Jochen Richter

Regisseur, Acteur

Jochen Richter is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Am Ufer der Dämmerung

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van Jochen Richter. Met o.a. Christoph Lindert, Maximilian Wolters, Georg Marischka, Barbara Rudnik en Petra Schürmann.

De journalist Thomas Bongart, die aan een ongeneeslijke vorm van kanker lijdt, heeft hooguit nog een jaar te leven. Hij sluit een contract met een boulevardblad, waarin hij zich verplicht van zijn stervensproces verslag te doen. Een buitengewoon clichématig relatiedrama, dat de emancipatieproblematiek oppervlakkig schetst.

Nullpunkt

1980 | Actiefilm

Duitsland 1980. Actiefilm van Jochen Richter. Met o.a. Hans Peter Hallwachs, Victoria Tennant, James Faulkner, Heinz Trixner en Roger Fritz.

In de zogenaamde betere kringen doet zich veel immoreels voor, zo leren we uit deze film. Een eigenaar van een priv[KA1]e-kliniek, zijn ex-vrouw en zijn (tevens haar) advocaat willen allemaal hetzelfde stapeltje brieven. En wie valt tussen de stoelen? Precies: de gehuurde sterke man. Wie deze film overslaat mist niks.

Umarmungen und andere Sachen

1976 | Misdaad

Duitsland 1976. Misdaad van Jochen Richter. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Sydne Rome, Anny Duperey, Alfred Edel en Willi Trenk-Trebitsch.

Een jongeman met een door roof verkregen half miljoen op zak komt op een oude boerderij twee geflipte vrouwen tegen. Een aardig gegeven dat halverwege in rook opgaat, wat jammer is van Léaud en zijn mooie tegenspeelsters.

Die Ameisen kommen

1974 | Misdaad

Duitsland 1974. Misdaad van Jochen Richter. Met o.a. Belinda Mayne, Ferdy Mayne, Marc Porel, Rolf Illig en André Rouyer.

Namaak-B-film over een jonge gangster die een oude gangster neerschiet, en vervolgens door de politie wordt neergeschoten, waarbij de dochter van de oude gangster verdrietig toekijkt.

Stehaufmädchen

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Willy Bogner. Met o.a. Iris Berben, Jochen Richter, Janos Gönczöl en Mogens von Gadow.

De goede fotografie moet het ontbreken van een verhaal verhullen in een film die uit vele losse fragmentjes bestaat, waarin mensen hun favoriete grappen mogen verkopen. Soms zijn die leuk, vaak ook niet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jochen Richter op televisie komt.

Reageer