Tao Zeru

Acteur

Tao Zeru is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Shenghuo Xiu

2002 | Drama

China 2002. Drama van Huo Jianqi. Met o.a. Tao Hong, Tao Zeru, Pan Yueming, Yang Yi en Luo Deyuan.

TASHet scenario is van Si Wu naar de roman van Chi Li. Het camerawerk is van Sun Ming.

Yige he bage

1987 | Oorlogsfilm

China 1987. Oorlogsfilm van Zhang Junzhao. Met o.a. Tao Zeru, Chen Daoming, Lu Xiaoyan, Zhao Xiaorui en Zhao Jianwen.

China vlak voor WI. Politiek commisaris Wang (Tao Zeru) raakt in hechtenis nadat iemand hem (ten onrechte) verraden had en wordt opgesloten bij boeven, onverlaten en ander gespuis. Ook zijn verrader (Xie Yuan) zit achter de tralies. Dan vallen de Japanners binnen en de gevangenen worden door het Rode Leger meegenomen op de terugtocht.

Wan Zhong

1986 | Oorlogsfilm

China 1986. Oorlogsfilm van Wu Ziniu. Met o.a. Tao Zeru, Sun Min, Liu Ruolei, Ge Yaming en Ye Nanqiu.

De derde film van Ziniu is een boeiende anti-oorlogsfilm met zeer krachtige beelden en weinig dialoog. De handeling speelt zich af in Noord-China vlak na de Japanse capitulatie. Chinese troepen stuiten op een uitgehongerde Japanse eenheid, die een munitiedepot verdedigt en niet weet dat de oorlog voorbij is. De Chinezen bieden ze een eervolle overgave aan, terwijl ze haveloze militairen laven; de Japanners vragen een nacht bedenktijd en proberen met een collectieve zelfmoord nog slachtoffers te maken. De Chinezen vermoeden echter een valstrik en trachten de situatie te voorkomen. Het munitiedepot gaat de lucht in en maakt slachtoffers, terwijl de Chinezen nog talloze Japanse soldaten weten te redden. Een niet-Mao-film van de z.g. `nieuwe golf` (voordat het huidige regime daar ook weer bloedig een einde aan maakte), die in 1989 bekroond werd in Berlijn voor de beste regie en op de nominatie stond voor een Oscar.

Yige he bage

1983 |

China 1983. Zhang Junzhao. Met o.a. Lu Xiaoyan, Chen Daoming en Tao Zeru.

Tijdens de Chinees-Japanse oorlog in de jaren 40 valt politieman Wang door een valse tip in ongenade en wordt opgesloten bij bandieten en dieven. De Japanse troepen naderen gestaag en het Rode Leger trekt zich verder terug, met de gevangenen. Als bijna alle soldaten sneuvelen worden de gevangenen onder leiding van Wang ingeschakeld om mee te vechten. Aanvankelijk denken ze alleen aan ontsnapping

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tao Zeru op televisie komt.

Reageer