Jean Baronnet

Regisseur, Scenarist

Jean Baronnet is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Une journée au Luxembourg

1994 | Historische film, Drama

Frankrijk 1994. Historische film van Jean Baronnet. Met o.a. François Bourcier, Jean-Guillaume Le Dantec, Jean-Pierre Durand, Christian Gonon en Bruno Balp.

Parijs, mei 1871. De Commune is verslagen. Het leger van Versailles heeft de macht weer in handen. Maxime Vuillaume (Bourcier), hoofdredacteur van de anarchistische krant Le Père Duchesne, wordt toevallig op straat aangehouden en naar de Jardin du Luxembourg gebracht. Daar worden honderden mannen, vrouwen en kinderen na een schijnproces gefusilleerd. Indien zijn ware identiteit wordt ontdekt, heeft hij helemaal kans het er levend af te brengen. Boeiende reconstructie van een van de bloedigste bladzijden uit de geschiedenis van het Parijs van na de Revolutie. Dit docudrama begint met een fotoreportage, die een summier overzicht geeft van de gebeurtenissen, met begeleidend commentaar van Valérie Bourcier. Geen ontspannende verpozing maar wel indrukwekkend in beeld gebracht. Scenario van regisseur Baronnet en fotografie van Pierre Dupoucy.

Histoire du Caporal

1983 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1983. Oorlogsfilm van Jean Baronnet. Met o.a. Philippe Nahoun, Maurice Tuesch, Christian Defleur, Catherine Reynet en Paul Gobert.

Dit is de eerste lange speelfilm van deze regisseur, die nogal wat moeite heeft gehad met het uitbrengen ervan vanwege het moeizame onderwerp. De film beschrijft de walgelijke slachtpartijen in de loopgraven tijdens WO I. Een korporaal met verlof duikt onder en leeft vervolgens op het ritme van de seizoenen, één met de natuur. Een politieagent maakt tenslotte een einde aan het leven van de deserteur. Er gebeurt dus bijna niets in deze landelijke tragedie, gespeeld door een handjevol acteurs. Prachtige beelden, dat wel, maar soms een beetje teveel, wat de film helemaal een statisch effect geeft. De film is te lang en te saai, maar geeft een boeiende beschrijving van de natuur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Baronnet op televisie komt.

Reageer