Ken Utsui

Acteur

Ken Utsui is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Saimin

1999 | Thriller, Horror, Fantasy

Japan 1999. Thriller van Masayuki Ochiai. Met o.a. Goro Imagaki, Nibo Kanno, Ken Utsui, Kenia Satoi en Takeshi Masu.

Tokyo wordt overspoeld door een zelfmoordenplaag. Mensen plegen zelfmoord zonder aanwijsbare oorzaak. Alles wordt nog vreemder als blijkt dat elk slachtoffer als laatste woorden 'groene aap' uitte. Detective Sakurai, een harde ouderwetse politieman kan er geen logische draad in vinden. Zijn assistent, de jonge psychoanalyticus Saga, suggereert dat de slachtoffers misschien gehypnotiseerd werden. Deze hypothese kunnen ze echter niet met bewijzen ondersteunen, tot ze per toeval op een kostbare getuige stoten. Ze zien een tv-show waarin de jonge Yuka gehypnotiseerd wordt door de illusionist Jissoji. Uit haar mond komen de woorden 'groene aap'. Saga vermoedt dat Yuka een dubbele persoonlijkheid bezit en tijdens het kruisverhoor door Sakurai komt haar tweede natuur boven en breekt de hel los. Intrigerende psychologische griezelthriller met een nachtmerrie-achtige climax. De cineast slaagt erin alle clichés van het genre te omzeilen en zijn plot vol onverwachte wendingen te steken. Dit komt de geloofwaardigheid niet steeds ten goede, maar liefhebbers zullen er toch van genieten. Ochiai schreef het scenario samen met Yasushi Fukuda. Fotografie is van Osanu Fojishi. Dolby Stereo.

Super Express 109

1975 | Drama

Japan 1975. Drama van Junya Sato. Met o.a. Ken Takakura, Shin'ichi Chiba, Kei Yamamoto, Tetsurô Tamba en Ken Utsui.

Een stereotiepe rampenfilm die schaamteloos leentjebuur speelt bij o.a. THE CASSANDRA CROSSING en JUGGERNAUT. Een geruïneerde industrieel verstopt een bom aan boord van de expressetrein Tokio-Osaka en eist vijf miljoen dollar losgeld. De bom ontploft als de snelheid van de trein beneden de 80km/u zakt. Er loopt iets mis bij de overhandiging van het losgeld en de afperser komt om het leven voor hij heeft kunnen zeggen waar de bom verborgen is... De film is totaal ongeloofwaardig en technisch slordig, maar met enige goede wil best onderhoudend.

Onmi

1963 | Drama, Erotiek, Misdaad

Japan 1963. Drama van Koji Shima. Met o.a. Junko Kano, Ken Utsui, Makoto Roppongi, Reiko Yumi en Yatsuko Tanami.

Op een dag verliest de jonge Akiko 500.000 yen die behoren aan de maatschappij waarvoor hij werkt. Wanhopig doet hij zich voor als de geliefde van een machtige zakenman, die hem gul betaalt. Eén van de, bijna obscene, erotische psycho-drama's die de Japanse filmwereld in de jaren 1960-1970 in overvloed heeft geproduceerd. De film behoort niet tot de besten in zijn genre.

Nessa no Tsuki

1963 | Avonturenfilm, Romantiek

Japan 1963. Avonturenfilm van Shigeo Tanaka. Met o.a. Kojiro Hongo, Charito Solís, Jun Fujimaki, Yasuko Nakata en Ken Utsui.

Een Japanse ingenieur wordt onder dwang naar het onbekende koninkrijk van Funan gevoerd, waar hij een verhouding met de prinses krijgt en zich verwikkeld ziet in allerlei koninklijke intriges. Een absurde eclectische film, bijna lachwekkend.

Fusoku Nanaju-Go Metoru

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Ken Utsui, Jiro Tamiya, Junko Kano en Bontaro Miake.

Een gigantische wervelstorm breekt zonder pardon binnen in de dagelijkse beslommeringen van een groep uiteenlopende personen. Zeer clichématig en een gruwelijk saaie rampen-film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ken Utsui op televisie komt.

Reageer