Earl Scruggs

Acteur, Componist

Earl Scruggs is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Changing Hearts

2002 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2002. Komedie van Martin Guigui. Met o.a. Lauren Holly, Faye Dunaway, Ian Somerhalder, Tom Skerritt en Edie McClurg.

De jonge levendige Amber en de verbitterde Betty vechten beiden tegen hun ongeneeslijke ziekte. Tussen de twee groeit langzaam maar zeker een band, samen proberen ze nog wat van het laatste stukje van hun leven te maken. Ze krijgen hierbij hulp van een groep kleurrijke vrienden.

High Lonesome: The Story of Bluegrass Music

1994 | Documentaire, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Rachel Liebling. Met o.a. Bill Monroe, Mac Wiseman, Ralph Stanley, Lester Flatt en Earl Scruggs.

Via interviews en zeldzame oude opnamen wordt de geschiedenis van de Amerikaanse bluegrass-muziek in kaart gebracht. De belangrijkste grondlegger en uitvoerder van deze melodieuze, in de 20ste eeuw ontstane synthese van jazz, folk en gospel, is Bill Monroe, een onberispelijke musicus die nog steeds optreedt. Hij wordt geïnterviewd en de camera volgt hem naar de vervallen hut waar hij als kind opgroeide. De film bevat tevens opmerkelijke concertopnames, waaronder een onbedoeld hilarisch 'psychedelisch' portret van Lester Flatt en Earl Scruggs die rond 1965 voor een hippiepubliek optreden. De film is duidelijk met liefde gemaakt en benadrukt het goede gevoel en de kameraadschap onder de bluegrass-artiesten. Regisseuse Liebling wist voor ze aan deze film begon niets van bluegrass en zelfs kijkers die normaal niet naar deze muziek luisteren, zullen haar nieuwsgierigheid en plezier meevoelen. Het scenario is van regisseuse Liebling. Het camerawerk is van Buddy Squires en Alan Moore.

Where the Lilies Bloom

1974 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1974. Drama van William A. Graham. Met o.a. Julie Gholson, Jan Smithers, Matthew Burrill, Helen Harmon en Harry Dean Stanton.

Aangrijpend drama over vier kinderen die samen met hun vader ergens in de Appalachen een deerniswekkend bestaan leiden. Wanneer de vader ziek wordt en sterft, houden de kinderen dit geheim voor de buitenwereld, die hen anders naar een weeshuis zou sturen. Earl Hamner Jr. schreef het gevoelige scenario, zich baserend op de roman van Vera en Bill Cleaver. De film biedt een kijk op een ons totaal onbekende, ruwe wereld, bevolkt door primitieve personages. Stanton is uitstekend als de buurman die de familie ooit land heeft ontstolen en verliefd is op de oudste dochter. Urs Furrer filmde de prachtige landschappen en Earl Scruggs componeerde een passende hillbilly score.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Earl Scruggs op televisie komt.

Reageer