Marcel Amont is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L' Orsalher

1983 | Drama, Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk 1983. Drama van Jean Flechet. Met o.a. Patrice Icart, Nadia Slacik, Pierette Meyerie en Marcel Amont.

Een nostalgische avonturenfilm gesitueerd in de streek rond Toulouse in 1840 en helemaal opgenomen in het plaatselijk dialect, het Occitaans. Centraal staat een jongeman die geen zin heeft boerenknecht te worden en besluit met getemde beren van stad tot stad te trekken. Zowel qua produktie als qua uitwerking interessant, maar veel te lang. Ook bekend als LE MONTREUR D'OURS.

Conduite à gauche

1961 | Komedie, Drama

Frankrijk 1961. Komedie van Guy Lefranc. Met o.a. Dany Robin, Marcel Amont, Henri-Jacques Huet, Guy Tréjean en Noël Roquevert.

Als een vrouw haar man wil verlaten, krijgt ze een ernstig auto-ongeval. In het ziekenhuis herinnert de echtgenoot zich zijn slippertje en haar tegenmanoeuvre met zijn zakenpartner die hiertoe geleid hebben. Deze magere en soms overmatig sentimentele komedie heeft zó weinig plot dat een aantal droomscènes de film op lengte moeten brengen. Hoewel deze overbodig zijn leveren ze nog de aardigste momenten op. Robin en zanger Amont geven hun rollen meer charme dan die verdienen.

La Mariée était trop belle

1956 | Komedie, Erotiek, Romantiek

Frankrijk 1956. Komedie van Pierre Gaspard-Huit. Met o.a. Brigitte Bardot, Micheline Presle, Louis Jourdan, Marcel Amont en Roger Dumas.

Een redactrice van een tijdschrift wil als stunt fotomodellen die voor de camera een ideaal koppel zijn echt met elkaar laten trouwen. Haar verloofde en directeur wordt tijdens de voorbereiding zelf verliefd op de aanstaande bruid. De regisseur concentreert alle aandacht op de boezem en decolleté van B.B., zodat er voor romantische verwikkelingen in deze satire op het 'wereldje' te weinig overbleef.