Leopoldo Ortín

Acteur

Leopoldo Ortín is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

Dos tenorios de barrio

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Carlos Vejar. Met o.a. Leopoldo Ortín, Agustín Isunza en 'El Chicote'.

Een paar nietsnutten besluiten naar een ander dorp te gaan, waar ze in allerlei toestanden verzeild raken. Dit is wat je noemt een mislukte film, waarin men heeft getracht het gebrek aan een topacteur te compenseren door verschillende tweederangs komieken in te huren.

El Nieto del Zorro

1947 |

Mexico 1947. Jaime Salvador. Met o.a. Adalberto Martinez 'Resortes', Leopoldo Ortín en Delia Magaña.

Een jonge erfgename wordt door de kleinzoon van Zorro beschermd tegen de moordenaar van haar vader. Deze zogenaamde komedie getuigt van weinig goede smaak en is een van de grootste wanprodukties.

El Ahijado de la muerte

1946 | Avonturenfilm

Mexico 1946. Avonturenfilm van Norman Foster. Met o.a. Jorge Negrete, Rita Conde en Leopoldo Ortín.

Een vader vindt niemand die peetvader voor zijn pasgeboren zoon wil zijn totdat de Dood zich als peetmoeder aanmeldt. Mettertijd wordt de jongen een bandiet. Zeer aanvaardbare film die ver uitstijgt boven de gemiddelde avonturenfilm van die tijd.

La Sombra de Chucho el Roto

1944 | Avonturenfilm, Mysterie

Mexico 1944. Avonturenfilm van Alejandro Galindo. Met o.a. Leopoldo Ortín, Tito Junco en Katy Jurado.

Een jonge advocaat wordt beschuldigd van moord op de zoon van de beruchte dief wijlen Chucho el Roto. Een middelmatige maar interessante avonturenfilm.

Papá se enreda otra vez

1940 | Komedie

Mexico 1940. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Leopoldo Ortín, Sara García en Miguel Montemayor.

Het tweede vervolg op LOS ENREDOS DE PAP[KA1]A (tegelijkertijd met het derde vervolg opgenomen). Zoals altijd flirt de rechtschapen huisvader met jonge meisjes zodra hij de kans krijgt.

Papá se desenreda

1940 | Komedie

Mexico 1940. Komedie van Miguel Zacarias. Met o.a. Leopoldo Ortín, Sara García en Miguel Montemayor.

Het eerste vervolg op LOS ENREDOS DE PAPÁ door Zacarías in 1938 geregisseerd en waarvan er later nog twee zullen volgen. De hoofdpersoon hangt weer de beest uit als hij alleen in de grote stad is.

Las Tres viudas de papá

1940 | Komedie

Mexico 1940. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Leopoldo Ortín, Sara García en Virginia Serret.

Het derde vervolg op LOS ENREDOS DE PAPÁ. Omdat Ortín viermaal dezelfde rol had gespeeld zou het vier jaar duren voordat hij in een andere film te zien was.

El Jefe máximo

1940 |

Mexico 1940. Fernando de Fuentes. Met o.a. Leopoldo Ortín, Joaquín Pardavé en Gloria Martín.

Een dorpshoofd houdt alle bewoners van een dorp onder de duim. De film, die weinig opzien heeft gebaard, is een satire op de dwang die de kandidaten van de PRM, de partij die destijds aan de macht was, uitoefenden.

Caballo a caballo

1939 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1939. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Enrique Herrera, Leopoldo Ortín, Joaquín Pardavé en Consuelo Frank.

Een ordinaire dief steelt een auto van een andere dief die handiger is dan hij. Ze besluiten compagnons te worden. Een middelmatige komedie van de middelmatige Bustillo Oro.

Los Enredos de papá

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Miguel Zacarias. Met o.a. Leopoldo Ortín, Sara García, Julián Soler en Miguel Montemayor.

De eigenaar van een ranch, getrouwd en een kind, gebruikt zijn uitstapjes naar de stad om zich met knappe meisjes te vermaken. Een beetje gewaagde komedie met een overvloed aan dialogen en meisjes in badpak. Dit kassucces heeft in 1940 nog tot drie van dit soort films geleid.

La Obligación de asesinar

1937 | Komedie, Mysterie

Mexico 1937. Komedie van Antonio Belu. Met o.a. Leopoldo Ortín, Juan José Martínez Casado, Luis G. Barreiro en Alicia Ortiz.

Enkele mensen die in een woning zitten opgesloten, worden verdacht van de moord op een arts, maar ook onder hen zijn er die zullen sterven. Tamelijk flauw met af en toe een uitschieter. Het opmerkelijkst was dat, tijdens de vertoning, de film werd onderbroken en er een bord verscheen dat het publiek opriep de dader aan te wijzen.

La Honradez es un estorbo

1937 | Komedie

Mexico 1937. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Leopoldo Ortín, Gloria Morel, Luis G. Barreiro en Sara García.

Een eerlijke kantoorbediende ziet hoe zijn zwager hem van het ene op het andere moment zijn baan afpakt. Gemaakt met gebrek aan vakmanschap; de overtuiging wordt door de regie niet altijd tot uitdrukking gebracht.

Guadalupe la Chinaca

1937 | Avonturenfilm

Mexico 1937. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Leopoldo Ortín, Marina Tamayo, Juan José Martínez Casado en Vicente Oroná.

Tijdens de Franse interventie in Michoacán staat een groep dappere mannen op. Middelmatige avonturenfilm met buitensporig veel figuranten.

El Derecho y el deber

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Juan Orol. Met o.a. Consuelo Moreno, Juan José Martínez Casado, Juan Orol en Leopoldo Ortín.

Na de Revolutie keert een kolonel terug naar zijn ranch om zich te voegen bij zijn vrouw en zoon. Een vriend vertelt hem dat zijn vrouw in de veronderstelling leeft dat hij dood is en met een andere man is getrouwd. Zoals gebruikelijk bij deze regisseur wordt het plot herhaaldelijk onderbroken (genoemd plot laat overigens nogal wat te wensen over) om plaats te maken voor een eindeloos aantal liedjes die niets met de film te maken hebben. Onuitstaanbaar.

Amapola del camino

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Tito Guízar, Andrea Palma, Leopoldo Ortín en Margarita Mora.

De jonge Maria moet trouwen met een oude apotheker. Kort daarop komt de zoon van de apotheker naar het dorp en Maria en haar zuster worden verliefd op hem. Onbelangrijk, saai melodrama.

Ora Ponciano!

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. Jesús Solórzano, Consuelo Frank, Leopoldo Ortín en Mercedes Azcárate.

Uit liefde wordt een jongeman stierenvechter, maar het is niet allemaal rozegeur en maneschijn. In de rolverdeling zitten twee van de hoogst genoteerde komieken van die tijd, Chato Ortín en Chaflán. De film, een toentertijd zeer populair genre in dat land, is een typisch Mexicaans western-melodrama.

Nostradamus

1936 | Horror, Avonturenfilm

Mexico 1936. Horror van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Carlos Villarías, Consuelo Frank, Juan José Martínez Casado en Leopoldo Ortín.

Het verhaal van de beroemde tovenaar Rosa Cruz, die met zijn diepgaande wetenschappelijke kennis en zijn inwijding in de geheimen van de Sfinx, het Franse hof in 1536 in beroering bracht. Een avonturenfilm die net zo veel succes behaalde als zijn bekendere voorganger CRUZ DIABLO, die twee jaar eerder onder regie van Fernando de Fuentes gemaakt werd.

Malditas sean las mujeres

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Adriana Lamar, Ramón Pereda, Leopoldo Ortín en Manuel Noriega.

Een onbemiddelde jongeman is verliefd op een aristocrate. Als hij er achter komt dat zij liever met een graaf trouwt, pleegt hij zelfmoord. Volstrekt walgelijk.

El Superloco

1936 | Horror, Komedie

Mexico 1936. Horror van Juan José Segura. Met o.a. Leopoldo Ortín, Carlos Villarías, Consuelo Frank en Ramón Armengod.

Dokter Dyenis voert vreemde mentale experimenten uit op een monster. Onzinnig en simpel maar door toedoen van dit allegaartje (van Mary Shelley via Stevenson tot Wilde) verrast de film ons door een frisheid en spontaniteit die slechts zelden voorkomen in Mexicaanse films. Het vermelden waard is het optreden van de 'Indiaan' Fernández die hier een man uit India speelt.

El Rosal bendito

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Gloria Morel, Juan José Martinez Casado, Leopoldo Ortín en Joaquín Coss.

Broeder Francisco, tuinman in het klooster, zorgt met bijzondere liefde voor een rozestruik waarvan hij beweert dat hij zal bloeien als een zondaar berouw heeft. Belachelijk melodrama, uitsluitend gemaakt om bijval te vinden bij het publiek.

Qué hago con la criatura?

1935 | Drama, Komedie

Mexico 1935. Drama van Ramón Peon. Met o.a. Leopoldo Ortín, Gloria Morel, Ramón Armengod en Joaquín Coss.

Als de zwerver Concepción in een verlaten huis ontwaakt, ligt er een baby naast hem met 500 pesos en een brief waarin de instructie staat om het kind niet naar het politiebureau te brengen. Eén van de eerste komische films uit Mexico. Niet interessant.

Martín Garatuza

1935 | Avonturenfilm

Mexico 1935. Avonturenfilm van Gabriel Soria. Met o.a. Leopoldo Ortín, Josefina Escobedo, Juan José Martínez Casado en Alberto Martí.

De duizend-en-[KA1]e[KA1]en avonturen van een vechtersbaas die strijdt voor gerechtigheid. Het grote succes van CRUZ DIABLO (in dat zelfde jaar geregisseerd door Fernando de Fuentes) had een explosie van dit genre films tot gevolg, waarvan deze er een is. Van iedere spanning ontbloot.

Chucho el Roto

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. Fernando Soler, Adriana Lamar, Leopoldo Ortín en Andrés Soler.

Een gewezen timmerman ontvoert het meisje dat is geboren uit een liefdesrelatie die hij jaren geleden heeft gehad met de dochter van een aristocraat. Als hij in de gevangenis terechtkomt sluit hij vriendschap met vier misdadigers. Deze film was de duurste produktie van zijn tijd, en was tevens het debuut van regisseur Soria.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leopoldo Ortín op televisie komt.

Reageer