James T. Callahan: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Plymouth

1991 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Italië 1991. Sciencefiction van Lee David Zlotoff. Met o.a. Cindy Pickett, Richard Hamilton, Perrey Reeves, Matthew Brown en Jerry Hardin.

De stad Plymouth in Oregon wordt het slachtoffer van radioactieve straling. Het stadsbestuur besluit tot algehele relokatie op de Maan. Vijf jaar lang gaat de spaceshuttle heen en weer om de bewoners over te brengen. De film begint als de laatste shuttle vertrekt met aan boord weduwe Pickett (met vier kinderen) die in verwachting is van haar vriend astronaut-piloot Midkiff. Ze maken zich zorgen of het kindje daar wel veilig geboren kan worden. Ondertussen krijgen collega's een ongeluk en moet er een maanbuggie op uitgestuurd worden om ze te redden. Zouteloze piloot film voor een tv-serie met bordkartonnen personages. De speciale effecten, SF-toestanden e.d. zijn echter netjes in orde. Regisseur-coproducent Zlotoff die zelf het magere, niet al te originele verhaaltje schreef, zou er beter aan gedaan hebben een echte scenarioschrijver te huren, die zich op een degelijk SF-verhaal had kunnen baseren. Het camerawerk was in handen van Hiro Narita.

Amazing Stories: Life On Death Row

1986 | Fantasy

Verenigde Staten 1986. Fantasy van Mick Garris. Met o.a. Patrick Swayze, James T. Callahan, Kevin Hagen, Hector Elizondo en Nicholas Love.

De laatste nacht van ter dood veroordeelde Swayze. Bij een ontsnappingspoging van medegevangenen gaat hij mee omdat hij toch niets te verliezen heeft. De uitbraak mislukt. Tijdens de schermutselingen wordt Swayze getroffen door een bliksemschicht. Als hij cipier Elizondo aanraakt, blijkt deze in één keer van een jarenlange pijn verlost te zijn. Swayze is geladen met een mysterieuze, geneeskrachtige energie. Men begint een actie om hem van de executie te redden. Vlot verteld, fantastisch verhaal met een knipoog. Nooit echt spannend, wel boeiend en met een verrassende ontknoping. Regisseur Garris schreef het verhaal dat geadapteerd werd door Rockne S. O'Bannon. Robert Stevens was cameraman van dienst.

Walking Target

1960 | Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Edward L. Cahn. Met o.a. Ronald Foster, Merry Anders, Joan Evans, Robert Christopher en Harp McGuire.

Als Nick Harbin (Foster) na vijf jaar wegens goed gedrag de gevangenis mag verlaten, houdt iedereen hem angstvallig in de gaten, want de buit van de overval is nooit gevonden. De politie, zijn hebzuchtige ex-vriendin Susan (Anders), de dubieuze detective Dave (Christopher) en de pers zitten hem op de hielen en hij is op die manier tot het doelwit uit de titel gemaakt. Nick die zich achter de tralies positief ontwikkeld heeft, wil eigenlijk niets anders dan een normaal leven als eerlijke burger. Bij de overval was zijn maat Sam doodgeschoten en Dave vindt dat zijn weduwe Gail (Evans) recht heeft op de helft van de buit. Als hij haar een bezoekje brengt, ziet hij ongekende mogelijkheden, bovendien voelt hij zich tot haar aangetrokken. De vraag is of men hem de gelegenheid wel wil bieden - de maatschappij is als het op geld aankomt, onvergeeflijk: halsmisdrijven verjaren na twintig jaar, maar schulden pas na dertig jaar. Vlot gemaakte, snel in het vergeetboek geraakte B-film van vakman Cahn. Adequate spelprestaties. Het scenario is van Stephen Kandel. Het camerawerk is van Maury Gertsman.