Konstantin Khabenskiy

1972 Regisseur, Acteur

Konstantin Khabenskiy (1972) is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Sobibor

2018 | Drama, Oorlogsfilm

Rusland/Duitsland/Litouwen/Polen 2018. Drama van Konstantin Khabenskiy. Met o.a. Christopher Lambert, Konstantin Khabenskiy, Philippe Reinhardt, Wolfgang Cerny en Mariya Kozhevnikova.

Oorlogsdrama over de grote ontsnapping uit concentratiekamp Sobibór op 14 oktober 1943: honderden gevangenen komen in opstand tegen de nazi’s en vechten zich een weg naar buiten.

Day Watch

2006 | Horror, Fantasy, Thriller

Rusland 2006. Horror van Timur Bekmambetov. Met o.a. Konstantin Khabenskiy, Mariya Poroshina en Vladimir Menshov.

In dit vervolg op Nochnoy dozor (2004) is het foute boel in de magische wereld van een alternatief Moskou. Daar houden tovenaars van de 'lichte en duistere zijde' zich aan een ongemakkelijk bestand, om te voorkomen dat ze in een allesvernietigende oorlog verwikkeld raken. Maar het bestand wankelt omdat de zoon van hoofdpersoon Anton (Khabenskiy) is overgelopen naar de tegenpartij. Voor wie deel een niet heeft gezien zeer lastig te volgen fantasy-horror, gebaseerd op de boeken van Sergey Lukyanenko. Warrig, maar met veel visuele flair gemaakt.

Bednye rodstvenniki

2005 | Drama

Frankrijk/Rusland 2005. Drama van Pavel Lungin. Met o.a. Konstantin Khabenskiy, Natalya Kolyakanova en Leonid Kanevsky.

Een jonge Russische avonturier heeft een bedrijfje dat uit het oog verloren familieleden opspoort, maar neemt het af en toe niet zo nauw met de waarheid. En dat breekt hem op bij een klus in een dorpje in de Oekraïne.

Night Watch

2004 | Actiefilm, Fantasy, Horror

Rusland 2004. Actiefilm van Timur Bekmambetov. Met o.a. Konstantin Khabenskiy, Mariya Poroshina, Vladimir Menshov, Aleksey Chadov en Valeriy Zolotukhin.

Omdat zijn vriendin hem de bons heeft gegeven vraagt Anton Gorodetsky (Khabenskiy) in een smoezelig appartement in Moskou hulp aan een oude heks, maar haar zwartmagische ritueel wordt onderbroken door de toverpolitie van de Night Watch. Dat de agenten voor Anton niet onzichtbaar zijn, toont aan dat ook hij magisch talent bezit. In de fantasy-wereld van Sergey Lukyanenko, een in Rusland populaire schrijver, wonen tovenaars en vampiers niet in Middeleeuwse omgevingen, maar in modern, hedendaags, rommelig, wodka-doordrenkt Moskou. Het wordt met veel visuele flair in beeld gebracht door regisseur Bekmambetov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Konstantin Khabenskiy op televisie komt.

Reageer