Nili Feller

Editor

Nili Feller is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Bar Bahar

2016 | Drama, Romantische komedie

Israël/Frankrijk 2016. Drama van Maysaloun Hamoud. Met o.a. Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura en Mahmud Shalaby.

Twee jonge, vrijgevochten Palestijnse vriendinnen - zeg maar gerust feestbeesten - die een appartement delen in Tel Aviv krijgen een braaf studerend conservatief nichtje te logeren. Alle drie blijken ze min of meer klem te zitten tussen twee culturen, en tussen traditionele en modernere normen. De toon van deze chickflick pendelt tussen romcom en drama, met drank, drugs, homoseksualiteit en valse vroomheid als subthema's. Een speelfilmdebuut dat in opzet wat didactisch is, maar de temperamentvolle meidenrollen redden de film.

The Congress

2013 | Sciencefiction, Animatie

Israël/Duitsland/Polen/Luxemburg/Frankrijk/België 2013. Sciencefiction van Ari Folman. Met o.a. Robin Wright, Harvey Keitel, Paul Giamatti, Jon Hamm en Kodi Smit-McPhee.

Robin Wright, een actrice op haar retour, gespeeld door Robin Wright, krijgt van Miramount een allerlaatste aanbod: de studio zal haar lichaam scannen om naar eigen inzicht in films te kunnen gebruiken. Ze stemt toe, om haar gehandicapte zoontje te kunnen onderhouden. Haar avatar belandt in een uitzinnige digitale wereld, in een vrije interpretatie van een sf-roman van de Pools-Russische schrijver Stanislaw Lem, door Israëlische cineast Ari Folman (Waltz with Bashir). Een beetje Orwell, een vleugje Faust en geweldige animatie, maar Folmans commentaar op de evolutie van de filmwereld is weinig subtiel.

Waltz with Bashir

2008 | Animatie, Documentaire

Israël/Duitsland/Frankrijk 2008. Animatie van Ari Folman.

De regisseur hoort van een vriend dat die al jaren nachtmerries heeft over honden die hem willen verscheuren. Het zijn er 26, net zoveel als hij begin jaren tachtig in de oorlog in Libanon heeft doodgeschoten om te voorkomen dat ze de vijand zouden waarschuwen met hun geblaf. De regisseur vocht in dezelfde oorlog maar kan zich er weinig van herinneren. Hij besluit oude dienstmaten op te zoeken, om zijn geheugen op te frissen. Meesterlijke en ontroerende animatiefilm laat zien hoe mensen omgaan met trauma's en schuldgevoelens. Genomineerd voor een Oscar, Gouden Palm en Bafta. César voor beste buitenlandse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nili Feller op televisie komt.

Reageer