Omer Chawshin

Acteur

Omer Chawshin is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sirta la gal ba

2009 | Drama

Irak 2009. Drama van Shahram Alidi. Met o.a. Omer Chawshin, Maryam Boubani en Fakher Mohammad Barzani.

De oude Mam Baldar rijdt door Iraaks Koerdistan met een gettoblaster en een handvol cassettes. Daarop spreken mensen boodschappen in voor familieleden of vrienden. Een guerrillastrijder wil een opname van het gekrijs van zijn kind dat op komst is, maar als Mam Baldar aankomt in het dorp waar de vrouw woont blijkt dat alle kinderen en zwangeren zijn verdwenen. Hij gaat naar hen op zoek.

Jiyan

2002 | Drama

Irak/Verenigde Staten 2002. Drama van Jano Rosebiani. Met o.a. Kurdo Galali, Pisheng Berzinji, Choman Hawrami, Enwer Shexani en Derya Qadir.

In maart 1988 vonden in Irak tijdens het bewind van Saddam Hoessein gruwelijke aanvallen plaats met chemische en biologische wapens op Koerdische gebieden in het land. In de plaats Halabja werden 5000 mensen gedood en nog eens duizenden ernstig gewond. In dit warme en merkwaardig genoeg ook geestige drama keert een Koerdische man, Diyari, na lange tijd in Amerika te hebben gewoond, terug naar zijn vaderland om in Halabja een weeshuis op te zetten. Hij treft er, enkele jaren na de aanslagen, een gemeenschap aan met overal zichtbare littekens. Hij trekt zich in het bijzonder het lot aan van Jiyan, een tienjarig meisje met een verminkt gezicht. Regisseur Rosebiani, die financieel werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds, is zelf een Koerdische Irakees die voor zijn opleiding naar Amerika ging. Zijn ontroerende verhaal, waaruit eerder optimisme en veerkracht spreekt dan bitterheid en wraakzucht, werd op het filmfestival Rotterdam genomineerd voor de VPRO Tiger Award.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Omer Chawshin op televisie komt.

Reageer