Kim Soon-Mo

Producer

Kim Soon-Mo is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

The Net

2016 | Drama

Zuid-Korea 2016. Drama van Kim Ki-duk. Met o.a. Seung-bum Ryoo, Won-geun Lee en Young-min Kim.

Wanneer een Noord-Koreaanse visser door motorpech per ongeluk met z'n bootje over de grens met Zuid-Korea geraakt, moet hij ofwel een spion, ofwel een overloper zijn. Dat hij niets anders wil dan simpelweg terugkeren naar z'n vrouw en dochter is voor overheidsdienaren aan beide zijden van de grens ondenkbaar. Een zwartkomische spionagethriller die laat zien hoe staatsideologie in de weg staat van burgerlijk geluk, zowel in Zuid- als Noord-Korea. Een mooie pastiche, die zich in dramatisch opzicht wat voorspelbaar afwikkelt.

Buitenspel

2016 | Drama, Familiefilm

Zuid-Korea 2016. Drama van Yoon Ga-eun. Met o.a. Seol Hye-in en Choi Soo-in.

Het elfjarige meisje Sun komt uit een arm gezin en is niet erg populair op school. Haar vader heeft een drankprobleem, haar moeder werkt hard om het gezin nog een beetje overeind te houden. Vlak voor de vakantie ontmoet ze nieuwkomer Jia, en een paar weken kunnen de meiden het uitstekend met elkaar vinden. Maar als de school weer begint lijkt Jia meer gemeen te hebben met de onaardige, populaire meiden dan met Sun. Fraaie, subtiele film over de leefwereld van kinderen tegen de achtergrond van de competitieve Koreaanse samenleving, met aandacht en liefde geregisseerd en erg goed gespeeld.

Moebius

2013 | Drama

Zuid-Korea 2013. Drama van Kim Ki-duk. Met o.a. Lee Eun-woo, Jo Jae-Hyeon en Seo Young-ju.

Er zijn over de jaren al heel wat variaties op het Oedipuscomplex gefabriceerd, maar nog nooit zo grotesk en bizar als in deze pikzwarte, dialoogloze komedie van Zuid-Koreaan Kim Ki-duk. Op allerlei manieren weeft de regisseur het principe van de Möbiusband door het verhaal, waarbij niet alleen personages en identiteiten, maar ook tijden en emoties in elkaar overlopen. Een zoon wordt gecastreerd, krijgt dan de penis van de vader aangemeten en raakt vervolgens alleen nog opgewonden van zijn moeder. Ondanks de extreme scènes een instant klassieker.

Pieta

2012 | Drama

Zuid-Korea 2012. Drama van Kim Ki-duk. Met o.a. Lee Jeong-jin, Min-soo Jo en Kang Eunjin.

Een ijskoude, sadistische jongeman zorgt er in de achterbuurten van Seoul weinig zachtzinnig voor dat arme krabbelaars hun schulden voldoen. Uiterlijk onbewogen breekt hij hun botten, zodat de verzekeringspremie kan worden geïnd. Zijn routineuze leven raakt uit het lood als een mooie vrouw zich aan hem opdringt. Zij is zijn moeder, zegt ze. Hij heeft zo zijn methodes om uit te vinden of ze de waarheid spreekt. Op het festival van Venetië werd Pieta bekroond met de Gouden Leeuw, de prijs voor de beste film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kim Soon-Mo op televisie komt.

Reageer