Yuji Ohno

Componist

Yuji Ohno is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Rupan sansei: Mamo karano chousen

1978 | Animatie, Familiefilm, Misdaad, Sciencefiction, Actiefilm

Japan 1978. Animatie van Soji Yoshikawa, Ôtsuka en Yasou.

Inspecteur Zenigata zit al jarenlang achter de internationale misdadiger Wolf aan. De dief is hem echter telkens weer te slim af. In Egypte steelt hij onder zijn neus een waardevol juweel dat het eeuwige leven zou geven. In Parijs wordt het juweel hem echter ontfutseld door de verleidelijke Fujiko, die werkt voor de mysterieuze, onbekende Mamo, die nog nooit door iemand gezien werd. Maar de listige Fujiko heeft een vervalsing gestolen en Mamo is uit op wraak. Hij jaagt Wolf en zijn twee trawanten de woestijn in. De spanningen tussen het drietal stijgen met de minuut. Een manga vol fantastische avonturen die, ook al kan hij totaal niet overtuigen, voorbijvliegt met een razende snelheid zodat je geen tijd krijgt om alle onlogische elementen te vatten. De blunderende inspecteur zou een broertje kunnen zijn van inspecteur Clouseau. Naar het einde toe ontspoort de verhaalslijn helemaal. Ongewoon voor een manga-avontuur is dat de meeste personages erg westers ogen. Atsushi Yamatoya en Soji Yoshikawa bewerkten het stripverhaal van Monkey Punch. Fotografie is van Keishichi Kuroki. In de Engelse versie horen we de stemmen van Bill Dufries, Eric Myers, Garrick Hagen, Toni Barry, Sean Barret en Allan Wenger.

Ninegen no shomei

1977 | Mysterie, Drama

Japan 1977. Mysterie van Junya Sato. Met o.a. Yusaku Matsuda, George Kennedy, Mariko Okada, Broderick Crawford en Toshirô Mifune.

De merkwaardige omstandigheden waaronder een Amerikaan in Japan is overleden veroorzaakt een internationaal politieonderzoek en rijt oude wonden open door de herinnering aan WO II. De filmstijl zwaait heen en weer tussen intens melodrama in de scènes over Tokio naar de harde realiteit van New York en weer terug; de kijker raakt van deze schizofrene methode lichtelijk gestoord. De spelers echter doen het goed. Een succes in Japan en de film is gebaseerd op een detectieveroman van Seiichi Morimura.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yuji Ohno op televisie komt.

Reageer