Burt Topper

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

Burt Topper is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

The Hard Ride

1971 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1971. Drama van Burt Topper. Met o.a. Robert Fuller, Sherry Bain, Tony Russel, Marshall Reed en Biff Elliot.

Ex-sergeant Fuller vergezelt vanuit Vietnam het stoffelijk overschot van een zwarte dienstkameraad naar huis en probeert het blanke vriendinnetje van de veteraan en de Indiaanse aanvoerder van zijn motorbende te overreden om zijn begrafenis bij te wonen. Niet 'alweer een motorfilm', en niet slecht. Scenario van de regisseur.

The Devil's Eight

1969 | Misdaad

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Burt Topper. Met o.a. Christopher George, Fabian, Ralph Meeker en Leslie Parrish.

Een federale agent helpt zes veroordeelden te ontsnappen, die dwangarbeid aan een weg moeten verrichten, om hen op te leiden om illegale drankstokerijen op te rollen. Een film die zich niet onderscheiden heeft.

The Strangler

1964 | Misdaad

Verenigde Staten 1964. Misdaad van Burt Topper. Met o.a. Victor Buono, David McLean, Ellen Corby, Jeanne Bates en Wally Campo.

Buono geeft goed spel als de medewerker van een laboratorium, veranderd in een krankzinnige moordenaar die van zijn dominante moeder en poppen houdt, maar vrouwen haat, die hij wurgt waardoor de gehele stad Boston in paniek raakt.

War Is Hell

1963 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1963. Oorlogsfilm van Burt Topper. Met o.a. Tony Russell, Baynes Barron, Tony Rich, Burt Topper en Tony Russel.

Een actiefilm over de Koreaanse oorlog met niet veel nieuwe ideeën. De inleiding is van Audie Murphy.

Tank Commandos

1959 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van Burt Topper. Met o.a. Robert Barron, Wally Campo, Donato Farretta, Maggie Lawrence en Jack B. Sowards.

Itali[KA3]e 1944. De Amerikaanse troepen rukken op en de Duitsers zijn gedwongen zich terug te trekken, maar hebben aanzienlijke tankeenheden op het terrein. Om de oorlog te bekorten wordt luitenant Jim Blaine (Barron) met een groepje soldaten achter de linies gestuurd om een verbinding over een rivier, waarover de nazi`s hun tanks het slagveld op kunnen sturen, te vernietigen. Alleen een jonge wees, Diano (Farretta) weet de plaats van de oversteek. Diano helpt de Amerikanen, maar er is een verrader, een gevangen genomen Italiaanse soldaat (Roberto), die de moffen inlicht. De Amerikane volbrengen natuurlijk hun missie. Typische WO II-film `Made in Hollywood`, die stijf staat van de clich[KA1]es (de heldenmoed, de bar slechte nazi's, lafheid etc.), maar competent in elkaar gestoken door Topper, die tevens het scenario schreef en de productie deed. John M. Nickolaus, Jr. stond achter de camera. Lawrence speelt verpleegster Jean, die een romantische relatie krijgt met de onverschrokken Blaine - het z.g. love-interest om de film een tikkeltje minder eenzijdig te maken. Uitsluitend geschikt voor genreliefhebbers.

Hell Squad

1958 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Burt Topper. Met o.a. Wally Campo en Brandon Carrol.

Amerikaanse soldaten die tijdens WO II in Noord-Afrika vechten, raken van de hoofdmacht geïsoleerd. Met zeer weinig geld vervaardigd, maar wel doeltreffend en bij vlagen zelfs erg goed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Burt Topper op televisie komt.

Reageer