Georgi Dyulgerov

Regisseur

Georgi Dyulgerov is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Trampa

1978 | Drama

Bulgarije 1978. Drama van Georgi Dyulgerov. Met o.a. Ilya Dobrev, Tanya Shahova, Zhana Mircheva, Margarita Pekhlivanova en Vylcho Karamachev.

Dit is een dramatische film met komische intermezzo's naar de roman van Ivaylo Petrov. Hij speelt in de roerige dagen van de collectivering in het Bulgarije van de jaren vijftig. De bekende schrijver Dobrin Ilyev, een gewezen radioverslaggever, komt in contact met een meisje dat zich voordoet als zijn dochter en dat plagiaat pleegt in een po√ęziewedstrijd. De twee vertegenwoordigen verschillende generaties met uiteenlopende ervaringen die onmogelijk begrip voor elkaar kunnen opbrengen, zo luidt de bittere conclusie die uit de film te trekken valt.

Avantazh

1977 | Drama, Biografie, Documentaire

Bulgarije 1977. Drama van Georgi Dyulgerov en Georgi Djulgerov. Met o.a. Roussi Chanev, Maria Statoulova, Plamena Getova, Radosveta Vassileva en Plamen Donchev.

Complexe film over het leven van een koning onder de zakkenrollers, geconstrueerd op basis van gerechtelijke stukken, met getuigenissen van z'n medeplichtigen, z'n vriendinnen en z'n vrouw. Dyulgerov kiest geen partij, maar laat zien dat met een andere school, een andere vrouw enz. de hoofdfiguur het met zijn intelligentie nog ver had kunnen brengen. Dyulgerov behoort tot de belangrijkste regisseurs van zijn tijd in Bulgarije. Bekroond met een Zilveren Beer voor de Beste regie op het Berlijnse filmfestival. Het scenario is van Rousy Chanev en regisseur Dyulgerov naar het boek van Petko Zdravkov-Zdravelin. Het camerawerk is van Radoslav Spassov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georgi Dyulgerov op televisie komt.

Reageer