Mechket Krifa

Acteur

Mechket Krifa is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Samt al qusour

1994 | Drama

Tunesië/Frankrijk 1994. Drama van Moufida Tlatli. Met o.a. Amel Hedhili, Hend Sabri, Ghalia Lacroix, Najia Ouerghi en Sami Bouajila.

Regiedebuut van Tunesische Tlatli over de lotgevallen van drie generaties vrouwen, gevangen in het keurslijf van de Arabische moslim-samenleving. De titel verwijst naar het paleis van de Bey's, de laatste koningen van Tunesië aan de vooravond van de Tunesische onafhankelijkheid. Hoofdpersonage is Lacroix, een zangeres die opgroeide aan het hof, waar haar moeder Hedhili als dienstbode werkte. Warmhartige ode aan het lief en leed van de verdrukte Tunesische vrouw. Het scenario is van de regisseur en Nouri Bouzid. Het camerawerk is van Youssef Ben Youssef.

Sfayah min dhabab

1989 | Drama

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Nederland/Tunesië 1989. Drama van Nouri Bouzid. Met o.a. Hichem Rostom, Hamadi Zarrouk, Mechket Krifa, Fethi Heddaoui en Soundos Belhassen.

Na in de gevangenis te hebben gezeten en gemarteld te zijn onder het vorige bewind, krijgt Youssef zijn vrijheid terug en trekt 's nachts door de stad op zoek naar zijn herinneringen en zijn familie. Noch het een noch het ander levert hem iets anders op dan desillusie, verbittering, teleurstelling en angstgevoelens. Hij pleegt zelfmoord. Een pessimistische, bittere, met details overladen en uitermate nauwkeurig opgebouwde film. Maar ook een werk dat tot nadenken stemt, met poëtische overwegingen die zich toespitsen op de ondergang van ideologieën en de angst voor conservatief fanatisme. Een hele moedige film die 'een beroep op de vrije gedachte' doet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mechket Krifa op televisie komt.

Reageer