Viviane Bartsch is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Paradies: Hoffnung

2013 | Drama

Oostenrijk/Duitsland/Frankrijk 2013. Drama van Ulrich Seidl. Met o.a. Melanie Lenz, Verena Lehbauer, Joseph Lorenz en Viviane Bartsch.

In dit slotdeel van Seidls Paradies-trilogie moet de dertienjarige Melanie naar een afslankkamp voor tieners, waar ze valt voor de arts die haar vorderingen in de gaten moet houden. Het contrast tussen onbedwingbare verlangens en de onverzettelijke realiteit heeft Seidl nog nooit zo sterk weten te vangen. De strakke kaders, de ordening van personages in het decor en de eindeloze, rituele herhalingsoefeningen zijn de visuele tegenhanger van de vormeloze maar allesbepalende emoties. Geen wonder dat elk deel van de trilogie werd geselecteerd voor 's werelds belangrijkste filmfestivals.

Liebeskind

2005 | Drama

Duitsland 2005. Drama van Jeanette Wagner. Met o.a. Anna Fischer, Lutz Blochberger, Radik Golovkov en Viviane Bartsch.

Een zeventienjarig meisje (Fischer) raakt verzeild in een buitengewoon vrijpostige relatie met haar vader nadat de twee elkaar vijf jaar niet hebben gezien. 'Een seksuele relatie tussen vader en dochter is een taboe. Maar wat als beiden instemmen? Is het dan een misdaad, en wat betekent het voor de twee?' Deze vragen wilde filmstudente Jeanette Wagner (1968) naar eigen zeggen behandelen in haar afstudeerfilm voor de Berlijnse film- en televisieacademie. Haar Liebeskind is bezienswaardig vanwege het intense spel, de hoge productiewaarden en de gapende ruimte voor het eigen oordeel. Actrice Anna Fischer (1986) kreeg in Saarbrücken de Max Ophüls-prijs voor aankomend talent.

Kaltfront

2003 |

Oostenrijk/Duitsland 2003. Valentin Hitz. Met o.a. Georg Friedrich, Edita Malovcic en Viviane Bartsch.

Tijdens een inbraak verongelukt de leider van een groep jongeren. Ze laten hem achter en vluchten naar de bergen. Daar vinden ze onderdak in een vakantiehuisje. Het gebrek aan ruimte en hun schuldgevoel begint hen echter langzamerhand parten te spelen...