Kaouther Ben Hania: regie en scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Four Daughters

2023 | Documentaire

Frankrijk​/​​Saoedi-Arabië​/​​Duitsland​/​​Tunesië 2023. Documentaire van Kaouther Ben Hania. Met o.a. Hind Sabri, Majd Mastoura, Ichrak Matar, Eya Chikhaoui en Tayssir Chikhaoui.

De Franse titel van deze curieuze mix van documentaire en film is Les filles d’Olfa, ofwel ‘De dochters van Olfa’, en dan weten ze in Tunesië meteen wie je bedoelt: de eigenzinnige alleenstaande moeder Olfa en haar vier dochters. Van wie er twee radicaliseerden, zich aansloten bij ISIS en uiteindelijk in 2016 in de gevangenis belandden. Regisseur Kaouther Ben Hania won het vertrouwen van Olfa en maakte deze altijd intrigerende film, waarin ze Olfa en de twee achtergebleven dochters laat vertellen over toen, samen met twee actrices, die de twee ontbrekende dochters spelen en af en toe flink tekeer gaan tegen de echte Olfa.

The Man Who Sold His Skin

2020 | Drama

Tunesië 2020. Drama van Kaouther Ben Hania. Met o.a. Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw, Monica Bellucci en Rupert Wynne-James.

De Belgische kunstenaar Wim Delvoye zette in 2006 een enorme tatoeage op de rug van de Zwitser Tim Steiner, om het werk vervolgens aan een kunsthandelaar te verkopen – met Steiner eraan vast. Geïnspireerd door dit gegeven, verzon de Tunesische cineaste Kaouther Ben Hania deze politieke parabel over een Syrische vluchteling die zijn huid verkoopt om zijn geliefde achterna te kunnen reizen naar Europa. De film loopt bijna over van de grote, uitdagende thema’s, maar blijft verrassend coherent en luchtig, met een fijne satirische ondertoon. Provocateur Delvoye (die opduikt in een cameo) kan tevreden zijn.

Beauty and the Dogs

2017 | Thriller, Drama

Tunesië​/​​Frankrijk​/​​Zweden​/​​Noorwegen​/​​Libanon​/​​Qatar​/​​Zwitserland 2017. Thriller van Kaouther Ben Hania. Met o.a. Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli, Noomen Hamda, Mohamed Akkari en Chedly Arfaoui.

De Tunesische Kaouther Ben Hania baseerde haar eerste lange speelfilm op een waargebeurde zaak uit 2012. Tijdens een studentenfeestje ontmoet de 21-jarige Mariam (Al Ferjani) de leuke Youssef en gaat met hem naar buiten. Even later is ze verkracht door twee agenten. Wat volgt, in negen hoofdstukken, is de helletocht langs ziekenhuizen en politiebureaus waar Mariam consequent niet als slachtoffer, eerder als dader wordt gezien. Trefzeker drama laat een repressief patriarchaat zien waar misschien, sinds de Arabische Lente, toch iets verandert.