Marina Lorenzi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La ballata di Ren-Ham

1991 | Muziek, Experimenteel

Italië 1991. Muziek van Maurizio Angeloni. Met o.a. Andrea Cagliesi, Maria Tona, Pino Misiti, Ferdinando Arena en Monica Cervini.

Subtiel verhaal over teleurstelling en bedrog in het theater en in het leven. Zes jonge mensen uit Assisi wachten met spanning op de komst van levens- en toneelkunstenaar Ren-Ham. Ze hopen bij hem hun creativiteit te ontwikkelen en hun remmingen kwijt te raken. De filosofische therapeut Ren-Ham weet zijn studenten te boeien. Ze vertellen hun diepste geheimen, dansen, spelen wonderlijke muziek, laten zich gaan en zoeken naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen. Maar de afstand die hen scheidt van de ondoorgrondelijke meester verhindert echte overgave. Het onderwerp is gedateerd, de film is niet altijd even helder en de overdreven spontaniteit is storend. Opgenomen op locatie in Assisi.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië/Spanje/Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.