ongelukkige val, raakt hij verlamd. Met veel moeite leert hij met behulp van twee stokken weer lopen. Hij gaat naar Hollywood, waar hij scenario`s begint te schrijven, o.a. voor films van Ford (geniale parodie van Bond). Als WO II uitbreekt geeft hij zich op bij de marine als adviseur. Met veel humor in beeld gebrachte bio van Frank W. 'Spig' Wead, ook al is de film sterk geromantiseerd. Zeker niet één van Fords beste, maar de acteurs leven zich zo in hun rol in dat het een plezier blijft hen bezig te zien. Scenario is van Frank Fenton en William Wister Haines. Voor het camerawerk was Paul C. Vogel verantwoordelijk.

The Best Things in Life Are Free

1956 | Musical

Verenigde Staten 1956. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Gordon MacRae, Dan Dailey, Ernest Borgnine, Sheree North en Tommy Noonan.

Typische cleane musical uit de jaren vijftig, een reconstructie van de carrières van de schrijvers van Tin Pan Alley: DeSylva, Brown en Henderson.

Meet Me in Las Vegas

1956 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van Roy Rowland. Met o.a. Dan Dailey, Cyd Charisse, Agnes Moorehead, Lili Darvas en Jim Backus.

Charisse`s dansen vormen hoogtepunten in de tamme musical waarin veefokker Dailey en sterdanseres Charisse iets met elkaar krijgen in de gokhoofdstad. De korte optredens van vele topsterren (o.a. Lena Horne, Paul Henreid) zijn leuk. Scenario van Isobel Lennart. Camerawerk van Robert Bronner.

It's Always Fair Weather

1955 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1955. Musical van Stanley Donen en Gene Kelly. Met o.a. Gene Kelly, Dan Dailey, Michael Kidd, Cyd Charisse en Dolores Gray.

Kelly, Dailey en Kidd hebben in 1945 de oorlog overleefd, zijn meer dan gabbers geworden en ontmoeten elkaar tien jaar later in de Newyorkse bar waar zij afscheid van elkaar namen. Als ze elkaar terugzien in 1955, zijn zij uit elkaar gegroeid. Zij nemen voorgoed afscheid maar dat vieren ze door flink de bloemetjes buiten te zetten. Het tv-scherm geeft te weinig ruimte voor de gestileerde danspasjes van Kelly en de choreografie van Kidd. New York-achtige muzikale komedie, geschreven door Betty Comden en Adolph Green levert wel enkele leuke muzikale nummertjes van Andr[KA1]e Previn op maar de kleuren zijn te hard en een breed bioscoopscherm helpt ook al niet veel. Het feit dat het publiek nauwelijks kwam opdagen, toonde aan dat de filmmusical toen (1955) al op de terugweg was. Camerawerk van Robert Bronner.

There's No Business Like Show Business

1954 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1954. Musical van Walter Lang. Met o.a. Ethel Merman, Donald O'Connor, Marilyn Monroe, Dan Dailey en Johnnie Ray.

1919. De 'Five Donahues' vormen een succesvolle act die een ereplaats haalt op de affiche van het Hyppodrome Theatre in New York. Vader Dailey, moeder Merman en hun kinderen O'Connor, Ray en Gaynor beleven topdagen. Wanneer O'Connor Monroe ontmoet denkt hij een aanwinst gevonden te hebben, maar ze wordt ingepalmd door een bekende Broadway-regisseur. Ray verlaat de groep om priester te worden. Tijdens een optreden in Miami vindt O'Connor zijn verloren geliefde, Monroe, terug. Opgeblazen musical met knappe songs van Irving Berlin en een onnozel scenario van Phoebe en Harry Ephron, naar een verhaal van Lamar Trotti. Uitstekende vertolkingen, met vooral een uiterst sexy Monroe en een grappige O'Connor, maar een verschrikkelijke miscast van Ray. Choreografie van Robert Alton. Achter de camera stond Leon Shamroy. Gefilmd in CinemaScope.

The Kid from Left Field

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Harmon Jones. Met o.a. Dan Dailey, Anne Bancroft, Billy Chapin, Lloyd Bridges en Ray Collins.

Een eenvoudige korte film met Dailey als ex-honkbalster die verkoper in een danspark wordt en zijn zoon als dekmantel gebruikt, terwijl hij probeert een verliezend team er weer bovenop te helpen.

The Girl Next Door

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Richard Sale. Met o.a. Dan Dailey, June Haver, Dennis Day, Cara Williams en Natalie Schafer.

Aardige musical waarin zangster Haver verhuist en verliefd wordt op haar nieuwe buurman Dailey, een striptekenaar.

Taxi

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Gregory Ratoff. Met o.a. Dan Dailey, Constance Smith, Neva Patterson, Blanche Yurka en Stubby Kaye.

Een aardige kleine klucht over Newyorkse taxichauffeur Dailey die een Iers meisje helpt haar man te vinden.

What Price Glory

1952 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1952. Oorlogsfilm van John Ford. Met o.a. James Cagney, Corinne Calvet, Dan Dailey, Robert Wagner en Marisa Pavan.

De klassieke zwijgende film verliest zijn glans als Cagney en Dailey de rollen spelen van de militairen als rivalen uit WO I.

The Pride of St. Louis

1952 | Sportfilm

Verenigde Staten 1952. Sportfilm van Harmon Jones. Met o.a. Dan Dailey, Joanne Dru, Richard Crenna, Hugh Sanders en Richard Hylton.

Beminnelijke, maar soms aanstellerige biografie van base-ballspeler Dizzy Dean.

Meet Me at the Fair

1952 | Musical

Verenigde Staten 1952. Musical van Douglas Sirk. Met o.a. Dan Dailey, Diana Lynn, Hugh O'Brian, Carole Mathews en Rhys Williams.

Dailey is goed als een part-time medicijnman die een jonge wees helpt en met Lynn vrijt; een onderhoudende musical.

I Can Get It for You Wholesale

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Michael Gordon. Met o.a. Susan Hayward, Dan Dailey, Sam Jaffe, George Sanders en Marvin Kaplan.

Een verfilming van Jerome Weidmans uitstekende roman over de Newyorkse kledingindustrie, met Hayward als een fanatieke ontwerper die bedrog niet schuwt om vooruit te komen. Hertiteld: ONLY THE BEST.

Call Me Mister

1951 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1951. Musical van Lloyd Bacon. Met o.a. Betty Grable, Dan Dailey, Danny Thomas, Dale Robertson en Frank Fontaine.

Deze musical gaat niet ten onder, dankzij het redelijk aanvaardbare plot. Soldaat Dailey, gelegerd in Japan, is onwettig afwezig om snel te trouwen met Grable, die met een USO-groep rondreist.

When Willie Comes Marching Home

1950 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1950. Oorlogsfilm van John Ford. Met o.a. Dan Dailey, Corinne Calvet, Colleen Townsend, William Demarest en Mae Marsh.

Suikerzoete WO II-avonturen van een jongeman uit de staat West-Virginia. Daily heeft een romance met Franse verzetsstrijdster Calvet.

My Blue Heaven

1950 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1950. Komedie van Henry Koster. Met o.a. Betty Grable, Dan Dailey, David Wayne, Jane Wyatt en Mitzi Gaynor.

Een innemende muzikale komedie met Grable en Dailey als bekende radiomensen die proberen een kind te adopteren.

I'll Get By

1950 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1950. Komedie van Richard Sale. Met o.a. June Haver, William Lundigan, Gloria DeHaven, Dennis Day en Thelma Ritter.

Een nieuwe versie van: TIN PAN ALLEY, met een liedjesschrijver en zijn vriendin. Crain, Mature en Dailey in gastoptredens.

A Ticket to Tomahawk

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Richard Sale. Met o.a. Dan Dailey, Anne Baxter, Rory Calhoun, Walter Brennan en Charles Kemper.

Deze komische western werd door Mary Loos en Richard Sale geschreven. Een postkoetsbedrijf voelt zich door de komst van de spoorlijn bedreigd. Men huurt Calhoun in om de concurrent tegen te houden. Hij organiseert Indianenaanvallen, problemen met outlaws enz. maar Baxter, dochter van de spoorlijneigenaar en Dailey, een reizende vertegenwoordiger, geven tegengas. In kleine rollen zijn te zien: Marilyn Monroe als koormeisje en Jack Elam. Aan Indiaanse kant ook nog John War Eagle, Chief Thunder Cloud en Shooting Star. Yung zou later bekend worden als de kok op de Ponderosa in de TV-serie BONANZA, en eerder als Charlie Chans Nr. 1 zoon.

You're My Everything

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van Walter Lang. Met o.a. Dan Dailey, Anne Baxter, Anne Revere, Stanley Ridges en Buster Keaton.

Een musical met ups en downs in verschillende opzichten. Het is een satire op Hollywood in de jaren twintig en dertig, maar deze verdrinkt in een opgedirkt liefdesverhaal. De eerste helft is de moeite waard.

You Were Meant for Me

1948 | Muziek

Verenigde Staten 1948. Muziek van Lloyd Bacon. Met o.a. Jeanne Crain, Dan Dailey, Oscar Levant, Barbara Lawrence en Selena Royle.

Een alleraardigste combinatie van muziek en romantisch drama over een meisje dat met een orkestleider trouwt, en over hun ervaringen in de crisistijd.

When My Baby Smiles at Me

1948 | Musical

Verenigde Staten 1948. Musical van Walter Lang. Met o.a. Betty Grable, Dan Dailey, Jack Oakie, June Havoc en James Gleason.

Een doorsnee-musical zonder meer over een variété- artiestenpaar dat uit elkaar gaat als één van beiden een baan op Broadway kan krijgen. Natuurlijk komen ze weer bij elkaar terecht. Naar het beroemde toneelstuk Burlesque. Tevoren verfilmd als DANCE OF LIFE en SWING HIGH, SWING LOW.

Give My Regards to Broadway

1948 | Musical

Verenigde Staten 1948. Musical van Lloyd Bacon. Met o.a. Dan Dailey, Charles Winninger, Nancy Guild, Charles Ruggles en Fay Bainter.

Onzinnige musical over een kleinkunstenaar van weleer die weigert toe te geven dat hij beter kan stoppen met zijn familie-theatergroepje.

Chicken Every Sunday

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van George Seaton. Met o.a. Dan Dailey, Celeste Holm, Colleen Townsend, Alan Young en Natalie Wood.

Een typisch Amerikaans onderwerp: het speelt rond het fin-de-siècle en gaat over Dailey, die allerlei manieren probeert te bedenken om snel rijk te worden en daarbij bijgestaan wordt door een begripvolle vrouw.

Mother Wore Tights

1947 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1947. Komedie van Walter Lang. Met o.a. Betty Grable, Dan Dailey, Mona Freeman, Connie Marshall en Vanessa Brown.

Een van Grables populairste films gaat over de belevenissen van een vaudeville-duo. Kleurrijk opgezet, aantrekkelijke kostuums, nostalgisch-klinkende songs, Oscar-winnende muziek van Alfred Newmen en een gastoptreden van Señor Wences.

Panama Hattie

1942 | Musical

Verenigde Staten 1942. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Ann Sothern, Red Skelton, Rags Ragland, Ben Blue en Marsha Hunt.

Deze succesvolle Cole Porter Broadway-musical (met Ethel Merman in de hoofdrol) over een nachtclubeigenaar in Panama is op het witte doek een mislukking. Porters muziek ontbreekt grotendeels, maar Lena zingt 'Just One of Those Things' en Sothern zingt 'I've Still Got My Health'. Het scenario is van Jack McGowan en Wilkie Mahoney naar een toneelstuk van Herbert Fields en B.G. Mahoney. Het camerawerk is van George Folsey.

Mokey

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Wells Root. Met o.a. Dan Dailey, Donna Reed, Bobby Blake, William 'Buckwheat' Thomas en Cordell Hickman.

Reed heeft problemen met zijn stiefzoon die in een opvoedingsinrichting dreigt te belanden. De film is typerend voor het genre. Kind-acteurtje Bobby is de latere Robert Blake.

Give Out Sisters

1942 | Musical, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1942. Musical van Edward F. Cline. Met o.a. The Andrews Sisters, Dan Dailey, Donald O'Connor, Peggy Ryan en William Frawley.

Goed geacteerde en vakkundig uitgebalanceerde komedie; de uitvoering door de Andrew Sisters van 'The Pennsylvania Polka' is gedenkwaardig. Het doodgewone verhaal gaat over meisjes die een poging wagen als entertainers. In zijn soort zeer goed. Een film van Universal.

The Wild Man of Borneo

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Robert B. Sinclair en Robert Sinclair. Met o.a. Frank Morgan, Mary Howard, Billie Burke, Donald Meek en Marjorie Main.

Goede spelers in een zwakke kermisklucht. Morgan is vermomd als de figuur uit de titel in één van zijn minst gedenkwaardige rollen.

The Get-Away

1941 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1941. Drama van Edward Buzzell. Met o.a. Robert Sterling, Dan Dailey, Donna Reed, Charles Winninger en Harry O'Neill.

Een clichématige gevangenisfilm, een soort remake van PUBLIC HERO NO. 1. Een politieman, die in de gevangenis is beland, sluit vriendschap met een oproerkraaier om uit te kunnen breken. Het scenario is van Wells Root en W.R. Burnett. Het camerawerk is van Sidney Wagner.

The Captain Is a Lady

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Robert B. Sinclair en Robert Sinclair. Met o.a. Charles Coburn, Beulah Bondi, Virginia Grey, Helen Broderick en Billie Burke.

Nogal magere, lichtvoetige komedie, waarin Coburn zich als vrouw voordoet om eigen vrouw Bondi te vergezellen naar een tehuis voor oude dames.

Keeping Company

1940 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1940. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Frank Morgan, Gene Lockhart, Ann Rutherford, John Shelton en Irene Rich.

Een leuk opgezette familiefilm, die het begin had moeten zijn van een hele serie. De resultaten deden het plan wijzigen. Het thema: een pas verloofde jongeman krijgt moeilijkheden met een vroegere vriendin. Let op de piepjonge De Haven.

Dulcy

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Ann Sothern, Ian Hunter, Roland Young, Reginald Gardiner en Billie Burke.

Nogal slechte komedie over een Chinese wees die helpt de problemen op te lossen in het pleeggezin, waarin hij terechtkomt. Goede rolbezetting, maar de acteurs kregen inferieur materiaal.