Andy Groll

Componist

Andy Groll is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Mona kriegt ein Baby

2014 | Drama

Duitsland 2014. Drama van Ben Verbong. Met o.a. Stephanie Amarell, Barbara Auer, Dominic Raacke, Imogen Kogge en Dominique Horwitz.

De Mona in de titel is zwanger. Met veertien jaar ietwat aan de jonge kant om moeder te worden. Haar vader lijkt zich vooral te schamen, want hij geeft nota bene les in het gebruik van voorbehoedsmiddelen op Mona's school. De rest van het gezin - moeder, zus, broer - hebben ieder zo hun eigen last van Mona's verwachting. Nederlandse regisseur Ben Verbong maakte naam met Das Sams, een lachfilm over bedrukte figuren met varkensneuzen. Mona heeft eenzelfde half serieuze, half lollige inslag, wat voor het tienerzwangerschap-onderwerp niet lekker uitpakt. Vlees noch vis.

Im Spessart sind die Geister los

2010 | Komedie, Jeugdfilm

Duitsland 2010. Komedie van Holger Haase. Met o.a. Pasquale Aleardi, Tobias Kulzer en Sonja Gerhardt.

Na de dood van zijn vrouw koopt kok Ralf een oude herberg in Spessart, waar hij samen met zijn twaalfjarige zoon en vijftienjarige dochter een nieuw leven hoopt op te bouwen. Dan moeten de drie geesten van overleden bandieten Karl, Mops en Chlodwig die het pand bewonen wel meewerken. Aanvankelijk zorgt het spookgebroed namelijk voor veel problemen. Gelukkig krijgt hij hulp van de charmante serveerster Valerie. Remake van Das Spukschloss im Spessart (1960). De nieuwe versie heeft betere special effects, maar het origineel was een stuk charmanter.

Niemand außer mir

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Florian Gärtner. Met o.a. Sanam Afrashteh, Marie-Cecile von Dörnberg, Mario Kranz, Florian Lichti en Stephen Mahner.

Middelbare scholieren uit Marburg (de stad uit de jeugd van regisseur Gärtner) en omgeving spelen de rollen van jongelui, in vijf verschillende verhaaltjes, over beslissende mijlpalen in hun nog jonge leven. Thema's w.o. eerste liefde, seksualiteit en drugs komen aan de orde. Geschreven door regisseur Gärtner in samenwerking met Florian Schwebel, en camerawerk van Judith Kaufmann. Voor het eerst op de buis als aflevering van het prestigieuze Das Kleine Fernsehspiel in de reeks Gefühlsecht - Junge deutsche Filme. Sympathiek, maar niet erg overtuigend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andy Groll op televisie komt.

Reageer