Craig Richey is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The September Issue

2009 | Documentaire

Verenigde Staten 2009. Documentaire van R.J. Cutler.

Met politieke documentaires als The War Room op zijn naam was filmmaker R.J Cutler goed voorbereid op de ijzige sfeer die hij aantrof op de redactieburelen van het belangrijkste modetijdschrift ter wereld - de Amerikaanse Vogue. Hoofdredactrice en modegoeroe Anna Wintour heerst er als een dictator die zelfs haar trouwste onderdanen geen warm woord gunt. De knap gemaakte documentaire legt Wintours zwakke kanten bloot, zonder werkelijk tot haar door te dringen - menselijke interactie gaat haar moeilijk af. Fascinerend is ook het portret van Grace Coddington, al twintig jaar het creatieve genie van Vogue. De spanning tussen beide hoofdrolspelers wordt voorbeeldig uitgebuit.

Friends with Money

2006 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2006. Komedie van Nicole Holofcener. Met o.a. Catherine Keener, Joan Cusack, Jennifer Aniston, Frances McDormand en Jason Isaacs.

Vier vriendinnen-sinds-mensenheugenis in Los Angeles. Drie van hen zitten er warmpjes bij, maar prutsen met hun huwelijk. De vierde, Olivia (Aniston, in de eeuwige rol van zonnige vrijgezel) werkt daarentegen als schoonmaakster. Een man heeft ze ook niet. Scenariste-regisseuse Holofcener schetst met humor en scherpte de problemen en probleempjes van een sociale klasse, maar blijft al doende ook wat aan de oppervlakte. McDormand is heel vermakelijk als een sarcastische ontwerpster die weigert haar haar nog te wassen. De filmmaakster maakte met Catherine Keener eerder Walking and Talking en Lovely & Amazing.

Lovely & Amazing

2001 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 2001. Drama van Nicole Holofcener. Met o.a. Brenda Blethyn, Emily Mortimer, Catherine Keener, Raven Goodwin en James LeGros.

Voor degenen die eens een stuk meer diepgang willen dan vrouwenseries als Sex & the City, maakte Nicole Holofcener, die zelf afleveringen van die serie regisseerde, het vrouwendrama Lovely & Amazing. De film ís lovely en amazing, maar ook naakt in zijn eerlijkheid. Blethyn, die deze sfeer eerder opriep in Secrets & Lies, voert een subliem getalenteerde cast aan als moeder Jane Marks. Haar familie, lijf-onzekere dochter Elizabeth (Mortimer), bozige Michelle (Keener) en het net geadopteerde kind Annie (Goodwin) komen in een emotionele storm wanneer Jane liposuctie met complicaties ondergaat.