Philip Appleby: muziek.
Er zijn 9 films gevonden.

The King's Beard

2002 | Animatie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 2002. Animatie van Tony Collingwood. Met o.a. Jim Broadbent, Peter Egan, Colin McFarlane en Kerry Shale.

Koning Cuthbert heeft de langste baard ter wereld. Omdat hij erg geliefd is laten z'n mannelijke onderdanen ook hun baard staan. Dit bevalt de jonge, werkloze kapper Rufus totaal niet en hij besluit stiekem de baard van de koning af te knippen.

The Wyvern Mystery

1999 | Horror, Mysterie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1999. Horror van Alex Pillai. Met o.a. Naomi Watts, Derek Jacobi, Iain Glen, Jack Davenport en Aisling O'Sullivan.

Koning Cuthbert heeft de langste baard ter wereld. Omdat hij erg geliefd is laten z'n mannelijke onderdanen ook hun baard staan. Dit bevalt de jonge, werkloze kapper Rufus totaal niet en hij besluit stiekem de baard van de koning af te knippen.

Butterfly Collectors

1999 | Misdaad, Thriller, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1999. Misdaad van Jean Stewart. Met o.a. Pete Postlethwaite, Jamie Draven, Rachel Davies, Julie Graham en Alison Newman.

De plot van Butterfly collectors, draait om een politieman maar dit is geen standaard politiefilm. Rechercheur John McKeown (Postlethwaite) houdt niet echt van zijn vak. Daar wordt hij des te meer mee geconfronteerd als hij de tiener Dex Lister (Draven) moet arresteren voor inbraak en verdenking van moord tijdens die inbraak. McKeown raakt onder de indruk van de jongen omdat hij zonder ouders zijn kleine zusje en broertje en een mooie tuin onderhoudt. Maar zijn de ouders van Dex wel vermist? Wordt McKeown om Dex´ tuin geleid? En in hoeverre is McKeown in zijn beoordelingsvermogen beïnvloed door zijn persoonlijke situatie? Goed acteerwerk van vooral de debuterende Draven en de ervaren Postlethwaite, de vaak onderschatte acteur die `stiekeme´ rollen had in grote producties als Romeo + Juliet, The usual suspects en Alien 3. (IdH/VPRO Gids)

Nothing Personal

1995 | Drama

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Thaddeus O'Sullivan. Met o.a. Ian Hart, John Lynch, James Frain, Michael Gambon en Ruaidhri Conroy.

Belfast 1975. Na een bomaanslag door de IRA in een overvolle pub wordt er tussen de protestantse en katholieke leiders een wapenstilstand afgesproken. De pro-Britse paramilitaire organisatie van Leonard (Gambon) kan nauwelijks de gewelddadige leden van de bende van Kenny (Frain) in bedwang houden.

Cinema Europe: The other Hollywood

1995 | Documentaire, Historische film

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1995. Documentaire van Michael Winterbottom, Dan Carter, David Gill en Kevin Brownlow.

Documentaire over de beginjaren van de Europese film, van de gebroeders Lumiere tot aan het vertrek van Victor Sjöstrom naar Hollywood. Co-regisseurs Kevin Brownlow en David Gill zijn autoriteiten op het gebied van vroege cinema. Kenneth Branagh en Jean-Louis Trintignant doen de Engelse en Franse commentaarstemmen.

The Blue Boy

1994 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1994. Mysterie van Paul Murton. Met o.a. Emma Thompson, Adrian Dunbar, Eleanor Bron, David Horovitch en Joanna Roth.

Thompson hoopt nu ze zwanger is haar niet bepaald schitterende huwelijk met Dunbar te redden. Ze haalt hem over haar mee te nemen op een zakenreis naar de Highlands. Joe vindt het maar niks, want normaal gesproken neemt hij zijn vriendin mee naar dat hotel. In het hotel raakt Thompson geobsedeerd door een kind dat er jaren geleden in een meer verdronk. Ondertussen raakt ze ook steeds sterker overtuigd van Dunbars ontrouw. Psychologische thriller, badend in een bevreemdende sfeer, schitterend gespeeld door een reeks uitstekende acteurs, met aan kop natuurlijk Thompson. Hoe een dramatische gebeurtenis uit het verleden invloed uitoefent op het heden. Knap scenario van regisseur Murton. Hallucinante fotografie van Stuart Wyld.

D.W. Griffith: Father of Film

1993 | Documentaire, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1993. Documentaire van Kevin Brownlow en David Gill.

Diepgaande, chronologische analyse van het leven en werk van de legendarische filmer David Wark Griffith (1875-1948), vanaf zijn jeugd in Louisville, Kentucky, zijn acteerdebuut in RESCUED FROM AN EAGLE`S NEST (1908), kort daarop gevolgd door zijn regiedebuut met THE ADVENTURES OF DOLLY (1908). In de vijf daarop volgende jaren draaide hij 450 films voor de Newyorkse studio Biograph. In 1915 bracht hij in de jonge filmwereld een vernieuwing met zijn epos over de Amerikaanse burgeroorlog THE BIRTH OF A NATION, waarin hij de diverse, inmiddels bekende filmtechnieken structureerde tot beeldtaal met een eigen grammatica. In deze film werd een negatief beeld geschilderd van de zwarte Amerikanen, terwijl de Klu Klux Klan er positief vanaf kwam. Brownlow en Gill geven een gedetailleerd verslag van de racistische onlusten die hierna uitbraken. Griffith was onthutst door de reacties - ongetwijfeld was INTOLERANCE (1916) hierop zijn antwoord. Stuk voor stuk brengen de makers van deze documentaire biopic het ontstaansproces in beeld van Griffiths meesterwerken van HEARTS OF THE WORLD (1918), BROKEN BLOSSOMS (1919), WAY DOWN EAST (1920) tot ORPHANS OF THE STORM (1922). Dan onderzoeken ze waarom zijn volgende films zoals AMERICA (1924), ISN`T LIFE WONDERFUL (1924) en THE SORROWS OF SATAN (1926) flopten, waardoor zijn carri[KA2]ere stagneerde en na twee geluidsfilms ABRAHAM LINCOLN (1930) en THE STRUGGLE (1931) tot stilstand kwam. De rolprent is rijkelijk voorzien van fragmenten uit Griffiths oeuvre, zeldzame priv[KA1]e-filmpjes, journaalopamen en getuigenissen van mensen die hem gekend hebben, w.o. Lillian Gish, Frank Capra, Blanche Sweet, Karl Brown, Adela Rodgers St. Johns, Anita Loos, Andrew L. Stone, Neil Hamilton, Stanley Cortez, Russell Merritt, Evelyn Baldwin (zijn tweede vrouw), Zita Johann, Samuel Marx en William Bakewell. Deze schitterende beschouwing is ingedeeld in drie hoofdstukken: 1. vanaf het begin van zijn carrière tot BIRTH OF A NATION. 2. van INTOLERANCE tot WAY DOWN EAST. 3. van ORPHANS OF THE STORM tot aan zijn dood. Het geheel werd van commentaar voorzien door Lindsay Anderson. Het camerawerk van het originele materiaal is van Denny Furey, John Hanlon, Ken Lowe, John Slagle, Steve Elkin en David Rabinovitz.

Tell Tale Hearts

1992 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1992. Thriller van Thaddeus O'Sullivan. Met o.a. Bill Paterson, Brid Brennan, Emma Fielding, Morag Hood en John Woodvine.

Paterson heeft zeventien jaar gezeten voor verkrachting van en moord op een jong meisje. Hij wil een nieuw leven beginnen, maar twee vrouwen die de waarheid willen achterhalen zijn hem op het spoor. Fielding, de moeder van een meisje dat destijds kort voor de moord verdween, is ervan overtuigd dat Paterson ook haar dochter heeft vermoord, en radioverslaggeefster Brennan zal ervoor zorgen dat de waarheid aan het licht komt. Grimmige, realistische, psychologische thriller, die eigelijk gaat om de manier waarop men de dader van een gruwelijke moord behandelt. Ook een hartekreet tegen de doodstraf. Geschreven door Stephen Lowe.

Maria's Child

1992 | Drama, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Malcolm McKay. Met o.a. Yolanda Vazquez, David O'Hara, Fiona Shaw, Alec McCowan en Kathryn Hunter.

Aan de hand van een wat curieuze geschiedenis over de in Engeland wonende Italiaanse Vazquez, benadert regisseur/scenarist McKay het abortusprobleem vanuit een ongewone invalshoek. Zij is zwanger en juist op moment krijgt ze eindelijk een grote dansrol in een succesvolle musical. Ze besluit tot abortus, maar die avond hoort ze plotseling de stem van haar ongeboren kind. Ze staat voor een dilemma: zal ze dit leven doden om haar carrière te redden? Er ontstaat een dialoog-relatie tussen de moeder en het ongeboren kind. De film neemt geen standpunt pro of contra in, maar tracht de kijker aan het denken te zetten. Het interessante, goede en naar een onverwacht slot opgebouwde scenario, is echter te mager om doorlopend te blijven boeien, waardoor de film niet van langdradigheid gered kan worden, ook al acteert een internationale groep acteurs op een aanvaardbaar peil. Knappe fotografie van Sean Van Hales.