Aleksi Bardy is scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Tom of Finland

2017 | Biografie, Drama

Finland 2017. Biografie van Dome Karukoski. Met o.a. Jakob Oftebro, Jessica Grabowsky, Werner Daehn en Lauri Tilkanen.

Portret van de Finse kunstenaar Touko Laaksonen die door de Tweede Wereldoorlog is getraumatiseerd. Laaksonen begint zijn eigen oorlog via het maken van shockerende kunst, wanneer hij zijn homoseksualiteit moet verbergen.

Forbidden Fruit

2009 | Drama

Finland/Zweden 2009. Drama van Dome Karukoski. Met o.a. Amanda Pilke, Marjut Maristo, Malla Malmivaara en Jarkko Niemi.

De achttienjarige Maria (Pilke) en Raakel (Maristo), afkomstig uit de in Noord-Scandinavië actieve Laestadiaanse gemeenschap die zich streng aan de bijbel houdt, reizen af naar Helsinki om hun horizon te verbreden. Dansen, seks, alcohol, televisie, tot voor kort hadden ze er geen weet van. Fins coming of age-verhaal rond twee grootogige tieners heeft dromerige beelden, maar schetst wat al te bruusk twee verschillende werelden naast elkaar. De film deed in eigen land enig stof opwaaien - hoewel het Laestadianen zelf niet is toegestaan naar de bioscoop te gaan.

Muukalainen

2008 | Drama

Finland/Estland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2008. Drama van J.-P. Valkeapää. Met o.a. Pavel Liska, Vitali Bobrov, Emilia Ikaheimo, Heini Jaanus en Pauli Poranen.

Een onheilspellende sfeer overheerst in deze Finse debuutfilm over een tienjarig, zwijgend jongetje dat met zijn moeder in een vervallen huis op het platteland woont. De komst van een vreemdeling en de bezoekjes van de jongen aan zijn vader in de gevangenis voeren de spanning op, maar een climax blijft uit. Met zijn opeenstapeling van geheimzinnige, beladen beelden doet Muukalainen denken aan het werk van Tarkovski en Zvjagintsev, maar behalve prachtig camerawerk en een mooie hoofdrolspeler heeft Valkeapääs film weinig te bieden.

Käsky

2008 | Oorlogsfilm, Drama

Finland/Duitsland/Griekenland 2008. Oorlogsfilm van Aku Louhimies. Met o.a. Samuli Vauramo, Pihla Viitala, Eero Aho en Miina Maasola.

Tijdens de Finse burgeroorlog (1918) weet een jonge vrouw van een vrouwelijke divisie van de Rode Garde de verkrachtingen en executies door de zegevierende Witte Garde te omzeilen. Een naïeve Witte soldaat loopt haar tegen het lijf en besluit haar naar een rechtbank te brengen voor een eerlijk proces. Maar de liefde bloeit en de rechter blijkt oneerlijk zodat de jongeman bevelen moet negeren ten gunste van zijn hart. De moeite van het inschakelen waard - ondanks de platgetreden scenariopaden - vanwege het kundig vertelde verhaal en het fraai geschoten natuurschoon.

Young Gods

2003 | Drama

Finland 2003. Drama van J-P Siili. Met o.a. Reino Nordin en Jussi Nikkilä.

Een groep vrienden besluit hun sexuele ervaringen te filmen en aan elkaar te laten zien. Dat loopt een beetje uit de hand.