Patrick Norbert

Acteur

Patrick Norbert is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Le sang des tropiques

1987 | Komedie

Frankrijk 1987. Komedie van Christian Bricout. Met o.a. Patrick Norbert, Nicole Calfan en Carl West.

Het vrijwel bewegingloze scenario bestaat uit de lange zwerftocht van een personage dat wanhopig op zoek is naar een geliefde die ergens in Zuid-Amerika (het had echter om het even waar kunnen zijn) verdwenen is. Een film waarin alles om de camera draait en die (dat ligt eraan) betovert of irriteert, of boeit, maar gezien het dunne plot ook niet bang is voor langdradigheid. Het zal u wel niet verbazen dat deze regisseur maar twee speelfilms in dertien jaar gemaakt heeft...

Une Jeunesse

1982 | Komedie

Frankrijk 1982. Komedie van Moshé Mizrahi. Met o.a. Ariane Lartéguy, Patrick Norbert, Jacques Dutronc, Charles Aznavour en Michael Lonsdale.

Een film naar de gelijknamige roman van Patrick Modiano. Het boek is zo nauwgezet gevolgd dat elke spontaniteit verdwijnt. Er gebeurt al weinig in de roman en de regisseur slaagt er niet in de sfeer over te brengen. Slechts saaie zwerftochten en eindeloze dialogen blijven over. De enige kostelijke momenten zijn te danken aan de prestaties van Dutronc, Aznavour en Lonsdale. Wat doen die beproefde acteurs trouwens in deze slechte film?

Ils appellent c[KA10]a un accident

1981 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1981. Drama van Nathalie Delon. Met o.a. Nathalie Delon, Patrick Norbert, Gilles Segal, Jean-Pierre Bagot en Robert Benoit.

Om de dood van haar zoontje Christophe te wreken die als gevolg van nalatigheid bij een operatie is gestorven, gaat de jonge moeder Julie tot het bittere eind: zij wordt door de politie gedood. Een van de ergste melodramas van de laatste jaren, en zeer ongeloofwaardig, vooral de hold-up die Julie pleegt. Met haar eerste film hakt Nathalie Delon er met een grove bijl in. Er is ook teveel onnodige muziek.

Le Rebelle

1980 | Drama

Frankrijk 1980. Drama van Gérard Blain. Met o.a. Patrick Norbert, Michel Subor, Isabelle Rosais, Jean-Jacques Aublanc en Françoise Michaud.

Een jongeman woont alleen met zijn zusje in een flatgebouw in een voorstad van Parijs. Hun vader is omgekomen in een ongeval, hun moeder ligt al maanden in de kliniek. Als ze uiteindelijk sterft krijgen broer en zus een sociaal werkster toegewezen die aankondigt dat als de jongen geen werk vindt, zijn zus in een tehuis zal worden geplaatst. Wat een boeiend sociaal melodrama had kunnen zijn wordt door Blain, een fan van Bresson, totaal emotieloos en plat verfilmd.

L'adoption

1979 | Drama, Actiefilm

Frankrijk 1979. Drama van Marc Grunebaum. Met o.a. Geraldine Chaplin, Jacques Perrin, Patrick Norbert, Gérard Lorin en Monique Delaroche.

Een jonge epilepticus wordt geadopteerd door het echtpaar Chaplin-Perrin dat hem alleen gebruikt om hun eigen frustraties op te vullen. Als de jongen zich dat bewust wordt, neemt hij gewelddadig wraak. De psychologie van het scenario overtuigt lang niet altijd, maar de debuterende acteur Norbert heeft als de jongeman de vereiste gekwelde en bedreigende aanwezigheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Norbert op televisie komt.

Reageer