Archie Shepp

Acteur, Componist

Archie Shepp is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Just Friends

1993 | Muziek

België/Nederland 1993. Muziek van Marc-Henri Wajnberg. Met o.a. Ann-Gisel Glass, Charles Berling, Sylvie Milhaud, Jean-François Jacob en Geert Kliphuis.

Mislukte debuutfilm van Franstalige Brusselaar Wajnberg, losjesweg ge[KA3]inspireerd op de legendarische Antwerpse jazz- saxofonist Jack Sels (gespeeld door De Pauw) die in 1959 ervan droomde zijn baantje als havenarbeider in te ruilen voor een muzikale carri[KA2]ere in New York. Hij leeft slechts voor de jazz-muziek die rond die tijd niet erg populair was, hoert en boert en trekt met zijn Big Band door het land, al zuipende en studentikoze grappen makend. Archie Shepp speelt de soundtrack vol met Coltrane en andere grootheden, maar het is hoogst ongeloofwaardig dat Antwerpse dokwerkers toen Frans spraken (de film is grotendeels Frans gesproken). Amateuristisch geklungel over een saxofonist die zijn ambitie boven alles stelt, ook boven de liefde. De Pauw spreekt schandalig slecht Frans en zijn spel is veel te gemaniëreerd. Scenario van regisseur Wajnberg, Pierre Sterckx en Alexandre Wajnberg.

Bird Now

1987 | Muziek, Biografie, Documentaire

Verenigde Staten/Frankrijk 1987. Muziek van Marc Huraux. Met o.a. Charlie 'Bird' Parker, Dizzie Gillespie, Walter Bishop, Lester Bowie en Tommy Potter.

Deze film is opgedragen aan 'Bird', dat wil zeggen Charlie Parker, de uitvinder van de be-bop en een flitsende saxofonist. Deze documentaire mengt, goed gemonteerd, getuigenissen van zijn vrienden met archiefopnames en muziek van grote artiesten. Behoorlijk goed.

Archie Shepp, je suis jazz... c'est ma vie

1984 | Documentaire, Musical

Frankrijk 1984. Documentaire van Frank Cassenti. Met o.a. Archie Shepp, Siegfried Kessler, Wilbur Little, Don Munford en Clifford Jarvis.

Dit is een documentaire over een succesvolle periode uit het leven van Archie Shepp. Het is allesbehalve een biografie, nog minder een interview. Het lijkt meer een lange monoloog onderbroken door muziek, zowel afkomstig uit concerten als ter plekke geïmproviseerd. De musicus, die eveneens toneelschrijver, acteur en dichter is, vertelt over zichzelf, draagt teksten voor, speelt en zingt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Archie Shepp op televisie komt.

Reageer