Stanley Holloway: cast en muziek.
Er zijn 49 films gevonden.

Journey into Fear

1975 | Oorlogsfilm

Canada 1975. Oorlogsfilm van Daniel Mann. Met o.a. Sam Waterston, Zero Mostel, Yvette Mimieux, Scott Marlowe en Ian McShane.

Een warrige nieuwe versie van de film uit 1942. Waterston is een geoloog die veldonderzoek verricht en betrokken raakt bij een internationale intrige. Opgenomen in Europa.

Up the Front

1972 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Bob Kellett. Met o.a. Frankie Howerd, Zsa Zsa Gabor, Bill Fraser, Bob Hoskins en William Mervyn.

In de jaren 70 werd geprobeerd de noodlijdende Britse filmindustrie aan te jagen met gewaagde filmversies van gezapige televisieseries. Up the Front was na Up Pompeii en Up the Chastity Belt de derde duit in het zakje van tv-acteur Howerd, de steevast stamelende komiek die met zijn guitige grollen garant stond voor blosjes op de jaren 70 dameswangen. In de aartsflauwe komedie gaat hij onvervaard - want onder hypnose - de Eerste Wereldoorlog in waar hij onder meer Mata Hari ontmoet (glansrol Zsa Zsa Gabor) en op de staftafel belandt vanwege een tatoeage van de Duitse invasie, op zijn achterwerk.

Flight of the Doves

1971 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Familiefilm van Ralph Nelson. Met o.a. Ron Moody, Jack Wild, Dorothy McGuire, Stanley Holloway en Helen Raye.

Uitgesproken lief verhaal van twee kinderen uit Liverpool die naar Ierland vluchten om hun grootmoeder te bezoeken; een goede rolverdeling had er meer van kunnen maken. Scenario van de regisseur en Frank Gabrielson.

The Private Life of Sherlock Holmes

1970 | Mysterie, Drama, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Mysterie van Billy Wilder. Met o.a. Christopher Lee, Robert Stephens, Colin Blakely, Geneviève Page en Tamara Toumanova.

Oorspronkelijk bedoeld als 'een film over Holmes en Watson voordat ze beroemd werden', arriveerde Wilders koppijnproject met jaren vertraging en zonk vervolgens als een baksteen. Inmiddels geldt het apocriefe avontuur waarin het Baker Street-duo van de ene in de andere bizarre episode verzeild raakt (verdwijningen, acrobaatdwergen, spionage, Loch Ness) als fijnproeverstip. Hoe kan het ook anders, met de pointes van Wilder en kompaan I.A.L. 'Izzy' Diamond, decors van de grote Alexandre Trauner, Miklós Rósza-score en oogstrelende CinemaScope-fotografie van Christopher Challis? Stephens is een piekerende sombermans-Sherlock met vrouwenangst en incidentele cocaïnelapsus: niet ideaal gecast, wel verrassend.

Target: Harry

1969 | Mysterie

Verenigde Staten 1969. Mysterie van Roger Corman. Met o.a. Anna Capri, Victor Buono, Charlotte Rampling, Stanley Holloway en Michael Ansara.

Een vervelende, nieuwe versie van THE MALTESE FALCON waarin Bogart, Astor en Greenstreet schitterden. De muziek van Les Baxter is zoals gewoonlijk afschuwelijk. De film was oorspronkelijk bestemd voor televisie, maar werd vanwege het gewelddadige karakter niet uitgezonden. Ook bekend als HOW TO MAKE IT en WHAT'S IN IT FOR HARRY?

Mrs. Brown, You've Got a Lovely Daughter

1968 | Komedie, Muziek, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Saul Swimmer. Met o.a. Herman's Hermits, Mona Washbourne, Stanley Holloway, Sarah Caldwell en Lance Percival.

Een gelegenheidsfilm zonder kop of staart, waarin Herman's Hermits naar Londen gaan om hun hazewindhond in een race te laten meelopen. Tussen de bedrijven door zingen ze 'There's a Kind of Hush All Over the World' en de titelsong.

The Sandwich Man

1966 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Robert Hartford-Davis. Met o.a. Michael Bentine, Suzy Kendall, David Buck, Tracey Crisp en Dora Bryan.

De crème de la crème van de Engelse komieken laten hun gezicht zien in deze wijdlopige film zonder echt verhaal. Het gaat over een dag uit het leven van de duivenliefhebber Bentine. Het is een film geworden waaraan de talenten van de sterren zijn verspild.

Ten Little Indians

1965 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Thriller van George Pollock. Met o.a. Hugh O'Brian, Shirley Eaton, Fabian, Leo Genn en Stanley Holloway.

Op uitnodiging van een onbekende gastheer ontmoeten tien mensen elkaar op een landgoed in de Zwitserse Alpen. Waarom ze daar zijn wordt duidelijk door een videoband. Allen hebben ooit een misdaad begaan, wat ze nu met de dood zullen moeten bekopen.

On the Fiddle

1965 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Oorlogsfilm van Cyril Frankel. Met o.a. Alfred Lynch, Sean Connery, Cecil Parker, Stanley Holloway en Alan King.

Een traag WO II-verslag over twee vrienden die onbedoeld helden worden; een zeer bekwame rolbezetting. Hertiteld: OPERATION WARHEAD.

My Fair Lady

1964 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1964. Musical van George Cukor. Met o.a. Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway, Wilfrid Hyde-White en Gladys Cooper.

Audrey Hepburn speelt Eliza Doolittle, een Londense bloemenverkoopster met een onelegant Cockney-accent. Als linguïst professor Henry Higgins (Harrison) en zijn vriend kolonel Pickering haar horen praten, verklaart Higgins van Eliza binnen zes maanden een echte lady te kunnen maken, alleen maar door haar spraak aan te passen. Hier beginnen klassiek geworden liedjes en beroemde dialogen. Eliza: 'The rine in spine sties minely in the pline.' Higgins: 'The rain in Spain stays mainly in the plain.' Eliza: 'Didn't I sy that?' Natuurlijk wordt Eliza een dame, maar Higgins zal ondervinden dat zij niet zomaar een proefkonijn is. My Fair Lady won acht Oscars.

Operation Snafu

1961 |

1961. Cyril Frankel. Met o.a. Alfred Lynch, Eric Barker, Alan King, Stanley Holloway en Cecil Parker.

Audrey Hepburn speelt Eliza Doolittle, een Londense bloemenverkoopster met een onelegant Cockney-accent. Als linguïst professor Henry Higgins (Harrison) en zijn vriend kolonel Pickering haar horen praten, verklaart Higgins van Eliza binnen zes maanden een echte lady te kunnen maken, alleen maar door haar spraak aan te passen. Hier beginnen klassiek geworden liedjes en beroemde dialogen. Eliza: 'The rine in spine sties minely in the pline.' Higgins: 'The rain in Spain stays mainly in the plain.' Eliza: 'Didn't I sy that?' Natuurlijk wordt Eliza een dame, maar Higgins zal ondervinden dat zij niet zomaar een proefkonijn is. My Fair Lady won acht Oscars.

No Love for Johnnie

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Ralph Thomas. Met o.a. Peter Finch, Stanley Holloway, Mary Peach, Mervyn Johns en Donald Pleasence.

Het uitgebalanceerde streven van een politicus met als enig doel het winnen van de verkiezingen.

No Trees in the Street

1958 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van J.Lee Thompson en J. Lee Thompson. Met o.a. Sylvia Syms, Stanley Holloway, Herbert Lom, Ronald Howard en Joan Miller.

De onderlagen van de Engelse samenleving geanalyseerd op hun sterke en zwakke kanten; als menselijk document te steriel.

Alive and Kicking

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Cyril Frankel. Met o.a. Sybil Thorndike, Kathleen Harrison, Estelle Winwood en Stanley Holloway.

Drie oude dames moeten in een bejaardenhuis worden gezet en nemen daar geen genoegen mee. Dit leidt tot grappige situaties.

An Alligator Named Daisy

1955 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1955. Komedie van J. Lee Thompson. Met o.a. Diana Dors, Donald Sinden, Stanley Holloway, Roland Culver en Margaret Rutherford.

Dors blijkt over een aangenaam komisch talent te beschikken in het nogal gemaakt verhaal over een vertegenwoordiger, die per abuis de krokodillenleren koffer van iemand anders meeneemt, wat leidt tot complicaties.

Fast And Loose

1954 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van Gordon Parry. Met o.a. Stanley Holloway, Kay Kendall, Brian Reece, Charles Victor en June Thorburn.

Een getrouwde man mist zijn trein en hij komt terecht in een dorpsherberg, waar hij een kamer moet delen met zijn vroegere vriendin. Aardige nieuwe versie van de klucht van Ben Travers, die in 1933 al werd verfilmd onder de originele titel A CUCKOO IN THE NEST.

The Titfield Thunderbolt

1953 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1953. Komedie van Charles Crichton. Met o.a. Stanley Holloway, George Relph, Naunton Wayne en Godfrey Tearle.

Een vrolijke klucht over dorpsbewoners die houden van hun antieke spoorwegverbinding en deze zelf in werking houden in concurrentie met de plaatselijke busonderneming.

Meet Mr. Lucifer

1953 |

Verenigd Koninkrijk 1953. Anthony Pelissier. Met o.a. Stanley Holloway, Peggy Cummings, Jack Watling, Barbara Murray en Jean Cadell.

Een milde satire op de kwade invloeden van de televisie, met Holloway in een dubbelrol als de Duivel en diens aardse hulpje.

The Happy Family

1952 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Muriel Box. Met o.a. Stanley Holloway, Kathleen Harrison, Naunton Wayne, George Cole en Eileen Moore.

Een gezin wordt in hun bestaan bedreigd als hun winkel moet wijken voor een weg die wordt aangelegd voor het op handen zijnde Festival of Britain. Het verzet van de familie tegen de plannen mondt uit in een strijd van de kleine man tegen de anonieme overheid. Een weinig overtuigende poging tot een komedie, ondanks de energieke en sympathieke cast. Ook bekend als MR. LORD SAYS NO.

The Beggar's Opera

1952 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1952. Muziek van Peter Brook. Met o.a. Laurence Olivier, Stanley Holloway, Dorothy Tutin, Daphne Anderson en Mary Clare.

Een struikrover, die wacht op zijn terechtstelling, wordt onthaald op een toneelstuk dat gebaseerd is op zijn eigen kleurrijk bestaan. Het filmdebuut van Peter Brook is een uitstekende adaptatie van de klassieke musical van John Gay. De boef van Laurence Olivier is grote klasse, maar hij had misschien beter niet zijn eigen liedjes kunnen zingen, temeer daar anderen de stemmen van professionele zangers hebben geleend.

Mr. Lord Says No

1952 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Muriel Box. Met o.a. Stanley Holloway en Kathleen Harrison.

Een komedie waarin Holloway zijn huis verdedigt tegen afbraak omdat er een nieuwe weg moet worden aangelegd.

Meet Me Tonight

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Anthony Pelissier. Met o.a. Valerie Hobson, Stanley Holloway, Nigel Patrick, Jack Warner en Kay Walsh.

Drie eenakters van Noel Coward vormen tezamen een satire op het leven in Engeland. Ook bekend als TONIGHT AT 8:30.

The Magic Box

1951 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Biografie van John Boulting. Met o.a. Robert Donat, Margaret Johnston, Maria Schell, Richard Attenborough en Robert Beatty.

Het was de Engelsman William Friese-Greene die zijn 'chronofotografische' camera liet patenteren onder nummer 10131, op 21 juni 1889. Hij had daarmee jaren eerder bewegende beelden - film - dan Thomas Edison en de broers Lumière, die de geschiedenis ingingen als de grote pioniers van cinema. Als om die historische misser in een keer recht te zetten werkten tientallen bekende Britse acteurs onderbetaald mee aan de knappe biografische film over Friese-Greene, The Magic Box. Zo speelt de grote Laurence Olivier een toevallig passerende agent die de eerste film vertoond krijgt van Friese-Greene (Donat). Maar voor het zover is moet de fotograferende uitvinder veel teleurstellingen doorstaan.

The Lavender Hill Mob

1951 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Charles Crichton. Met o.a. Alec Guinness, Stanley Holloway, Sid James, Alfie Bass en Marjorie Fielding.

Er wordt beweerd dat de standaards voor de moderne Britse humor grotendeels werden bepaald door de fameuze Ealing Studios in de periode 1949-1955. The Lavender Hill Mob was in elk geval het vlaggenschip van de filmmaatschappij. Scenarioschrijver T.E.B. Clarke voorzag de Gewone Man in deze kleine klassieker van een portie droge humor, en won er een Oscar mee. Henry Holland (Guinness) werkt al decennia voor een waardetransportbedrijf. Zinnend op een passende 'beloning' haalt hij souvenirmaker Pendlebury (Holloway) over om een dievenbende te vormen. Stelen blijkt helemaal niet zo gemakkelijk voor mannen van middelbare leeftijd die altijd braaf zijn geweest.

Lady Godiva Rides Again

1951 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Frank Launder. Met o.a. Pauline Stroud, Stanley Holloway, Diana Dors, Alistrair Sim en George Cole.

Je blijft kijken om de acteurs, maar eigenlijk is het best een aardig blijspelletje, dit verhaal over een eenvoudige meid die een schoonheidswedstrijd wint en dan de minder mooie kanten van de glamour leert kennen.

Midnight Episode

1950 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1950. Misdaad van Gordon Parry. Met o.a. Stanley Holloway, Natasha Parry, Leslie Dwyer, Reginald Tate en Meredith Edwards.

Een landloper vindt een gestolen portefeuille en wordt door de politie gebruikt om een moordenaar in de val te lokken. Tamme Britse versie van Franse film MONSIEUR LA SOURIS (met Raimu) naar gelijknamige roman van George Simenon.

The Perfect Woman

1949 |

Verenigd Koninkrijk 1949. Bernard Knowles. Met o.a. Patricia Roc, Stanley Holloway, Nigel Patrick, Irene Handl en Patti Morgan.

In deze acceptabele Britse komedie probeert een excentrieke geleerde de natuur te verbeteren door een 'perfecte' robotvrouw te maken naar het model van zijn nichtje, wat natuurlijk de gebruikelijke verwarring tot gevolg heeft.

One Night with You

1949 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1949. Muziek van Terence Young. Met o.a. Christopher Lee, Nino Martini, Patricia Roc, Bonar Colleano en Hugh Wakefield.

Drie scenario-schrijvers breken zich het hoofd over de oplossing voor een script over een beroemde tenor (Martini), die overhaast is geëngageerd door hun filmproducent. Dan begint het echte verhaal, waarin een mooi meisje vast komt te zitten op een station in het gezelschap van een medepassagier, een zanger. Dit gekunstelde verhaal geeft Martini mogelijkheden om te zingen. Meer mag niet worden verlangd.

Snowbound

1948 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1948. Thriller van David McDonald. Met o.a. Robert Newton, Dennis Price, Herbert Lom en Stanley Holloway.

Een filmregisseur trekt de Alpen in om een goudschat op te sporen. Gewoon, maar wel goed gespeeld.

Passport to Pimlico

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Henry Cornelius. Met o.a. Stanley Holloway, Margaret Rutherford, Betty Warren, Hermione Baddeley en Barbara Murray.

De wijk Pimlico in Londen, net na WO II. Een bom wordt per ongeluk tot ontploffing gebracht door spelende kinderen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers. Nog gelukkiger: er wordt een goudschat blootgelegd. En een document waaruit blijkt dat het land waarop de wijk gebouwd is het eigendom is van de erfgenaam van de hertog van Bourgondië. Afscheiden van Groot-Brittannië lijkt daarom juridisch haalbaar – en zakelijk zeer interessant. Met dit malle uitgangspunt start een fijne komedie uit de fameuze Ealing-studio’s, waarin allerlei doldwaze ontwikkelingen eigenlijk heel logisch lijken. Het script werd genomineerd voor een Oscar.

Noose

1948 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Edmond T. Greville. Met o.a. Carole Landis, Nigel Patrick, Stanley Holloway, John Slater en Joseph Calleia.

Joseph Calleia (Touch of evil) speelt een Londense gangster, die samen met zijn partner in crime (Nigel Patrick) niet terugdeinst voor moord om zijn gesmokkel doorgang te laten vinden. Gelukkig is daar journaliste Linda Medbury (Carole Landis), die flink gemotiveerd is om de misdaden aan het licht te brengen. Noose is een goedgemaakte misdaadfilm van Fransman Gréville, zelf ex-journalist, die in 1938 nota bene de Nederlandse documentaire Veertig afrondde. Landis pleegde vlak voor de première van Noose zelfmoord. (IdH/VPRO Gids)

Hamlet

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, Eileen Herlie, Basil Sidney, Felix Aylmer en Jean Simmons.

Schitterende verfilming van het klassieke drama van Shakespeare over de Deense prins Hamlet (Olivier) die maar niet besluiten kan hoe hij de moord op zijn vader zal wreken. Het prachtige camerawerk van Desmond Dickinson dat op locatie in Elsinore, Denemarken, werd opgenomen, wordt gekenmerkt door de zeer geslaagde, spookachtige effecten. Oscars voor beste film, beste mannelijke hoofdrol, art direction, set decoration en kostuums. Scenario van Alan Dent.

Another Shore

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Charles Chrichton. Met o.a. Robert Beatty, Moira Lister, Maureen Delany, Stanley Holloway en Michael Medwin.

Deze aardige Ealing-komedie speelt zich af in Dublin. Een jonge bureaucraat geeft zijn baan op en droomt van een ontsnapping naar Rarotonga; zeer tekenend voor een periode van tekorten, beperkingen en verlangens naar ontsnapping. De film bevat uitstekende opnamen op locatie van Douglas Slocombe.

Wanted for Murder

1946 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1946. Misdaad van Lawrence Huntington. Met o.a. Eric Portman, Dulcie Gray, Derek Farr, Roland Culver en Stanley Holloway.

Een interessant moordverhaal met effectief ingetoomd acteerwerk.

The Way to the Stars

1945 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1945. Oorlogsfilm van Anthony Asquith. Met o.a. John Mills, Michael Redgrave, Douglas Montgomery, Rosamund John en Stanley Holloway.

In 1940 wordt Mills overgeplaatst naar een luchtmachtbasis. Hij sluit er vriendschap met Redgrave, een ervaren vlieger die getrouwd is met John. Kort na de geboorte van hun kind komt Redgrave tijdens een missie om het leven. Intussen zijn de Amerikanen aangekomen op de basis, en Montgomery, een van de piloten, begint een relatie met John. Indringend drama over de onzekerheid van het leven tijdens de oorlog. Toch blijft in de reacties van de mensen steeds een optimistische noot de boventoon spelen, anders zou het leven ondraaglijk worden. Schitterend spel van vrijwel alle acteurs en een matige maar efficiënte regie brengen de sfeer van deze levensomstandigheden realistisch over. Boeiend scenario van Terence Rattigan en Anatole de Grunwald, naar het gedicht van John Pudney. Magistrale fotografie van Derrick Williams. Jean Simmons is even te zien als zangeres. Na WO II werd er een proloog aan vastgeplakt. Ook bekend als JOHNNY IN THE CLOUDS.

Caesar and Cleopatra

1945 | Drama, Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1945. Drama van Gabriel Pascal. Met o.a. Claude Rains, Vivien Leigh, Stewart Granger, Flora Robson en Francis L. Sullivan.

George Bernard Shaw`s toneelstuk lijkt perfect geschikt voor een verfilming. Indrukwekkende vertolkingen van Rains als de wat ouder wordende Romeinse keizer Caesar en van Leigh als Cleopatra, de koningin van de Nijl. Regisseur (en producent) Pascal slaagde erin de geestigheden van Shaw tot hun recht te laten komen en voegde er wat spektakel aan toe. Decors en kostuums zijn voor die tijd schitterend en de fotografie indrukwekkend. Jammer genoeg maakte hij de toen duurste Britse film ooit gedraaid (een en een kwart miljoen pond sterling... van toen nog een koopkrachtig tientje) te lang en te praatziek maar veel ervan is nog erg fascinerend. Er werd twee jaar aan gewerkt en een aantal opnames in Londen werden gedraaid tijdens bombardementen. Rains werd op verzoek van Shaw gekozen. Let op Simmons in een van haar eerste filmrolletjes: zij is te zien als harpiste. James Mason moest de rol van Apollodorus spelen, maar die haakte af en werd vervangen door Granger. Het scenario is van Marjorie Deans. Het camerawerk is van F.A. Young, R. Krasker en Jack Cardiff. Technicolor, Mono.

Brief Encounter

1945 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1945. Romantisch drama van David Lean. Met o.a. Trevor Howard, Celia Johnson, Cyril Raymond, Stanley Holloway en Joyce Carey.

Voordat Sir David Lean (1908-1991) de wereld veroverde met spektakelstukken als The Bridge on the River Kwai (1957) en Lawrence of Arabia (1962) maakte hij met Brief Encounter een van de fraaiste liefdesgeschiedenissen uit de Britse filmgeschiedenis. Met een ingetogen regie ontvouwt Lean de buitenechtelijke verliefdheid van een keurige huisarts en een eenzame huisvrouw, die elkaar wekelijks treffen op een treinstation. Een magistrale acteursfilm, naar de eenakter Still Life van Noel Coward. Rachmaninovs Tweede pianoconcert wordt effectief gebruikt als score. Drie Oscarnominaties.

This Happy Breed

1944 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van David Lean. Met o.a. Robert Newton, Celia Johnson, John Mills, Kay Walsh en Stanley Holloway.

Prachtig spel in een kroniek over een Engels gezin uit een Londense voorstad tussen de twee wereldoorlogen (1919-1939) in een bewerking van een toneelstuk van Noel Coward. Scenario van regisseur Lean, Ronald Neame en Anthony Havelock-Allan. De camera was in handen van Ronald Neame.

The Way Ahead

1944 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1944. Oorlogsfilm van Carol Reed. Met o.a. David Niven, Raymond Huntley, Stanley Holloway, Hugh Burden en James Donald.

Een ruige WO II-actiefilm die tijdens de campagne in Noord- Afrika speelt. Ook bekend als THE IMMORTAL BATTALION.

The Immortal Battalion

1944 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1944. Oorlogsfilm van Carol Reed. Met o.a. Hugh Burden, Raymond Huntley, Peter Ustinov, Stanley Holloway en Leo Genn.

Een ruige WO II-actiefilm die tijdens de campagne in Noord- Afrika speelt. Ook bekend als THE IMMORTAL BATTALION.

Champagne Charlie

1944 | Muziek, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Muziek van Alberto Cavalcanti. Met o.a. Stanley Holloway, Tommy Trinder, Betty Warren, Jean Kent en Robert Wyndham.

Een geromantiseerd verhaal over twee grote Engelse sterren van de music hall. Trinder en Holloway spelen twee rivaliserende sterren in dit innemende kostuumdrama, dat speelt in de Victoriaanse periode.

The Vicar of Bray

1937 | Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1937. Romantiek van Henry Edwards. Met o.a. Stanley Holloway, Felix Aylmer, Hugh Miller, K. Hamilton Price en Margaret Vines.

De despotische koning Charles I (Miller) wordt onder druk gezet door het parlement en hij doet beroep op de Ierse hertog van Brendon (Aylmer). Tevens maakt hij zich zorgen over het gebrek aan verantwoordelijkheid van zijn zoon, Prins Charles (Price). Brendon geeft de koning de raad om de priester van Bray (Holloway) in dienst te nemen als priv[KA1]e-leraar voor de prins. De priester verlaat zijn parochie tegen zijn zin, maar een bevel van de koning kan hij niet weigeren. De breuk tussen de koning en het parlement wordt onvermijdelijk en er dreigt een burgeroorlog. Terug in Bray is de priester getuige van de onmogelijke liefde tussen Norah Brendon (Vines) en Dennis Melross (Knight) wiens vaders in verschillende kampen strijden. Een erg trage romantische fantasie over de strijd tussen de Stuarts en Oliver Cromwell. Het geheel heeft weinig om het lijf, maar Holloway speelt zijn rol ontwapenend, ook al barst hij te pas en te onpas in zingen uit, wat niet erg geloofwaardig overkomt tegenwoordig. H. Fowler Mear baseerde zijn scenario op een verhaal van Anson Dyer. Fotografie is van William Luff.

Squibs

1935 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. Betty Balfour, Stanley Holloway, Gordon Harker, Margaret Yarde en Morris Harvey.

Een uitbundig bloemenmeisje op Piccadilly wordt eindelijk verliefd op een volhardende politieagent, al is haar vader het daar niet mee eens. De populairste ster van de Engelse 'stomme' film, Betty Balfour, doet veertien jaar later haar beroemdste rol nog eens over, nu met geluid. Balfour is nog steeds sprankelend in deze plezierige muzikale komedie. Ook Stanley Holloway is van grote klasse. De nostalgische charme wordt alleen geweld aangedaan door de erbarmelijke choreografie!

The Merry Widow

1934 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1934. Muziek van Ernst Lubitsch. Met o.a. Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald, Una Merkel, Edward Everett Horton en George Barbier.

Een kostbare, verrukkelijke verfilming van de operette van Lehar - met charme - typerend voor Lubitsch en een uitgelezen rolbezetting. De aanstekelijke muziek is nog altijd eerste klasse. Scenario van Ernest Vajda en Samson Raphaelson. Camerawerk van Oliver T. Marsh. Hertiteld: THE LADY DANCES.

Sing As We Go

1934 | Muziek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1934. Muziek van Basil Dean. Met o.a. Gracie Fields, John Loder, Dorothy Hyson, Stanley Holloway en Frank Pettingell.

J.B. Priestley schreef het script speciaal voor de musicalster Gracie Fields. Op de haar eigen energieke en sociale manier lost zij de problemen op, die ontstaan zijn na de sluiting van een fabriek. Het verhaal speelt in het noorden van Engeland, dat door economische teruggang is getroffen. Een onderhoudende film.

D'ye ken John Peel?

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Henry Edwards. Met o.a. Stanley Holloway, Winifred Shotter en John Garrick.

J.B. Priestley schreef het script speciaal voor de musicalster Gracie Fields. Op de haar eigen energieke en sociale manier lost zij de problemen op, die ontstaan zijn na de sluiting van een fabriek. Het verhaal speelt in het noorden van Engeland, dat door economische teruggang is getroffen. Een onderhoudende film.

D'You Ken John Peel?

1934 | Komedie, Musical, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. John Garrick, Winifred Shotter, Stanley Holloway, John Stuart en Leslie Perrins.

1815. Na de slag van Waterloo wachten de Britse soldaten in Brussel op verdere orders. Binnen drie dagen zullen ze terug naar Engeland gaan. Iedereen is blij, behalve Toinette (Lawson), de mascotte van het 23e regiment, o.l.v. de populaire majoor John Peel (Gerrick). De beroepsvalsspeler Mr. Craven (Perrins) had beloofd met haar te trouwen, maar laat haar nu vallen. Peel dwingt het onbetrouwbare individu zijn belofte na te komen. Craven zweert zich te zullen wreken. Terug in Londen staat Craven bekend als Sir Charles Hawksley, maar ook onder die naam is hij een even grote bedrieger. Zo wint hij alle bezittingen van Francis Merrall (Carson). Hij is wel bereid tot een compromis: als Francis zijn dochter Lucy (Shotter) zo ver kan krijgen dat ze met hem in het huwelijk treedt, vervalt zijn schuld. Toeval wil echter dat ook John Peel op het meisje verliefd is en hij Hawksley zonder problemen herkent. Ouderwetse muzikale komedie die de hedendaagse toeschouwer niet meer kan boeien. De film heeft zeer weinig te bieden aan originaliteit of spel. Erg theatraal en overnadrukkelijk, bevolkt met houten personages. De enige die eruit springt is Halloway, die tevens met Sam, Pick Up Thy Musket het enige amusante nummer brengt. H. Fowler Mear bewerkte het toneelstuk van Charles Cullum dat reeds in 1908 een eerste keer verfilmd werd door Arthur Gilbert. Fotografie is van Sydney Blythe. In Amerika uitgebracht als CAPTAIN MOONLIGHT, naar een nevenpersonage in de film.

The Girl from Maxims

1933 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1933. Komedie van Alexander Korda. Met o.a. Leslie Henson, Lady Tree, Frances Day, George Grossmith en Stanley Holloway.

Deze verrassend grappige en geraffineerde klucht speelt zich af in Parijs, rond 1890. Het is een nonsensverhaal, maar de opnamen van George Perinal en het werk van art-director Vincent Korda zorgen ervoor dat de film er prima uitziet, en de ervaren actrice Lady Tree en de rest van de bezetting leveren goede acteerprestaties.

The Co-Optimists

1929 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1929. Musical van Edwin Greenwood en Laddie Cliff. Met o.a. Davy Burnaby, Stanley Holloway, Laddie Cliff, Phyllis Monkman en Melville Gideon.

Deze eerste Britse filmmusical is in feite een revue van een populaire music-hall groep uit de jaren twintig. Verouderd maar interessant als archiefmateriaal van een verdwenen vorm van theater.