Pavel Novy

Acteur

Pavel Novy is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Artus, Merlin a Prchlici

1995 | Komedie, Familiefilm

Tsjechië 1995. Komedie van Véra Plivová-Šimková, Drahomira Králova, Vera Plívová-Simková en Drahomíra Králová. Met o.a. Pavel Novy, Veronika Jeniková, Valerie Kaplanová, Magdalena Reifová en Rostislav Marek.

Rap gemaakte BEETHOVEN ('S SECOND)-kielzogvaarder met een vleugje Disney op z'n Tsjechisch. Grootmoeder laat op een gegeven moment een zwervende Dalmatische hond binnen, terwijl het gezin Prchlic er al een heeft: Artus. De beesten zijn gelukkig, ravotten en halen een boel overhoop, zodat besloten wordt dat de indringer, Merlin gedoopt, weer moet gaan, maar dan heeft de familie Prchlic buiten de waard gerekend met de schrandere dieren, die nog een leuke verrassing in petto hebben. Onschuldig en onschadelijk vermaak, waarnaar men kan kijken als men zich geen raad meer weet, maar waar eigenlijk niks aan. Het pretentieloze scenario is van Katerina Priscáková. Het camerawerk is van Antonin Holub.

Die Hängematte

1989 | Drama, Familiefilm

Servië en Montenegro 1989. Drama van Vera Simková-Plívová. Met o.a. Lenka Vlasáková, Tomás Karger, Martin Kukla, Zuzanna Stivinová en Libuse Geprtová.

Eindexamenkandidate Vlas[KA1]akov[KA1]a is in verwachting geraakt en wil direct na de geboorte haar kind laten adopteren, omdat haar vriend zijn verantwoording ontloopt. Als de adoptie eenmaal een feit is, ontwaakt het moedergevoel. Beproefd thema als kritiek in cin[KA1]ema v[KA1]erit[KA1]e-stijl op de veranderde maatschappij, nadat het communisme (tijdelijk) afgezworen was. Scenario van regisseur Simková- Plívová. Camerawerk van Antonin Holub.

S tebou me bavi svet

1982 | Komedie, Familiefilm

Servië en Montenegro/Tsjechië 1982. Komedie van Marie Poled[KA5]naková en Marie Polednakova. Met o.a. Eliška Balzerová, Zdena Studenková, Jana Sulkova, Pavel Novy en Václav Postránecký.

Drie welvarende vaders - een arts, een dirigent en een geluidstechnicus - worden door hun resp. vrouwen gedwongen om op hun skivakantie de kinderen - zes in totaal - mee te nemen, terwijl de vrouwen thuisblijven om voor één keertje zichzelf te zijn. Vol goede moed begeven de vaders zich op weg, want het was altijd hun uitje onder elkaar. Hoewel ze menen de situatie als kerels in de hand te kunnen houden, worden ze geconfronteerd met onverwacht gedrag en koddige gebeurtenissen. Tenslotte besluiten de moeders ook van de pret te genieten en blijken redders in de nood. Film met aardige ideetjes, maar met houterig spel in kleurloze Tsjechische partijproductie. Scenario van regisseuse Marie Poled[KA5]naková. Camerawerk van Petr Polák.

Mrkacek Ciko

1982 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1982. Familiefilm van Věra Plivová-Simková en Drahuse Králova. Met o.a. Filip Menzel, Jakub Stepán, Vit Marie Malkova, Pavel Novy en V. Olmer.

Het titelpersonage, gespeeld door Menzel, is een elf-jarige knaap, een gecultiveerde jongen die voor het eerst tijdens een vakantiekamp onder 'echte' kinderen terechtkomt. De aanvaarding door de groep maakt deel uit van de persoonlijkheidsvorming van de jongen, die in het slot als volwaardig lid zal opgenomen worden. Opnieuw een typische Plivova-Simkova film met haar themata als de tegenstellingen natuur-cultuur, milieubewustzijn, groepsgebondenheid en het kinderspel als leerproces. Ook bekend als BLINKER CIKO.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pavel Novy op televisie komt.

Reageer