Kurt Jaggberg: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Der Mann im Salz

1989 | Drama

Duitsland​/​​Tsjechoslowakije​/​​Spanje​/​​Oostenrijk 1989. Drama van Rainer Wolffhardt. Met o.a. Michael Roll, Fernando Guillen, Ditte Schupp, Jana Dolanská en Michel Subor.

In de 17e eeuw lijdt Europa onder een zekere heksenterreur. Ook de jonge jager Roll wordt van een verbond met de duivel beschuldigd. Zowat alle vrouwen uit zijn entourage worden verklikt en gefolterd als heksen. Naar de bekende, gelijknamige roman van Ludwig Ganghofer (1855-1920) (in het Nederlands vertaald als De man in 't zout). Door veelfilmer Wolffhardt met veel zin voor Heimat-toestanden in beeld gebracht als tweedelige tv-film. Speelt in de omgeving van Salzburg, niet ver van de Salzberg en Berchtesgaden, het geliefde Alpenoord van Adolf Hitler; nou, dan weet u het wel. Scenario van regisseur en Joachim Hammann. Camerawerk van Carl Friedrich Koschnick.

Tatort - Wir werden ihn Mischa nennen

1986 | Mysterie

Oostenrijk 1986. Mysterie van Kurt Junek. Met o.a. Gerhard Dorfer, Kurt Jaggberg, Michael Janisch, Heinz Huber en Michael Bukowsky.

De hoogzwangere Helga Waschinski (Hilverth) is getuige van een bankoverval en herkent een van de daders. Helga wordt door hen opzettelijk getroffen. De gangsters vluchten en nemen een klein meisje, dat toevallig stond te kijken als gijzelaarster mee. Het slachtoffer bezwijkt aan haar verwondingen nadat ze bevallen is van een kind dat tussen leven en dood zweeft. Haar echtgenoot Hermann Waschinski (Schm[KA3]olzer) heeft een goed idee waar hij de misdadigers moet zoeken en wil het recht in eigen hand nemen. Dit is helemaal niet naar de zin van Hofrat Putner (Dorfer) en Oberinspektor Hirt (Jaggberg). Het scenario is van Kurt Junek naar het gelijknamige verhaal van Harald Mini. Het camerawerk is van Wolfgang Koch. Derde zaak van Hirt, aflevering 186.

Tatort - Nachtstreife

1985 | Mysterie

Oostenrijk 1985. Mysterie van Jochen Bauer. Met o.a. Michael Janisch, Gerhard Dorfer, Michael Bukowsky, Kurt Jaggberg en Heinz Zuber.

Op een nacht wordt inspecteur Ullmann (Herz-Kestranek) door een bromfietsendief neergeschoten. Hij zweeft tussen leven en dood en er is kans dat zijn been geamputeerd moet worden. Zijn collega`s, Fichtl (Janisch), Hollocher (Bukowsky) en Schulz (Zuber) kunnen de vermoedelijke dader inrekenen, omdat hij een strafblad heeft, een gestolen brommer in zijn bezit heeft en alle aanwijzingen tegen hem zijn. Hij hangt zich echter in zijn cel op. Achteraf blijkt dat het slachtoffer het nooit gedaan kon hebben, want toen de schoten gelost werden, zat hij achter de tralies. Het neerschieten van de smeris tijdens diens nachtelijke patrouille blijkt een afleidingsmanoeuvre te zijn geweest en het onderzoek leidt tenslotte naar een grote drugszaak. Het scenario is van Leo Frank en het camerawerk van Wolfgang Koch. Oberinspektor Hirths tweede zaak. Aflevering 172.

Tatort - Baranskis Geschäft

1985 | Mysterie

Duitsland 1985. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Horst Bollmann, Knut Hinz, Art Brauss, Nicolin Kunz en Ulrich von Dobschütz.

Een agent uit het oostblok wil overlopen en neemt contact op met een (voormalige) medewerker van de militaire contraspionage. Hij wordt echter bij het overdragen van het eerste pakket al gedood. Wat zou het voor handel zijn geweest? Waar zijn de goederen? Kan de geheime dienst van het westen er nog aankomen? Wat weet de vriendin van de gestrande overloper? Waar zit Heinz? De vragen volgen elkaar op. `De spanning betekent nog eens mijn dood` (Arthur Dent). Het scenario is van Jochen Wedegärtner en Friedhelm Werremeier. Het camerawerk is van Frank A. Banuscher.

Tatort - Der Mann mit den Rosen

1984 | Mysterie

Oostenrijk 1984. Mysterie van Kurt Junek. Met o.a. Gerhard Dorfer, Kurt Jaggberg, Michael Janisch, Miguel Herz-Kestranek en Heinz Zuber.

Een knaapje moet als schooltaak een persoonsbeschrijving maken. Hij volgt hiervoor een goed uitziende man dwars door Wenen. Een weinig later wordt de jongen vermoord gevonden. In zijn zakken vindt de Kripo een nauwkeurige persoonsbeschrijving. Is het die van de dader? Oberinspektor Hirth (Jaggberg) speurt via vriendjes naar de dader(s). Niet meteen verrassend, mooi verteld door Junek naar de krimiroman Räuber und Gendarm, maar te weinig sfeer, karakters en plot.

Tatort - Mord in der U-Bahn

1983 | Mysterie

Oostenrijk 1983. Mysterie van Kurt Junek. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Karl Merkatz.

Na een voetbalwedstrijd in een Weens stadion komt het in de ondergrondse tot een veldslag tussen de opgewonden supporters. De toegesnelde politie vindt in een wagon het lijk van een neergestoken jongeman. De eigenaar van het steekwapen is snel achterhaald, maar hij beweert bij hoog en bij laag niet de dader te zijn. Oberinspektor Marek (Eckhardt) zit in de buurt in het Prater te kaarten, want hij is met pensioen gegaan. Zijn opvolger zit met een delicaat onderzoek en moet zich aan de regels van het spel houden. Dan komt de hulp van Marek als geroepen, want die kan zich zaken permitteren, die voor een gewone politieman taboe zijn. De in Linz geboren Eckhardt speelt zichzelf met zijn Oostenrijkse charme, terwijl de bijrollen keurig in de pas meelopen. Het niet al te opwindende scenario is wederom van hoofdrol Eckhardt en het was de bedoeling, dat hij nog eenmaal een zaak zou oplossen, nadat hij de dienst had verlaten, maar er volgden nog een drietal en een gastcommissariaat. Aflevering 150.

Tatort - Mordkommando

1982 | Mysterie

Oostenrijk 1982. Mysterie van Jochen Bauer. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Roland, Lieselotte Plauensteiner en Erich Auer.

Een informant van de anti-terreurbrigade van de landelijke politie in Oostenrijk wordt vermoord. In zijn kleding zit een lijst ingenaaid met de namen van drie industri[KA3]elen, die op de nominatie staan om geliquideerd te worden. Hierop staan Jochmann (Inger), R[KA3]uck (Behrendt) en Zeller. Dat vermoeden wordt weldra bevestigd als een van het drietal wordt koudgemaakt. Werk aan de winkel voor de moordbrigade van Oberinspektor Marek (Eckhardt). Hij wordt geconfronteerd met telefonisch aangekondigde moordaanslagen, waaraan hij maar weinig geloof kan hechten. Het is verschrikkelijk aardig om Tiller, ex-Miss Austria, weer eventjes terug te zien, ook al is het een lullig rolletje als Frau Generaldirektor Zeller. Ze werd bekend en beroemd in Duitsland dankzij de serieuze rollen, die Rolf Thiele haar gaf. Het scenario is van hoofdrol Eckhardt, die het gewoontegetrouw weer voor zijn rekening nam. Aflevering 142.

Tatort - Mord in der Oper

1981 | Mysterie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1981. Mysterie van Wolfgang Glück. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Erika Deutinger.

Terwijl op de b[KA3]uhne van de Weense staatsopera Carmen wordt neergestoken door de jaloerse Don Jos[KA1]e, wordt achter de coulissen de kleedster van het operagezelschap daadwerkelijk vermoord: haar keel is doorgesneden! Is de dader de jongeman, die tijdens de voorstelling doelloos achter het toneel rondliep? Een klus voor Oberinspektor Marek (Eckhardt), die hem voert naar de betere kringen uit de high society van de Oostenrijkse hoofdstad. Het scenario is van hoofdrol Eckhardt, die zijn eigen personage bedacht en het schouwburgwereldje op zijn zak kent. Het camerawerk is van Wolfgang Koch. Aflevering 129.

Tatort - Mord auf Raten

1980 | Mysterie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1980. Mysterie van Georg Lhotsky. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Annemarie Düringer.

De moord op een na[KA3]ieve vertegenwoordiger leidt Oberinspektor Marek (Eckhardt) naar het theatertje van Marno (Dönch), waar een oudere maar niet onaardige dame niet alleen voor de begeleiding op de piano zorgt. De schouwburgwereld wordt nauwkeurig en met grote kennis van zaken uit de doeken gedaan, maar deze tv-krimi heeft met een echte criminele zaak zoveel gemeen als een vroedvrouw met de geslachtsdaad, m.a.w. niets. Het scenario is van hoofdrol Eckhardt, die het personage heeft bedacht en zelf van het toneel afkomstig is. Aflevering 117.

Tatort - Mord im Grand-Hotel

1979 | Mysterie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1979. Mysterie van Georg Lhotsky. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Walter Kohls.

Oberinspektor Marek (Eckhardt) is met een aantal collega's ingekwartierd in het Grand-Hotel bij Wenen om voor de veiligheid van een hoge buitenlandse gast te zorgen. De volgende morgen wordt naast het hotelzwembad het stoffelijk overschot van een onbekende man met een schotwond in het hoofd gevonden. Een tweede moord leidt de inspecteur en de zijnen naar een schrootplaats. De tiende zaak van Marek, gebaseerd op het door Eckhardt bedachte personage. Het scenario is van Eckhardt zoals gebruikelijk. Aflevering 105. Werktitel: GUTEN TAG, KRIMINALPOLIZEI.

Tatort: Mord im Krankenhaus

1978 | Mysterie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1978. Mysterie van Michael Kehlmann. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Joseph Hendrichs.

Oberinspektor Marek (Eckhardt) ligt in het ziekenhuis voor een maagspoeling. Als hij na de ingreep wordt teruggebracht naar zijn kamer, blijkt zijn kamergenoot te zijn verdwenen. Hij hoort het verplegend personeel tegen elkaar zeggen dat de patiënt is gestorven. Marek wordt wantrouwig als hij verneemt dat drie gevaarlijke gedetineerden uit een gevangenis in de buurt zijn ontsnapt. Hij legt een verband tussen beide gevallen en niet ten onrechte. Het scenario is van hoofdrol Eckardt. Aflevering 92.

Tatort - Annoncenmord

1976 | Mysterie

Oostenrijk 1976. Mysterie van Peter Weck. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Helma Gautier.

De politie vist kort na elkaar twee lijken op uit de Donau in Oostenrijk. Beide mannen werden op dezelfde wijze vergiftigd en vervolgens in de rivier geworpen. Beiden waren naar Wenen afgereisd naar aanleiding van een huwelijksadvertentie in de krant. Oberinspektor Marek (Eckhardt) die het onderzoek leidt, vermoedt dat de moord op verpleegster Hilde Sraner, bijgenaamd Rosi, in verband staat met deze twee moorden. Hij komt huwelijkszwendelaar Franz Niebauer op het spoor, maar het is tegelijkertijd ook mogelijk dat enkele onvindbare vrouwen iets met de zaak te maken zouden kunnen hebben. Door al dit gewroet komt Marek zelf in levensgevaar. De acteur/toneelregisseur/schouwburgdirecteur Weck draait sinds 1975 niet meer te tellen tv-krimi`s. Dit is zijn tweede nadat hij het jaar ervoor debuteerde met de TATORT - URLAUBSMORD (nummer 55), eveneens met Eckhardt als Marek. De gastcommissaris is Hauptkommissar Brammer (Kurt Hinz) uit Hamburg. Het scenario is van Eckhardt. Aflevering 66.

Tatort - Urlaubsmord

1975 | Mysterie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1975. Mysterie van Peter Weck. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Liselotte Plauensteiner en Heinrich Schweiger.

Bij hun terugkeer van vakantie vinden Schweiger en Terval in hun woning het lijk van een onbekende jonge vrouw. Ze waarschuwen zonder dralen inspecteur Eckhardt, die ze tijdens hun reis naar Karintië hebben leren kennen. Degelijke en keurig gemaakte krimi, zo van de lopendeband zonder ook maar één greintje van originaliteit. De acteurs doen hun werk als niet gemotiveerde ambtenaren, mat en met weinig enthousiasme. Eckhardt schreef zelf het scenario dat door Udo Neukomm in beeld gebracht werd. Onschuldige tijd-doder, waaraan je je niet ergert, maar die je o zo gemakkelijk weer vergeten bent.

Tatort - Mord im Ministerium

1974 | Mysterie

Oostenrijk 1974. Mysterie van Fritz Eckhardt. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Roland, Lieselotte Plauensteiner en Gustav Dieffenbacher.

In Wenen wordt een hoge regeringsambtenaar vergiftigd. Was het de bedoeling een minister om te brengen, die zijn koffie liet staan omdat hij werd weggeroepen? Zowel de binnenlandse veiligheidsdienst als de Oostenrijkse recherche onderzoeken het geval. Een verdachte, een agent van een vreemde mogendheid, wordt snel gevonden, maar kort daarop moet een andere topambtenaar eraan geloven. Oberinspektor Marek (Eckhardt) koestert argwaan. Hij gelooft dat een ambtenaar zijn concurrenten bij het carri[KA2]ere maken uit de weg ruimt. Bij de ondervraging bekent de gearresteerde functionaris vlotjes, maar zijn bekentenis blijkt vals te zijn. De dikke, gemoedelijke Oostenrijkse acteur Eckhardt regisseerde zichzelf als Marek, een personage dat hijzelf al sinds 1963 schiep. Gemakkelijk om naar te kijken, niet onnodig gecompliceerd en niet wreed hoewel er enkele doden zijn te betreuren. De gastcommissaris is de Berlijnse Kriminalhauptkommissar Kasulke, die zijn collega terzijde staat (ook om niet vergeten te worden) en gespeeld wordt door Paul Esser. Het scenario is van regisseur Eckhardt. Aflevering 44.

Der Vorgang

1973 | Thriller

Duitsland 1973. Thriller van Fritz Umgelter. Met o.a. Horst Frank, Andrea Dahmen, Rolf Becker, Klaus Schwarzkopf en Ivan Desny.

Een industrieel (Frank) is ervan overtuigd dat men hem wil vermoorden. Hij heeft inderdaad alleen maar vijanden. Na een tijdje weet hij zelf niet meer of hij aan achtervolgingswaanzin lijdt of dat iemand hem bewust in een paranoia drijft. Interessante tv-film uit het zeer omvangrijke oeuvre van de in 1981 op 58-jarige leeftijd overleden, getalenteerde, actieve veelfilmer Umgelter. Het scenario is van Helmut Pigge naar de gelijknamige roman van Ladislav M[KA8]na[KA8]cko (1919-94), een Tsjechische schrijver, die met zijn werk een stempel op de literatuur van zijn land gedrukt heeft.

Tatort - AE 612 ohne Landeerlaubnis

1971 | Mysterie

Duitsland 1971. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Walter Richter, Joachim Richert, Günter Mack, Joe Bogosyan en Heinz Bennent.

Officieel gaat vlucht AE 612 van Milaan via Athene naar Beiroet, maar Max Bergusson (Mack) heeft vlak voor het vertrek Kommissar Trimmel (Richter) in Hamburg opgebeld met de mededeling dat het vliegtuig met bestemming Libanon gekaapt zou worden en dat het naar de hanzestad zou vliegen. De teleurstelling is groot voor captain Feininger (Bennent) die in Beiroet met aantrekkelijke stewardess Gaby (Fahrnl[KA3]ander) tijdens de layover tussen de lakens had willen landen, op het moment dat Bergusson een pistool tegen zijn voorhoofd houdt. Uiteraard geeft Feininger gevolg aan Bergussons `verzoek`. Passagier Femal Racadi (Bogosyan) uit de Libanese hoofdstad heeft na een tijdje de koerswijziging in de gaten. Hij overweldigt Gaby en hij wil Feininger dwingen om koers te wijzigen. Feininger bereikt een compromis: landen op het Hamburgse vliegveld Fuhlsb[KA3]uttel, de brandstoftanks vullen en koers zetten naar Beiroet. Ondertussen bereidt Trimmel met Kripo-Hauptmeister Laumen (Richert) en assistent Wirz (Jaggberg) uit Oostenrijk een warme ontvangst voor. Dan pas begrijpt de kijker goed wat Bergusson bewogen heeft tot deze hoogst ongebruikelijke stappen. De tiende aflevering moet men zien in het hetzerige licht van de tijd toen kapingen van jumbo's door Palestijnen nog de voorpagina haalden, en in de Jordaanse woestijn gedwongen werden te landen, waarna ze werden opgeblazen. Een aardige aflevering die z.g. buiten de landsgrenzen speelt. Het scenario is van Friedhelm Werrmeier. Derde regie van Schulze-Rohr, die ook de allereerste draaide en de derde zaak van Trimmel.

Stahlnetz: Der fünfte Mann

1966 | Thriller

Duitsland 1966. Thriller van Jurgen Roland. Met o.a. Hellmut Lange, Kurt Jaggberg en Friedrich Beckhaus.

Officieel gaat vlucht AE 612 van Milaan via Athene naar Beiroet, maar Max Bergusson (Mack) heeft vlak voor het vertrek Kommissar Trimmel (Richter) in Hamburg opgebeld met de mededeling dat het vliegtuig met bestemming Libanon gekaapt zou worden en dat het naar de hanzestad zou vliegen. De teleurstelling is groot voor captain Feininger (Bennent) die in Beiroet met aantrekkelijke stewardess Gaby (Fahrnl[KA3]ander) tijdens de layover tussen de lakens had willen landen, op het moment dat Bergusson een pistool tegen zijn voorhoofd houdt. Uiteraard geeft Feininger gevolg aan Bergussons `verzoek`. Passagier Femal Racadi (Bogosyan) uit de Libanese hoofdstad heeft na een tijdje de koerswijziging in de gaten. Hij overweldigt Gaby en hij wil Feininger dwingen om koers te wijzigen. Feininger bereikt een compromis: landen op het Hamburgse vliegveld Fuhlsb[KA3]uttel, de brandstoftanks vullen en koers zetten naar Beiroet. Ondertussen bereidt Trimmel met Kripo-Hauptmeister Laumen (Richert) en assistent Wirz (Jaggberg) uit Oostenrijk een warme ontvangst voor. Dan pas begrijpt de kijker goed wat Bergusson bewogen heeft tot deze hoogst ongebruikelijke stappen. De tiende aflevering moet men zien in het hetzerige licht van de tijd toen kapingen van jumbo's door Palestijnen nog de voorpagina haalden, en in de Jordaanse woestijn gedwongen werden te landen, waarna ze werden opgeblazen. Een aardige aflevering die z.g. buiten de landsgrenzen speelt. Het scenario is van Friedhelm Werrmeier. Derde regie van Schulze-Rohr, die ook de allereerste draaide en de derde zaak van Trimmel.

Stahlnetz: Strandkorb 421

1964 | Thriller

Duitsland 1964. Thriller van Jurgen Roland. Met o.a. Gerhard Frickhöffer, Cora Roberts en Kurt Jaggberg.

Officieel gaat vlucht AE 612 van Milaan via Athene naar Beiroet, maar Max Bergusson (Mack) heeft vlak voor het vertrek Kommissar Trimmel (Richter) in Hamburg opgebeld met de mededeling dat het vliegtuig met bestemming Libanon gekaapt zou worden en dat het naar de hanzestad zou vliegen. De teleurstelling is groot voor captain Feininger (Bennent) die in Beiroet met aantrekkelijke stewardess Gaby (Fahrnl[KA3]ander) tijdens de layover tussen de lakens had willen landen, op het moment dat Bergusson een pistool tegen zijn voorhoofd houdt. Uiteraard geeft Feininger gevolg aan Bergussons `verzoek`. Passagier Femal Racadi (Bogosyan) uit de Libanese hoofdstad heeft na een tijdje de koerswijziging in de gaten. Hij overweldigt Gaby en hij wil Feininger dwingen om koers te wijzigen. Feininger bereikt een compromis: landen op het Hamburgse vliegveld Fuhlsb[KA3]uttel, de brandstoftanks vullen en koers zetten naar Beiroet. Ondertussen bereidt Trimmel met Kripo-Hauptmeister Laumen (Richert) en assistent Wirz (Jaggberg) uit Oostenrijk een warme ontvangst voor. Dan pas begrijpt de kijker goed wat Bergusson bewogen heeft tot deze hoogst ongebruikelijke stappen. De tiende aflevering moet men zien in het hetzerige licht van de tijd toen kapingen van jumbo's door Palestijnen nog de voorpagina haalden, en in de Jordaanse woestijn gedwongen werden te landen, waarna ze werden opgeblazen. Een aardige aflevering die z.g. buiten de landsgrenzen speelt. Het scenario is van Friedhelm Werrmeier. Derde regie van Schulze-Rohr, die ook de allereerste draaide en de derde zaak van Trimmel.

Stahlnetz - Strandkorb 421

1964 | Misdaad

Duitsland 1964. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Kurt Jaggberg, Cora Roberts, Gerhard Frickhöfer, Hellmuth Schneider en Hellmut Lange.

Kriminalrat Feilberg (Jaggberg) onderzoekt de moord op een hotelgast op het Ostfriesische waddeneiland Norderney. In het hotel, waarin een speelbank gevestigd is, bevinden zich Bischof (Schneider) en de knappe Isabell von Bonin (Roberts), een stel dat gefortuneerde casinobezoekers van hun geld af helpt. Terwijl Isabell een gast bezighoudt met haar charmante optreden, ruimt Bischof diens kamer leeg. Feilberg, die aanvankelijk in het duister tast, komt er in het kader van zijn onderzoek achter dat het oplichtersstel omging met het slachtoffer. Ondertussen hebben de mooie Isabell en Bischof een zekere Streuner (Lange) in het vizier. Niet een film die je echt bijblijft, maar Schneider speelt met verve een onsympathieke boef, terwijl Roberts de vermoorde onschuld zelve is, en je meelij krijgt met deze tamelijk willoze, maar toch behoorlijk uitgekookte vrouw. Het scenario is als gebruikelijk van Wolfgang Menge.