Vincent Pinel

Regisseur, Acteur

Vincent Pinel is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le Mystère Alexina

1985 | Drama

Frankrijk 1985. Drama van René Féret. Met o.a. Philippe Vuillemin, Valérie Stroh, Véronique Silver, Bernard Freyd en Marianne Basler.

Een getrouwe bewerking van Mémoires d'un hermaphrodite français du XIXe siècle, geschriften die door Michel Foucault ontdekt en uitgegeven zijn. Pas tegen de tijd dat zij onderwijzeres wordt, ontdekt Alexina dat zij in werkelijkheid een man is. Dat is te wijten aan haar uiterst vrome opvoeding die, kenmerkend voor die tijd, ervoor zorgde dat zij haar lichaam totaal niet kende noch iets wist over seksualiteit. Alexina pleegt dan ook zelfmoord. Een verstikkende verfilming van de zeden uit die periode, de heersende hypocrisie en de taboes. Echter te didactisch, waardoor er een hiaat ontstaat tussen het beeld en de overvloedige woorden. Opvallende fotografie van Bernard Zitzerman.

Vues d'ici

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Vincent Pinel en Christian Zarifian. Met o.a. Cécile Frébourg, Jean-Pierre Agazar, Danièle Dudoit, James Ettouati en Philippe Ruault.

Een functioneel socio-psychologisch drama over een doorsnee Franse familie waarvan de echtgenote een baan moet vinden om financieel de eindjes aan elkaar te kunnen blijven knopen. Daardoor ontstaan conflictsituaties binnen het gezin, terwijl ze op het werk ook betrokken raakt in een sociaal geschil. Minder nadrukkelijk dan je van dit soort films zou verwachten, hoewel de thematiek al zo vaak is behandeld, is het feit dat je er ietwat verveeld naar zit te kijken. Op een paar uitzonderingen na zijn de acteurs en actrices amateurs uit de streek rond Le Havre.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vincent Pinel op televisie komt.

Reageer