Rafael Baledón is regisseur en acteur.
Er zijn 95 films gevonden.

Reto a la vida

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Alvarado, Helena Rojo en Olivia Collins.

Een jonge man komt uit de gevangenis nadat hij een straf heeft uitgezeten voor drugshandel. Hij ontdekt dat zijn jongere broer hetzelfde heeft gedaan en nu in een psychiatrische inrichting zit. Vreselijk melodramatisch en veel te traag.

Las Traigo...muertas

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Sasha Montenegro en Maribel Guardia.

Omdat een jonge man in financiële problemen zit, besluit hij te trouwen en zijn echtgenote te vermoorden om de levensverzekering op te kunnen strijken. Een waardeloze, nietszeggende komedie.

Nana

1985 | Erotiek

Mexico 1985. Erotiek van Rafael Baledón en José A. Bolaños. Met o.a. Irma Serrano, Verónica Castro en Isela Vega.

De opkomst en de ondergang van een mooie prostituée. De zoveelste verfilming van de roman van Zola, die vijf jaar lang door de Mexicaanse censuur verboden werd. De kwaliteit is niet bijzonder.

El reportero

1966 | Komedie

Venezuela/Mexico 1966. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Amador Bendayán, Teresa Velázquez, Miguel Angel 'El men' Alvarez en Andrés Soler.

De fotograaf van de krant El Ojo Público heeft een ernstig probleem. Hij is namelijk bijziend en daardoor komt hij in de meest waanzinnige situaties terecht. Een vreselijke komedie.

Qué haremos con papá?

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, César Costa en Marís Elena Marqués.

Na een aanval van geheugenverlies gaat een getrouwde man een nieuw huwelijk aan. Als hij zich ervan bewust wordt, besluit hij van beide vrouwen te scheiden en dan definitief voor een van hen te kiezen. Maar dan krijgt hij weer een aanval. Een zeer zwakke komedie over bigamie, een thema dat de regisseur al eerder behandelde in ESTA NOCHE NO.

La Mano negra

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Armando Silvestre, Alicia Caro en Rodolfo Landa.

De misdadigersorganisatie LA MANO NEGRA lijdt onder de vervolging van de paladijn 'La Sombra'. Een sympathieke Mexicaanse film die de oude Amerikaanse serials in herinnering brengt, met de held 'La Sombra' als de hoofdpersoon, die evenwel niet zo populair als soortgelijke helden als 'Santo' of 'Blue Demon' zal worden.

Esta nocha no

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, Ofelia Montesco en Evangelina Elizondo.

Een man is getrouwd met twee vrouwen. Zij zijn niet op de hoogte van elkaars bestaan, tot ze elkaar op een dag ontmoeten. Een mislukte komedie met een tragikomisch einde.

El indomable

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Baledón. Met o.a. Gastón Santos, Abel Salazar, Alma Delia Fuentes en José Gálvez.

Een pokerspeler zweert zijn vriend te zullen wreken die bij een ruzie is neergeschoten. Een overdreven melodramatische western met af en toe wat humor. Er zitten zeer complexe scènes in, die overigens de minst interessante zijn.

Un callejón sin salida

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Javier Solís, Alberto Vázquez, Emilio Fernández, Sonia López en Lucha Villa.

Twee broers komen tegenover elkaar te staan omdat ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Dit domme melodrama wordt, overigens maar gedeeltelijk, gered door de aanwezigheid van Fernández en Villa.

Los hermanos Muerte

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Emilio Fernández, Lola Beltrán, Luis Aguilar en Javier Solís.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie zweert een meisje de dood van haar vader te wreken; hij stierf als gevolg van een ongeluk. Grote vraag bij deze film: zitten er meer liedjes in of meer doden?

La loba

1964 | Horror

Mexico 1964. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Kitty de Hoyos, Joaquín Cordero, José Elías Moreno en Columbia Domínguez.

Een dorp wordt geterroriseerd door een vrouwelijke weerwolf. Een geleerde gaat naar het dorp om het monster te bestrijden, maar hij raakt gewond. Het verhaal speelt zich af in de traditionele plattelandssfeer, onbestemd en somber. Wat opvalt is de slechte make-up van de lachwekkende monsters.

El tragabalas

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. 'Piporro', Flor Silvestre, Julio Aldama en Lorena Velázquez.

Een man die de zwakkeren beschermt, gaat zover dat hij iedereen doodt die hem daarin belemmert. Een van de slechtste films van 'Piporro', zeer flauw, met een slechte geluidskwaliteit en nog slechter camerawerk.

El pecador

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Kitty de Hoyos en Pina Pellicer.

Een hoogleraar in de rechtswetenschappen wordt verliefd op een cabaretzangeres die de geliefde is van een drugshandelaar. Hij raakt betrokken bij een aantal verwikkelingen. Ondanks de sterbezetting een belachelijk melodrama.

El amor no es pecado

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Arturo de Córdova, David Reynoso en Evangelina Elizondo.

Nadat haar zoon is gestorven en haar man is verdwenen, sticht een vrouw een tehuis voor invalide kinderen en treedt vervolgens in een klooster. Dan komt haar doodgewaande man terug. De ene na de andere ramp overkomt de heldin van dit buitengewoon vervelende melodrama. Ook bekend als EL CIELO ES DE LOS POBRES.

El Tigre de Guanajuato

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Rosa de Castilla en Andrés Soler.

Een man met de bijnaam 'De Tijger van Guanajuato' wil wraak nemen op de mensen die zijn vader doodden toen hij nog een kleine jongen was.

Diablos en el cielo

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Julio Alemán, Julio Aldama en Javier Solís.

Twee vrienden krijgen ruzie tot het punt dat de een denkt dat de ander zijn vriendin wil verleiden. Een melodramatische bewerking van de luchtvaartkomedie ANDO VOLANDO BAJO.

Campéon del barrio

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Fernando Soler, Javier Solís, Sonia López en Joaquín Cordero.

Omwille van de liefde wordt een arme jongen bokskampioen. Vol truttige liedjes en met een bedenkelijke moraal.

Vivir de sueños

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Manolo Muñoz en Olivia Michel.

Twee jonge mensen worden in de trein op het eerste gezicht verliefd. Beiden stellen zich tijdens de reis voor hoe het leven van de ander eruit ziet. Een suikerzoet en onnozel verhaal.

Un hombre en la trampa

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Kitty de Hoyos, Evangelina Elizondo en David Reynoso.

Terwijl hij probeert zo vroeg mogelijk bij zijn vrouw in het ziekenhuis te komen, rijdt een man een jonge vrouw met een baby aan, die op de vlucht is voor de politie. Een film met Hitchcock- pretenties; de regisseur heeft veel lichteffecten gebruikt om het plot te dramatiseren.

Museo del horror

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Alemán, Patricia Conde, Joaquín Cordero en Olivia Michel.

In een nogal lugubere buurt verdwijnen jonge mensen op een mysterieuze manier. De politie verdenkt de beheerder van het kerkhof van het stelen en kopen van lijken. Goede fotografie, hoewel de achtergrond te wensen overlaat.

Milagros de San Martín de Porres

1963 | Biografie

Mexico 1963. Biografie van Rafael Baledón. Met o.a. Jorge Caballero, Fernando Aldama, Lilia Martínez Solares en Roberto Cañedo.

Een weerzinwkkend melodrama in verschillende episoden, waarin Baleón op miezerige wijze de figuur van broeder Martin in beeld brengt, terwijl de Spaanse vresie FRAY ESCOBA zo'n succes had. De film bestaat uit twee wonderen, beide in twee episoden verdeeld: Los milagros de San Martin de Porres, El ángel negro y La fuente de la oida en El milagro de la fé.

Mi alma por un amor

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Guzmán, Angélica María, Manolo Muñóz en Sonia Infante.

Om met een jonge vrouw te kunnen trouwen sluit de hoogbejaarde geleerde Faustino een pact met de duivel. Die geeft hem in ruil voor zij ziel gedurende zes maanden zijn jeugd terug. Wat hij echter niet weet, is dat de hemel een beschermengel naar zijn geliefde heeft gestuurd. Een tot in het belachelijke overdreven komedie naar Faust van Goethe.

La sonrisa de los pobres

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Alemán, Patricia Conde, Marco Antonio Muñiz en Jose Alfredo Jiménez.

Een plattelander komt aan in de stad om zijn financiële en sociale positie te verbeteren. De Film zit vol met melodramatische situaties, maar is goed geregisseerd.

La sombra de los hijos

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Oscar Madrigal, Columba Domínguez en Sergio Bustamante.

Het laatste levensjaar van een weduwe en de problemen die ze moet oplossen. Haar doel is haar kinderen getrouwd of in goede handen achter te laten. Een achterhaald melodrama en vreselijk moraliserend.

El bracero del año

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Ofelia Montesco, Kitty de Hoyos en David Reynoso.

Na de Rio Bravo te zijn overgezwommen en na talloze avonturen bereikt een Mexicaan de VS, waar hij werk vindt als dagloner. 'Piporro' beeldt in deze komedie de meest extreme fantasieën uit, die het tegengestelde zijn van de harde realiteit van de Mexicaanse dagloner in de VS.

Bullet for Billy the Kid

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Rafael Baledón. Met o.a. Gaston Sands, Lloyd Nelson, Richard McIntyre, Rita Mace en Steve Brodie.

Weer eens een film rond de legendarische Billy the Kid. Ditmaal heeft hij genoeg van zijn leventje en schrijft zijn zuster een brief dat hij zich met haar op hun ranch wil vestigen om zijn leven verder in rust te slijten. Revolverhelden en sheriffs zitten achter hem aan en uiteindelijk bij de ranch komt het dan tot het laatste vuurgevecht.

Ruletero a toda marcha

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Sara García, Norma Angélica en María Duval.

Een plattelander moet veel tegenslag doorstaan als hij naar de stad trekt en taxichauffeur wordt. Zeer slecht.

El Caballero blanco

1962 | Romantiek

Mexico/Spanje 1962. Romantiek van Rafael Baledón. Met o.a. Joselito, Antonio Aguilar, Florencia Castelló en Sara García.

Joselito wordt verliefd op een vriendelijke schooljuffrouw. De derde Spaans-Mexicaanse coproduktie waarin de onuitstaanbare Joselito de hoofdrol speelt.

El Malvado Carabel

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Julían Pacheco, Lorena Velázquez, Sara García en Carlos López Moctezuma.

Een arme kantoorklerk begaat allerlei kleine overtredingen om het geld bij elkaar te krijgen dat hij hard nodig heeft om met zijn verloofde te kunnen trouwen. Gebaseerd op het gelijknamige werk van Wenceslao Fern[KA1]andez Fl[KA1]orez, dat al eerder op het scherm gebracht werd (in 1935 door Edgar Neville en in 1955 door Fernando Fenán-Gómez). Een voor deze regisseur te routineus uitgevallen en verwarrende film.

Venganza apache

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Rafael Baledón, Abel Salazar, Mauricio Garcés en Guillermo Cramer.

Door toedoen van een blanke verrader moeten de gebroeders 'Diablo' onderhandelen met het indianenopperhoofd 'Toro Sentado' om het meisje waarop een van hen verliefd is vrij te krijgen. De derde en laatste western rond de 'Hermanos Diablo', en van veel betere kwaliteit dan zijn voorgangers. Het uitstekende camerawerk zorgt voor de actie en vitaliteit die in LOS HERMANOS DIABLO en EL RENEGADO BLANCO ontbraken.

Puños de roca

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Rafael Baledón. Met o.a. Rafael Bertrand, Olivia Michel, Alfonso Mejía en Pedro de Aguillón.

Door toedoen van een bende veedieven raken Comanches en Sioux met elkaar in conflict, totdat twee ontdekkingsreizigers, 'Puños de Roca' en zijn makker, zich aansluiten bij de Amerikaanse cavallerie. Een film gemaakt met een absoluut minimum aan middelen en kwaliteit, hoewel de schmink van Olivia Michel Zsa Zsa Gabor jaloers zou maken.

Los Hermanos Diablo

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez en Chano Urueta. Met o.a. Rafael Baledón, Abel Salazar, Mauricio Garcés en David Reynoso.

Drie broers nemen een ranch die zij hebben geërfd in bezit. Zowel Indianen als een bende schurken hebben het erop voorzien. Eerste film uit een serie van drie waarin Amerikaanse cliche's worden geïmiteerd.

El Renegado blanco

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Mauricio Garcés, Abel Salazar, Rafael Baledón en Martha Roth.

De gebroeders 'Diablo' moeten het opnemen tegen een bende bandieten en worden daarbij geholpen door Buffalo Bill, op voorwaarde dat zij meewerken aan de erkenning dat het grote opperhoofd 'Toro Sentado' geen enkel Noordamerikaans regiment heeft aangevallen. De opvolger van LOS HERMANOS DIABLO; uitstekend gefilmd, in het bijzonder de actie-scènes, goed camerawerk van Raúl Martínez Solares.

El Pandillero

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Virma González, Tito Junco en José Gálvez.

Een bende gangsters contracteert onder valse voorwendsels een schrijver van hoorspelen om een script te schrijven waarmee zij de slag van hun leven denken te kunnen slaan. Een moralistische satire in de trant van DU RIFIFI CHEZ LES HOMMES van Jules Dassin, uitstekend geregisseerd en vermakelijk, hoewel de komische kwaliteiten van 'Tin Tan' enigszins te lijden hebben onder de strakke regie.

Dos gallos en palenque

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Guillermo Rodríguez Blanco, Elda Peralta en Oscar Ortíz de Pinedo.

Na gestreden te hebben om de liefde van een vrouw moeten twee mannen genoegen nemen met twee andere meisjes, als de eerste met en rijke magnaat trouwt. Een toeristische lofzang op Mexico en Venezuela, waar deze matige film werd opgenomen.

Cuando regrese mamá

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Rafael Bertrand, María Duval, Ofelia Montesco en Pedro de Aguillón.

Zes broers verliezen hun moeder bij een auto-ongeluk. Met vereende krachten probeert men een stel over te halen alle zes de broers te adopteren, omdat men hen niet bij verschillende tantes onder wil brengen. Een smartlap waarin de figuur van de moeder wordt geïdealiseerd. Heel matig.

Vivir del cuento

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Luz María Aguilar, Carlos Cores en Pancho Córdova.

Een jonge weduwnaar is gedwongen om zestig dagen geen nieuwe relaties aan te knopen, wil hij zijn recht op een aanzienlijke som gelds behouden. Maar hij is verliefd op een vrouw met wie hij onmiddellijk moet trouwen. Dan bedenkt hij een list. Een zwakke film, met de komiek 'Tin Tan' in een opmerkelijk spontane rol.

Los Santos Reyes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Antonio Aguilar, Antonio Badú, Eulalio 'Piporro' Gonzalez en Mary Esquivel.

Drie uit de gevangenis ontsnapte bandieten moeten een dorp van een tiran bevrijden ten einde het geld terug te krijgen dat zij hadden verstopt op de plek waar nu een school staat. Matig en met nogal wat religieuze bijbedoelingen.

La Cigüeña dijo sí

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Julio Alemán en Adriana Roel.

Na duizend-en-een problemen te hebben overwonnen, kunnen een weduwe en een weduwnaar, die ieder een kind hebben, eindelijk trouwen. Een uitermate geforceerde komedie.

El Zorro Escarlata en la venganza del ahorcado

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een bandiet, destijds opgehangen voor zijn misdaden, wordt tot nieuw leven gewekt door een heks die hem verandert in een zombie, waartegen de gemaskerde 'Zorro Escarlata' het moet opnemen. Dit vervolg op EL ZORRO ESCARLATA, bestaat uit drie episoden: La soga del ahorcado, El hijo de la bruja en El sacreto de ultratumba. Ondanks de duizend-en- één verwikkelingen even langdradig als zijn voorganger.

El Zorro Escarlata

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een sinistere geleerde beangstigt een dorp waar steeds weer opnieuw mensen verdwijnen. Totdat 'El Zorro Escarlata' en diens helper ten tonele verschijnen: zij ontdekken het bestaan van een monster, een schepping van de geleerde en een door hem opnieuw tot leven gewekte heks. Hoewel langdradig is de film wel de moeite waard vanwege de interessante mengeling van genres. De film zou een opvolger krijgen in EL ZORRO ESCARLATA Y LA VENGANZA DEL AHORCADO.

El Jinete solitario

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Pedro de Aguillón en Guillermo Cramer.

Een jongeman neemt het op tegen een stel bandieten die de boerderijen in de omgeving in de as leggen, om de grond te verkopen aan de spoorwegmaatschappij. Een weliswaar niet bijster geslaagde maar desalniettemin innemende western, die twee opvolgers zou krijgen: EL JINETE SOLITARIO EN EL VALLE DE LOS DESAPARECIDOS (LA VENGANZA DEL JINETE SOLITARIO) en EL JINETE SOLITARIO EN EL VALLE DE LOS BUITRES.

El Jinete Solitario en el Valle de los Buitres

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Rosa de Castilla, Jaime Fernández en Pedro de Aguillón.

'El Jinete Solitario' bevrijdt een streek van een bende veedieven. De derde en laatste aflevering van de avonturen van 'El Jinete Solitario', evenzeer de moeite waard als zijn voorgangers.

El Hombre y el monstruo

1958 | Horror

Mexico 1958. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Rambal, Abel Salazar, Martha Roth en Ofelia Guilmáin.

Een pianist vermoordt een collega om diens partituur te bemachtigen. Maar terwijl hij het stuk op de piano speelt, verandert hij langzaam maar zeker in een beest. Een parafrase van Doctor Jekyll and Mister Hyde. Deze film is net zo belachelijk als de monster-make-up van hoofdrolspeler Rambal.

El Cariñoso

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Martha Mijares, Pancho Córdova en Armando Arriola.

Een versierder laat zijn oog vallen op zijn buurvrouw, maar ziet er toch maar van af als het meisje te kennen geeft alleen met hem te willen trouwen. Een volmaakt oninteressante smartlap, zowel qua techniek als qua script.

Dos corazones y un cielo

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Eulalio 'Piporro' González, Rosa de Castilla en Carlos Orellana.

Als gevolg van een misverstand en jaloezie, staat een echtpaar op het punt om te scheiden. Deze komedie wil ons doen geloven dat de twisten van een stel Mexicaanse zangers te wijten zijn aan buitenlandse invloeden. Een lofzang op het chauvinisme.

Los Tres vivales

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Aldama, Angel Infante, Eulalio González 'Piporro' en Andrés Soler.

Dankzij hun geluk in het spel kunnen drie 'pistoleros' trouwen met hun geliefden. De film slaat nergens op, maar is toch wel aardig.

Los Salvajes

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mary Esquivel, Carlos Baena en Anita Blanch.

Een meisje wordt gedwongen om met een ruwe en boertige man te trouwen, totdat diens broer op het toneel verschijnt: een blijmoedige en ongedwongen jongeman op wie zij verliefd wordt. Vertoond op het Festival van Venetië van dat jaar; ter illustratie het commentaar van de regisseur Eric Rohmer: 'Ik heb er maar de voorkeur aan gegeven te lachen'. Een melodrama van de slechtste soort.

Guitarras de medianoche

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Lola Beltrán, José Alfredo Jiménez, Demetrio González en Miguel Aceves Mejía.

Een werknemer bij een begrafenisonderneming wordt verward met een goedaardige dief, die de rijken besteelt om de buit aan de armen te geven. Het enige doel dat deze komedie nastreeft, is het bijeenbrengen van vier zangers om ze een dwaze intrige te laten spelen. Rampzalig.

Bajo el cielo de México

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Miguel Aceves Mejía, Carlos Baena en Evita Muñoz.

De tragedies die een vrouw moet doorstaan nadat zij is verleid door een lid van de onderwereld. Een doorsnee melodrama, opgepoetst door het gebruik van kleur.

Nunca me hagan eso

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Clavillazo, María Antonieta Pons, Martha Mijares en Roberto Cañedo.

Een zwerver, moe van de minachting van een vrachtwagenchauffeur, maakt deze wijs dat hij bevriend is met een beroemd actrice. Van de film en de grappen gaan er dertien in een dozijn.

La Flecha envenenada

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Gastón Santos, Otilia Larrañaga, Pedro de Aguillón en Emma Roldán.

Een weesmeisje loopt het gevaar om door haar advocaat van haar landerijen beroofd te worden, maar twee vrienden komen haar te hulp. Smakeloze film.

El Potro salvaje

1956 | Familiefilm, Misdaad

Mexico 1956. Familiefilm van Rafael Baledón. Met o.a. Gastón Santos, Lilia Martínez 'Gui Gui', Rodolfo Landa en Carmen Montejo.

Een meisje vindt een paard dat zij de naam 'Witte Wolk' geeft. Dankzij het paard wordt een bende schurken opgerold. Het enige wat de moeite waard is aan deze verder vervelende film zijn de fraaie beelden.

El Pantano de las ánimas

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Gastón Santos, Manola Saavedra, Pedro de Aguillón en Sara Cabrera.

Om de uitkering van de verzekering op te strijken veinst de man van doña María zich dood en met een kikvorspak opereert hij in de rivier als 'El Hombre del Pantano', de leider van een bende vogelvrij verklaarden. Een zielige replica van THE CREATURE FROM THE BLACK LAGOON van Jack Arnold.

Besos prohibidos

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Luis Aguilar, Armando Calvo en Emma Roldán.

Een impressario vraagt de zangeres van zijn revue ten huwelijk. Hij waant haar weduwe, maar in werkelijkheid zit haar man in de cel. Een melodramatische smartlap, waarin ook nog het lot van een kind een rol speelt.

Amor constante

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Ana Luisa Peluffo, Armando Calvo en María Rojo.

Een goedhartige man is verliefd op een slanke jonge vrouw. Zij weigert echter op zijn avances in te gaan omdat zij geen stiefvader wil voor haar dochtertje. Een onvervalst Mexicaans melodrama, opgeluisterd door een oneindig aantal liedjes.

Una Piedra en el zapato

1955 | Misdaad

Mexico 1955. Misdaad van Rafael Baledón. Met o.a. Fernando Fernández, Ariadna Welter, Roberto Cañedo en Andrés Soler.

Verschillende vrouwen overlijden in verband met een juwelenroof. Drie mannen worden verdacht. Baledón heeft getracht om de beste elementen van de Amerikaanse thriller te verenigen. Het resultaat is een betrekkelijk verward en gekunsteld geheel, hoewel verdienstelijk in vergelijking met wat er zoal in die tijd geproduceerd werd in Mexico.

Morir de pie

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Víctor Parra, Silvia Dervez, Jaime Fernández en Tito Novaro.

Een jonge militair houdt een revolutionaire generaal aan. Als hij op het punt staat hem te fusilleren komt hij erachter dat de man zijn vader is. Deze met zorg gemaakte film toont de originele intenties van de regisseur. Toch ligt het melodrama er te dik bovenop.

El Rey de México

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Resortes, Silvia Derbez, Elda Peralta en José Gálvez.

Om een sensationele reportage te maken laat een journalist een arme drommel een week lang op zijn kosten een luxueus leven leiden. Een middelmatige en overdreven moraliserende film.

Camino de Guanajuato

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Lola Beltrán, José Alfredo Jiménez, Demetrio González en María Gentil Arcos.

Drie solisten besluiten een trio te vormen om zo beroemd te worden. Het fimdebuut van drie nieuwe sterren van het ranchero-lied. Aan het eigenlijke filmgebeuren kwamen zij maar nauwelijks toe.

Las Coronelas

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Marta Roth, Antonio Badú, Andrés Soler en Rodolfo Landa.

Twee tweelingzusjes zijn gedwongen zich voor mannen uit te geven, als gevolg van de samenzwering die gesmeed wordt tegen een generaal van de Revolutie. Klucht over de Mexicaanse Revolutie, zonder ritme en absoluut niet leuk.

La Sombra vengadora

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Armando Silvestre, Alicia Caro, Rodolfo Landa en Pedro de Aguillón.

Een geheime bende die zich 'De Zwarte Hand' noemt, steelt een formule om langs synthetische weg drugs te maken. Een geheimzinnige gemaskerde probeert de formule weer terug te krijgen. Een volstrekt belachelijke film.

El Tesoro de Pancho Villa

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Fernando Osés, Alicia Caro, Rodolfo Landa en Pascual García Peña.

Voor zijn dood heeft Pancho Villa onder drie mannen vijf kogels verdeeld die tezamen aangeven waar hij een schat heeft verborgen. Eén van die mannen is de 'Wrekende Schim'. Een vervolg op EL SECRETO DE PANCHO VILLA en even pijnlijk als zijn voorganger.

El Secreto de Pancho Villa

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Fernando Osés, Alicia Caro, Rodolfo Landa en Pascual García Peña.

Een bende bandieten maakt zich meester van de schat die Pancho Villa onder de armen wil verdelen. Een gemaskerde man, 'De Wrekende Schim' krijgt hem weer terug. Niet te harden 'cocktail' van gemaskerde wrekers die recht willen doen en van de traditionele Mexicaanse films over lokale helden.

Mi adorada Clementina

1953 | Komedie, Fantasy

Mexico 1953. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Joaquín Pardavé, Tony Aguilar en Elda Peralta.

Om het huwelijk van haar kleindochter te redden besluit de overleden grootmoeder zich in haar te re[KA3]incarneren. Een herverfilming van de Argentijnse film EL RETRATO (1943), sympathiek maar slecht geregisseerd.

Gitana tenías que ser

1953 | Komedie, Musical

Mexico/Spanje 1953. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Pedro Infante, Carmen Sevilla, Estrellita Castro en Angel Garasa.

Een Spaanse zangeres wordt gecontracteerd om in Mexico een film op te nemen. Muzikale co-produktie met folkloristische impressies van de producerende landen. Succes verzekerd, dacht men.

Sí... mi vida

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón, Silvia Pinal en Carlos Martínez Baena.

Het bestuur van een meisjesschool besluit de financiële problemen op te lossen door een wedstrijd te organiseren om 'de meest kusbare leraar' te vinden. Tegelijk opgenomen met HABIA UNA VEZ UN MARIDO, waarop het een vervolg is en het resultaat is niet minder beklagenswaardig.

Isla de mujeres

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Tin Tan, Lilia del Valle, Marcelo en Mantequilla.

Een schoenpoetser komt op een eiland waar 20 mannen onder het matriarchale despotisme van 600 vrouwen leven. Een zeer slechte komedie waarin uitsluitend de goede rol van 'Tin Tan' opvalt.

Había una vez un marido

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón, José Pulido en Aurora Segura.

Als gevolg van een verwisseling van geschenken komt een een arts er door toedoen van een zangeres toe te denken dat hij schuldig is aan de dood van een meisje. Volstrekt onsamenhangende film.

Amor de locura

1952 |

Mexico 1952. Rafael Baledón. Met o.a. Niní Marshall, Oscar Pulido, Tony Aguilar en Tongolele.

Een rijke vrouw sterft van jaloezie als zij er achter komt dat haar man met haar getrouwd is om het geld en er een minnares op na houdt. Hij wil haar vermoorden om haar fortuin te erven. Eerste film van de acteur Rafael Baledón, die er niet meer van weet te maken dan een smakeloze en stijve parodie op LOCURA DE AMOR van Juan de Orduña uit 1948.

Tres hombres en mi vida

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Carlos Véjar. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Roberto Cañedo en Rafael Baledón.

Een vrouw weet niet te kiezen uit haar drie minnaars: haar man, een dronkelap, een arts of de man die voor haar baan heeft gezorgd. Zo masochistisch zie je ze maar zelden.

Sígueme corazón

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón, Georgina Barragán en Guillermo Cramer.

Als zij van hun huwelijksreis terugkomen, ziet een jong echtpaar zich verwikkeld in een zaak met moordenaars, door toedoen van een zekere mevrouw Smith. Saai en zonder enige inventiviteit.

Una Mujer decente

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Elsa Aguirre, Rafael Baledón, Gloria Mange en Gloria Ríos.

Een meisje wordt verleid en weer in de steek gelaten door een arts, die besluit te trouwen met een rijke vrouw uit goede kringen. Hier bereikt het melodrama de uiterste grenzen van het lachwekkende.

Cuando acaba la noche

1950 | Avonturenfilm

Mexico 1950. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Rafael Baledón, Lilia Prado en Oscar Pulido.

Een bende delinguenten ontvoert een journalist die over bewijsmateriaal tegen hen beschikt. Gebruikmakend van een verhaal dat al in de jaren twintig en dertig in Amerika werd verfilmd, slaagde Muriel er in om een film te maken die net zo onwaarschijnlijk als vervelend is.

Novia a la medida

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Sara García, Rafael Baledón, Rosita Quintana en Amalia Aguilar.

De vader van de lieftallige Rosa krijgt een epileptische aanval. Meteen denkt iedereen dat hij dood is. Deze enigszins Spaans aandoende, macabere komedie zit vol met misplaatste cabaretnummers en gaat enigszins de mist in.

Matrimonio y mortaja

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Rafael Baledón, Carmen González, Domingo Soler en Mantequilla.

Op zijn hengstenbal besluit een jongeman, na zich eerst bedronken te hebben, zijn aanstaande vrouw te bezoeken. Hij neemt met zijn vriend echter de verkeerde trein. Een goede film met een spontane eenvoud.

Cuando el alba llegue

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Rafael Baledón, Meche Barba, Jorge Ancira en Alejandro Cobo.

Nadat een ex-gedetineerde de gevangenis heeft verlaten, herinnert hij zich weer waarvoor hij werd veroordeeld. De film is nogal opgeblazen en stelt niet veel voor. Ook bekend als FUEGO EN LA CARNE.

Zorina

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Leonora Amar, Rafael Baledón en Luis Aldás.

Een meisje dat als klein kind door een zigeunertroep werd opgenomen, wordt verliefd op een luitenant die haar in de betere kringen wil introduceren. Een racistische en bovendien zeer slecht geregisseerde film.

El Angel caido

1948 | Drama

Mexico/Cuba 1948. Drama van Juan Ortega J.. Met o.a. Rosita Quintana, Rafael Baledón en José María Linares.

Omdat een gewetenloze man de vrouw van zijn ondergeschikte begeert, gaat het huwelijk van het echtpaar kapot. Deze film is wel erg wreed.

La sin ventura

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Tito Davison. Met o.a. María Antonieta Pons, Rafael Baledón en Tito Junco.

Een vrouw vindt dat zij haar hele leven een verdorven mens is geweest. De film is nogal afgezaagd en dramatisch en toont op een huilerige manier aan, dat achter een slechte vrouw altijd een zuivere geest schuilgaat.

La Novia del mar

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. María Elena Marqués, Rafael Baledón en Fernando Soto 'Mantequilla'.

Door een aantal misverstanden wordt een man tot twee keer toe voor het altaar door zijn verloofdes in de steek gelaten. Vermeldenswaard is de goede vertolking van de bijrolspelers, de enigen die een beetje actie aan deze langdradige film geven.

Tabaré

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Luis Lezama. Met o.a. Rafael Baledón, Josette Simó en Elena D'Orgaz.

In het Uruquay van de 16e eeuw ontvoert een stam inboorlingen een jonge vrouw en vermoordt haar man. Het hoofd van de stam maakt haar tot zijn vrouw. Het verhaal is geïnspireerd op het gedicht van Juan Zorilla de San Martín, waarin hij een inheemse legende vertelt. Een zwakke film.

La Insaciable

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. María Antonieta Pons, Rafael Baledón en Gustavo Rojo.

Een beroemde arts verlaat zijn vrouw, een ex-danseres, als hij er achter komt dat zij een losbandig leven leidt. Een onwaarschijnlijke, verwarde, onplezierige en melodramatische film.

El Pasajero diez mil

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón en José Goula.

Een transatlantische maatschappij komt op het idee om de tienduizendste passagier van een van haar schepen een prijs van tienduizend pesos te geven.

Crimen en la alcoba

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Rafael Baledón, Carmen Montejo en Ernesto Alonso.

Een man wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. De film is erg afgezaagd en zeer vervelend.

La Señora de enfrente

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Met o.a. Sara García, Carmen Montejo, Rafael Baledón en José Pidal.

Een oude vrouw bespioneert een jong echtpaar dat net in het dorp is aangekomen, totdat ze ontdekt dat de jonge vrouw haar eigen natuurlijke dochter is. Een onverteerbare en onbegrijpelijke film vol ellenlange dialogen.

El Sexo fuerte

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mapy Cortés, Angel Garasa en Rafael Baledón.

Twee schipbreukelingen komen in het Paradijs terecht, waar vrouwen de baas zijn. Beiden worden naar de veiling gebracht, maar de koningin besluit hen zelf in dienst te nemen. Zeldzaam slecht.

El Amor las vuelve locas

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Rafael Baledón, Fernando Cortés en Jorge Reyes.

De liefdesgeschiedenis en de echtelijke ruzies van een stel van ongelijke komaf. Uitzonderlijk matige en onuitstaanbare komedie.

Amar es vivir

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Rafael Baledón, Malú Gatica, Emilia Guiú en Octavio Martínez.

Een model schiet op een beeldhouwer, zonder duidelijke motieven. Uitzonderlijk slechte film over ongelukkige liefdes.

Un Corazón burlado

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van José Benavides jr.. Met o.a. Susana Guízar, Rafael Baledón en Fernando Cortés.

Een arm weesmeisje slaagt er niet in met een van haar drie neven te trouwen. Simpele, absurde en middelmatige film zoals men er maar weinig treft.

Rosalinda

1944 | Avonturenfilm

Mexico 1944. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. María Antonieta Pons, Rafael Baledón en Tito Junco.

Een geschiedschrijver gaat met een vriend op zoek naar de schat van een piratenschip. Het enige opvallende van deze melodramatische film zijn de immer ontblote dijen van María Antonieta Pons. Ook bekend onder de titel LA FLOR DE A COSTA.

Entre hermanos

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Carmen Montejo en Rafael Baledón.

Twee jongens en een meisje die samen zijn opgegroeid krijgen het moeilijk als gevolg van de Revolutie. Zeer matige verfilming van het postume werk van Federico Gamboa, schrijver van Santa.

Ojos negros

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Manolita Saval en Rafael Baledón.

De jonge Carmelita wordt verleid door een vrijbuiter, tegen de wil van haar vader, maître van een restaurant. Dwaze plot, dwaze regie, dwaas acteerwerk.

Así son ellas

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Met o.a. Gloria Marín, José Cibrián en Rafael Baledón.

Door een fatale liefde verliest een man zijn hele vermogen. Naar aanleiding van het succes van LA MUJER SIN ALMA trachtte deze film van Gloria Marín een tweede María Félix te maken, tevergeefs.

María Eugenia

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Felipe Gregorio Castillo. Met o.a. María Félix, Rafael Baledón en Manolita Saval.

Een secretaresse wordt verliefd op een rijke landeigenaar die reeds is getrouwd. Een middelmatig en onzinnig melodrama.