Torquil Campbell

Acteur

Torquil Campbell is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lena: My 100 Children

1987 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1987. Drama van Edwin Sherin. Met o.a. Linda Lavin, Leonore Harris, Cynthia Wilde, Torquil Campbell en Sam Malkin.

Kort na be[KA3]eindiging van WO II gaat de Poolse jodin Lena Kuchler-Silberman (Lavin), die overleefde doordat ze zich voor een diepgelovige katholieke vrouw uitgaf, in het verwoeste Krakau op zoek naar haar zuster. Ze belandt er in een joods vluchtelingenkamp, waar ze een honderdtal verlaten joodse kinderen aantreft. In de opvang van deze wezen vindt ze een nieuw levensdoel. Aangrijpende reconstructie van de strijd die Lena moest leveren om de kinderen, waarover zij de verantwoordelijkheid nam, een menswaardig bestaan te geven. Het scenario van Jonathan Rintels en Yabo Yablonski is gebaseerd op het boek dat ze zelf over deze titanenstrijd schreef. Troosteloze, maar schitterend camerawerk van Eric van Haren Noman.

Lena, my 100 children

1987 |

Verenigde Staten 1987. Ed Sherin. Met o.a. Sam Malkin, Cynthia Wilde, Leonore Harris, Linda Lavin en Torquil Campbell.

Lena Kuchler, een joodse vrouw op de vlucht voor de nazi's, heeft zich ontfermt over honderd joodse kinderen die een tijdelijk onderdak hebben gevonden in het Poolse Krakau. Maar de jodenhaat van de Poolse bevolking maakt een langer verblijf onmogelijk en Lena vlucht met de kinderen naar het platteland. Daar vat ze het plan op om samen naar het beloofde land te gaan

The Golden Seal

1984 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Frank Zuniga. Met o.a. Steve Railsback, Michael Beck, Penelope Milford, Torquil Campbell en Seth Sakai.

Sympathieke jeugdfilm waarin een jongetje (Campbell) vriendschap sluit met een heel speciale zeehond. Aangezien zijn vader (Railsback) het dier wil doden voor de pels, onstaat er een conflict tussen de jongen en z'n vader. Een strijd, die een dramatische wending zal nemen, maar uiteindelijk - want zo gaat dat in sympathieke jeugdfilms - goed afloopt. Het verhaaltje doet er ook niet zoveel toe, vooral van belang zijn de scènes met de zeehonden. En die zijn heel mooi gefilmd. Ook de muziek van John Barry draagt bij tot de aangename sfeer van deze pretentieloze familiefilm. Scenario van John Groves naar de roman van James Vance Marshall A River Ran Out Of Eden. Camerawerk van Eric Saarinen. Speelt op de verre Aleoeten eilanden die a.h.w. Alaska met Japan verbinden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Torquil Campbell op televisie komt.

Reageer